Region Sjælland

Modernisering af sundhedsfaciliteter er på vej

Del

De indre og ydre rammer på både sygehuse, sundhedshuse og decentrale lægevagtskonsultationer i Region Sjælland står foran en modernisering, efter Regionsrådet har bevilget mere end 100 millioner kroner til renoveringsprojekter. Samtidig er der penge på vej til flere andre formål.

Det er vigtigt, at der er gode, nære sundhedstilbud i Region Sjælland. Derfor vil Regionsrådet bruge 20 millioner kroner til indendørs og udendørs forbedringer af fysiske rammer på både sundhedshuse, lægevagtskonsultationer og om muligt til udbudsklinikker og privatpraktiserende læger.

Samtidig er politikerne i Region Sjælland enige om at afsætte 80,8 millioner kroner til forbedringer på sygehusene – særligt renovering og vedligeholdelse med henblik på klimaforbedringer og energibesparelser. Penge skal blandt andet gå til udskiftning af vinduer og renovering af tag for at opnå bedre isolation.

- Vi prioriterer først og fremmest at få udredt og behandlet borgerne i Region Sjælland, når de har behov for det, men de fysiske rammer er afgørende for den gode oplevelse, man får på for eksempel vores sygehuse, sundhedshuse og lægevagtskonsultationer, og derfor er jeg glad for, at vi er enige om at opprioritere rammerne, siger regionsrådsformand Heino Knudsen og fortsætter:

- Vi ønsker at styrke de fysiske rammer på både det helt nære og de mere specialiserede sundhedstilbud. Denne investering er et godt supplement til de byggeprojekter, der i forvejen er i gang i Region Sjælland såsom det nye Sjællands Universitetshospital i Køge, en styrkelse af Holbæk Sygehus og udbygningen af Nykøbing F. Sygehus.

Borgere skal vente kortere tid på høreapparat

Investeringerne kommer i forlængelse af, at regionen i år bruger færre penge end ventet. I alt er der lige nu et forventet mindreforbrug på 171 millioner kroner, som kan benyttes til andre formål.

Regionsrådet har i samme forbindelse afsat to millioner kroner til behandling af borgere med ukompliceret høretab. Det skal sikre, at de berørte borgere maksimalt skal vente fire uger med at få høreapparatbehandling.

- Det er i høj grad livsforbedrende at få hurtig behandling, hvis man lider af høretab. I forvejen er der i år afsat ekstra penge til at udrede og behandle borgere, der for eksempel skal bruge et høreapparat, og vi afsætter nu ekstra penge til at få nedbragt ventetiden, siger Heino Knudsen.

Fokus på kræftområdet, arbejdsmiljø og rekruttering

Politikerne er enige om at afsætte 10 millioner kroner til kræft- og hjerteområdet. Formålet er at sikre hurtig undersøgelse og behandling samt bedre målopfyldelse af kræftpakker - herunder opfølgning på den netop vedtagne 8-punktsplan på kræftområdet.

Der er også sat midler af til styrkelse af arbejdsmiljø, fokus på rekruttering og øvrige initiativer, der forbedrer patientoplevelsen. Ligesom den hastigt stigende gruppe el-bilsejere bliver tilgodeset. Regionsrådet bevilger 10 millioner kroner til flere el-ladestandere ved for eksempel sygehusene i Region Sjælland.

Derudover skal de ubrugte midler bruges på at købe udstyr, møbler og apparatur, som skal gøre det lettere for klinisk personale at tage sig bedst muligt af patienterne.

På regionsrådsmødet blev politikerne desuden enige om at sætte 100 millioner kroner af til at nedbringe ventelister. Da denne udgift primært kan relateres til Covid-19, forventer Region Sjælland at få fuld refusion fra staten.

Kontakter

Links

Information om Region Sjælland

Region Sjælland
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø

https://www.regionsjaelland.dk

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

Psykiatrien Region Sjælland lancerer nyt tilbud om pårørende-til-pårørende-samtaler2.9.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Hvis man er pårørende til et menneske, der er eller har været i behandling i Psykiatrien Region Sjælland, kan man som noget nyt få sparring og inspiration via en åben linje direkte til andre med erfaring som pårørende. Det nye tilbud er søsat med midler fra Regionsrådet. Målet er at styrke pårørende, så de både kan passe på sig selv og støtte deres nære i processen med at komme sig fra psykisk sygdom.

Budgetaftale på plads i Region Sjælland2.9.2021 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Region Sjællands budget på 21 milliarder kroner i 2022 er nu på plads med en aftale blandt alle partierne i Regionsrådet. Budgetaftalen sikrer blandt andet en styrket indsats på kræftområdet, et løft af de medicinske afdelinger på sygehusene samt bedre behandling af patienter med blodpropper. Partierne bag budgetaftalen sætter også penge af til den grønne omstilling i Region Sjælland, ligesom borgerne kan se frem til en ny ekspresbus mellem Næstved og Slagelse.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum