Udenrigsministeriet

Møder i Det Udenrigspolitiske Nævn

Del

Der afholdes to møder i Det Udenrigspolitiske Nævn onsdag den 27. juni 2018.

Det første møde starter kl. 10.45. Fra regeringen deltager statsministeren. Følgende emne er på dagsordenen:

  1. Forelæggelse af møde i Det Europæiske Råd og møde i Det Europæiske Råd (art. 50) den 28.-29. juni 2018

***

Det andet møde starter kl. 15.15. Fra regeringen deltager udenrigsministeren og forsvarsministeren. Følgende emner er på dagsordenen:

  1. Vejen frem mod NATO-topmødet i Bruxelles d. 11.-12. juli 2018
  2. Besvarelse af skriftligt spørgsmål 1: Hvad kan ministeren oplyse om situationen i Tyrkiet efter valget den 24. juni 2018  


Derudover vil Nævnet blandt andet få lejlighed til at spørge ind til udenrigsministerens seneste rejser og bilaterale drøftelser mv.

Kontaktperson: Louise Holmsgaard, mail: louhol@um.dk, tlf.: +45 33 92 06 84

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

300 mio. kr. til tre af verdens værste humanitære kriser og deres nærområder6.7.2018 07:35pressemeddelelse

Der er stadig flere flygtninge og internt fordrevne på verdensplan. FNs flygtningeorganisation, UNHCR, fastslog i sidste måned, at antallet af flygtninge og internt fordrevne i år er nået op på68,5 mio. på verdensplan. Mennesker som er tvunget væk fra deres eget hjem. Udviklingsminister, Ulla Tørnæs, har besluttet at afsætte i alt 300 mio. kr. i humanitære midler til at imødegå de store behov, som konflikterne i Rakhine i Myanmar, Syrien og Yemen afføder. Midlerne vil på baggrund af en ansøgningsrunde blive fordelt mellem danske humanitære partnerorganisationer.

Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs på alliancerejse til Paris2.7.2018 06:00pressemeddelelse

Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs besøger i dag sin franske kollega statssekretær Jean-Baptiste Lemoyne i Paris. Besøget er et udtryk for styrket dansk-fransk samarbejde om udviklingspolitik og indgår i forberedelserne af præsident Macrons statsbesøg i Danmark i august måned. På dagsordenen er bl.a. migration, situationen på Middelhavet, udvikling og stabilitet i Sahel-regionen.