Taulov Dry Port A/S

Modevirksomheden BESTSELLER udvider logistik-hub med 60.000 m2 i Taulov Dry Port

Del

Den danske modekoncern BESTSELLER indgår strategisk aftale med Taulov Dry Port om en markant udvidelse af virksomhedens logistikcenter i Taulov ved Fredericia, som siden starten af 2021 har været et centralt knudepunkt for modekoncernens danske logistikaktiviteter. Med udvidelsen på 60.000 m2 nyopførte lagerenheder kan BESTSELLER se frem til fra foråret 2023 at udvide deres logistikcenter til en samlet lagerkapacitet på mere end 85.000 m2. Taulov Dry Port bliver dermed et strategisk vigtigt logistikknudepunkt for modevirksomheden.  

Med indgåelse af aftalen får BESTSELLER ét af Danmarks største enkeltstående logistiklejemål på over 85.000 m2 moderne højlager med central beliggenhed i Danmarks transportknudepunkt. Med udvidelsen ønsker BESTSELLER at fremtidssikre sin lagerkapacitet til yderligere vækst og samtidig at understøtte strategien om at forbedre klimaaftrykket i virksomhedens globale logistikaktiviteter.

Central beliggenhed tæt på nærmarkeder
Behovet for en effektiv logistikkæde og øgede krav til forbedring af virksomheders klimamæssige aftryk hos store retailvirksomheder har igennem de seneste par år sat sit præg på efterspørgslen efter fleksible lager- og logistikbygninger med central beliggenhed tæt på nærmarkeder.

Parterne bag Taulov Dry Port – PFA og ADP A/S – har igangsat den næste store etape på 60.000 m2 lagerejendomme, som opføres med et fuldskala solcelleanlæg på de kæmpemæssige tagflader. Taulov Dry Port tager dermed et stort skridt for at imødekomme markedets efterspørgsel efter klimavenlige løsninger, som kan bringe logistikbyggerier ind i en grønnere fremtid.

”En væsentlig del af joint-venture selskabets strategi er at opføre markedets mest fleksible, attraktive og bæredygtige lagerejendomme, som kan tilpasses behovet hos kunderne. Frem mod 2025 vil vi gennem milliardinvesteringer udvide Taulov Dry Port med flere store lager- og logistikejendomme, der udlejes som nøglefærdige lejemål. At vi allerede nu har indgået en flerårig lejeaftale på ét af Danmarks største logistiklejemål i vores nye etape, bekræfter os i, at vores lagerkoncept matcher markedets krav til beliggenhed, indretning, fleksibilitet og ønsket til en grønnere logistikkæde. Vi er utroligt glade for, at vi kan understøtte BESTSELLER’s vækst gennem en udvidelse af deres logistik-hub i Taulov”, siger Jesper Gemmer, CEO i Taulov Dry Port A/S. 

En fremtidssikret supply chain
BESTSELLER’s nye lager bliver en del af ét af Danmarks største transportknudepunkter, hvor virksomheder og transportører i området opnår nogle unikke logistiske fordele på grund af den centrale beliggenhed i forhold til motorvejsnettet og havnen i Fredericia.

”En velfungerende supply chain og tilstrækkelig lagerkapacitet er en forudsætning for, at vi kan lykkes med det, vi gerne vil. I Taulov Dry Port får vi en fremtidssikret lagerløsning, som har den nødvendige fleksibilitet, ligesom vi har mulighed for at understøtte en række af de skridt, vi gerne vil tage mod mere klimavenlige logistikløsninger end hidtil”, siger Allan Kjærgaard, Logistikdirektør, BESTSELLER, og fortsætter:

”Vores kommende lager i Taulov har en god beliggenhed i forhold til vores logistikcenter i Haderslev, og vi ser frem til allerede fra foråret 2023 at flytte ind i et moderne lager som også opføres med et 45.000 m2 stort solcelleanlæg, der forsyner vores lejemål direkte med grøn strøm, ligesom vi allerede i dag får dækket vores energiforbrug med grøn strøm fra vores ejere, HEARTLANDs solcellepark i Holstebro”, slutter Allan Kjærgaard.

Visionært partnerskab med grønne ambitioner
Udviklingen af Taulov Dry Port har bragt de to joint-venture partnere i front i den klimafokuserede indsats. Gennem milliardinvesteringer har parterne helt fra starten i 2017 tænkt visionært og haft høje ambitioner om at udvikle markedets mest fleksible og innovative lager- og logistikbyggerier koblet til Danmarks bedst beliggende infrastruktur, der understøtter den grønne omstilling af transport- og logistiksektoren.

”Taulov Dry Port et godt på vej til at indfri vores høje ambitioner om at gå forrest i udviklingen af logistikejendomme i Danmark. Vores store fokus på bæredygtighed og klimahensyn i vores ejendomsinvesteringer indfries i Taulov Dry Ports store ejendomsporteføljer, hvor især den centrale beliggenhed og grønne energiløsninger imødekommer markedets krav til forbedringer af klimaaftrykket”, siger Mikael Fogemann, Executive Director, Nordic Real Estate, PFA Pension.

Kontakter

Billeder

Information om Taulov Dry Port A/S

Taulov Dry Port A/S
Taulov Dry Port A/S

7000 Taulov

http://www.taulov-dryport.dk

ADP A/S og PFA A/S indgik i oktober 2017 et joint-venture samarbejde, og de to parter udvikler i fællesskab Taulov Dry Port.

Taulov Dry Port er et multimodalt transport- og logistikcenter ved Fredericia med en central beliggenhed tæt på havn, motorvej og jernbane. Gennem kobling af Fredericia Havn og Taulov Dry Port bliver området omdrejningspunkt for udvikling af moderne lager- og logistikfaciliteter, der understøtter fremtidens intelligente og multimodale transportløsninger.

Taulov Dry Port råder over 900.000 m2 byggemodnet erhvervsjord, som udvikles med projektbyggerier og generiske lager- og logistikejendomme.

Følg pressemeddelelser fra Taulov Dry Port A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Taulov Dry Port A/S

Danmarks største solcelleanlæg på vej i Taulov Dry Port5.5.2022 09:00:25 CEST | Pressemeddelelse

Taulov Dry Ports kæmpemæssige lager- og logistikbygninger bliver snart udnyttet til et fuld-skala solcelleanlæg. Tagfladerne på i alt 200.000 m2 udbygges med et solcelleanlæg svarende til det årlige elforbrug i 4.200 parcelhuse. Anlægget er banebrydende i sin størrelse og viser en ny vej i udviklingen af grøn energi til gavn for samfundets CO2 reduktion. Taulov Dry Port og de to joint-venture partnere PFA Pension og ADP A/S indfrier nu en del af bæredygtighedsambitionerne og etablerer et nyskabende partnerskab med energiselskabet TOWII Renewables, der er stiftet af EWII og Tokyo Gas, hvor udnyttelsen af de kæmpemæssige tagflader til produktion af grøn energi vil sætte standarden for bæredygtige logistikbyggerier i Danmark. TOWII Renewables vil stå for udbygningen og driften af anlægget, og Taulov Dry Port kan tilbyde deres lejere et bæredygtigt og attraktivt lejekoncept med grøn strøm. 45.000 m2 stort solcelleanlæg på vej Det første projekt bliver etablering af ét af Danmarks største f

Everfuel og Taulov Dry Port etablerer Danmarks største brintstation21.4.2022 10:39:24 CEST | Pressemeddelelse

Danmarks største brintstation vil inden for kort tid blive etableret midt i Danmarks grønne transportknudepunkt. Everfuels nye brintstation får en helt unik placering i, hvad der er kendt som Danmarks logistikcentrum, da store dele af den danske transport- og logistiksektor har konsolideret deres logistikaktiviteter i området. Aftalen mellem Everfuel og Taulov Dry Port A/S understøtter begge parters visioner om at skabe et væsentligt bidrag til den grønne omstilling af transportsektoren og bidrage til at dekarbonisere Danmarks mest anvendte transportcenter. Brintstationen opføres i Taulov Dry Port uden for Fredericia, hvor parterne ADP A/S og PFA i et joint-venture er godt i gang med at realisere Danmarks grønne og innovative transport- og logistikcenter. Med de første 100.000 m2 nyopførte lager- og logistikdomiciler samt en ny etape på 60.000 m2 undervejs, har Taulov Dry Port tiltrukket nogle af Danmarks mest toneangivende transport- og retailvirksomheder, som netop efterspørger løsni