Region Hovedstaden

Moderniseret fødested giver bedre rammer for fødende og personale

Del

En ombygning af fødeafdelingen på Amager og Hvidovre Hospital, som blev igangsat i starten af året, er nu færdig. Forbedringen af de fysiske rammer skal skabe mere ro til de fødende kvinder og et bedre arbejdsmiljø for personalet.

Mere sammenhænge mellem forskellige afsnit og et nyt afsnit for kvinder, som skal sættes i gang med en fødsel. Det er nogle af de forbedringer af de fysiske forhold på fødeafdelingen på Hvidovre Hospital, som er blevet tilføjet i forbindelse med en ombygning af afdelingen.

Formand for sundhedsudvalget i Region Hovedstaden Christoffer Buster Reinhardt (K) håber, at de fødende og personalet vil blive glade for de nye rammer.

”Det skal både være trygt og attraktivt at føde på et af regionens hospitaler, ligesom fødeafdelingen skal danne ramme om en god arbejdsplads for personalet, som hver dag hjælper med at bringe børn til verden. Denne ombygning er et af de tiltag, som vi har indført, for at øge kvaliteten og for at fremtidssikre vores tilbud,” siger han.

Efter ombygningen er fødemodtagelsen flyttet, så den nu ligger tættere på fødegangen, hvilket skaber bedre sammenhæng mellem de to afsnit. Foruden det nye afsnit til kvinder, som skal sættes i gang med fødslen, er der også oprettet et særligt afsnit for familier, som har mistet et barn. Afsnittet er fysisk adskilt fra de øvrige afsnit, så familien har ro til at være sammen.

Hospitalsdirektør på Amager og Hvidovre Hospital Birgitte Rav Degenkolv glæder sig over, at de nye dele af fødestedet nu bliver taget i brug.

”Med denne ombygning får vi mulighed for at skabe en bedre sammenhæng i forløbet for vores gravide og fødende og samtidig lave nogle enheder, hvor personalet bedre kan arbejde sammen i mindre grupper. Kvinderne og deres partnere får også stor gavn af, at jordemødrene nu i højere grad kan følge dem gennem hele forløbet, nu hvor afsnittene ligger tæt op ad hinanden,” siger hun.

Der har gennem længere tid været et stort pres på fødeafdelingerne i hele regionen. Særligt personalet på Hvidovre og Herlev Hospital har mærket presset. På den baggrund besluttede politikerne i Region Hovedstaden i februar at afsætte knap 20 mio. kr. til at forbedre de fysiske forhold på fødeafdelingerne på Hvidovre Hospital og Herlev Hospital. Moderniseringen af fødeafdelingerne skal konkret bidrage til et kvalitetsløft af de to hospitalers fødeafdelinger, en bedre logistik for afdelingerne og en forbedring af arbejdsmiljøet for personalet.

Yderligere info

  • Pressevagten på 70209588 / presse@regionh.dk

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Eksperter i brystkræft samles: Skandinaviens største enhed skal skabe samlede patientforløb i Region Hovedstaden18.5.2022 13:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Herlev og Gentofte Hospital har indviet en ny samlet Afdeling for Brystundersøgelser. Dermed er endnu et skridt taget i samlingen af regionens udredning og kirurgiske behandling af brystkræft i Gentofte, som bliver hjemsted for Skandinaviens største enhed for brystdiagnostik og -kirurgi. Målet er at skabe et fagligt fyrtårn til gavn for patienterne.

Genfødte hospitalshaver skaber fredfyldte rum for patienter og byens borgere9.5.2022 10:19:17 CEST | Pressemeddelelse

Den 10. maj 2022 genindvies de Helende Haver på Bispebjerg Hospital. Haverne er restaureret takket være en donation på 35 mio. kr. fra Den A.P. Møllerske Støttefond. Nu kan patienter, medarbejdere og forbipasserende atter gå en tur mellem blomstrende staudebede eller tage pause på bænken under pergolaen. Bispebjerg Hospitals fredede haveanlæg er nænsomt restaureret til glæde for alle, der besøger hospitalet. Hospitalets Helende Haver blev etableret for over 100 år siden. Den 10. maj 2022 bliver de indviet på ny med besøg fra blandt andet Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, bestyrelsesformand for Den A.P. Møllerske Støttefond, og regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S). Den A.P. Møllerske Støttefond har bevilget 35 mio. kr. til revitaliseringen af haven. For Fonden har det været væsentligt at støtte op om de fredfyldte haveoaser, som er et kærkomment og meningsfyldt bidrag til patienternes heling og beskyttelsen af de store fredningsværdier. Lindring af sjælen Patienthaverne er oprindeligt anlagt a

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum