VIA University College

Mød tre frontløbere og få inspiration til at søsætte dine idéer

Del

Den 29. september kan du på Campus Holstebro møde tre unge, som har arbejdet målrettet for at skabe arbejdspladser, integration og forbedre vilkårene for handicappede. Du kan møde lokale politikere, og høre om unges muligheder i lokalområdet. Arrangementet er gratis.

Mød Jacob Lassen fra Blue Spirit, der er en af de tre ildsjæle, der besøger VIAs Campus Holstebro 29. september. Han brænder for at forbedre vilkårene for mennesker med handicap.
Mød Jacob Lassen fra Blue Spirit, der er en af de tre ildsjæle, der besøger VIAs Campus Holstebro 29. september. Han brænder for at forbedre vilkårene for mennesker med handicap.

VIAs Campus Holstebro inviterer unge til at komme og høre tre frontløbere fortælle, hvordan de har fået en idé til at blomstre i lokalområdet.

Under overskriften 'Frontløberne' lægger Campus Holstebro hus til tre unge ildsjæle. Målet er at skabe et møde mellem dem og lokale politikere, og at andre unge får mulighed for at høre de tre frontløbere fortælle om deres engagement for lokalmiljøet.

Skal styrke engagement

Arrangementet er del af et projekt, der skal styrke unges demokratiske engagement og styrke valgdeltagelsen blandt unge til kommunal- og regionsrådsvalget 16. november. Projektet er blevet til i et samarbejde mellem det politiske medie Altinget, Tænketanken Mandag Morgen og VIA University College og finder sted onsdag 29. september 2021 fra kl. 14:00 til kl. 15:30 på Campus Holstebro. Det er gratis at deltage.

Mange unge er drevet af en god idé, men har svært ved at slå igennem. Spørgsmålet er, hvordan man kan gribe idéen an, og hvor man kan få hjælp. Ved arrangementet giver tre unge deres bud på, hvad der skal til for at lykkes med at få idéerne til at vokse.

En række byrådspolitikere fra Holstebro vil tage del i arrangementet og være med i debatten om, hvordan Holstebro Kommune og byrådspolitikerne kan bakke op om unges idéer.

Vil gøre en forskel

Jacob Lassen er en af de tre deltagere. Han har startet surfskolen Blue Spirit sammen med en kammerat og brænder for at gøre en forskel for mennesker med handicap. Han ønsker at deltage for at give sin egen historie videre.

”Arrangementet lød spændende, og jeg vil gerne fortælle andre om, at det ikke er så svært at komme igennem med sine idéer. Jeg vil også gerne høre om de andres projekter og måske få noget inspiration,” siger den 22-årige virksomhedsejer.

Mød de tre frontløbere

Under arrangementet bliver de tre ildsjæle interviewet af redaktionschef Ninna Rønberg fra Altinget. De tre er:

Sarah Adbel-Halim: Sarah har startet en kosmetolog skole i Holstebro, hvor fokus er på at integrere indvandrerkvinder. En vigtig egenskab for at blive bedre integreret er at kunne sprog, og Sarah tror på, at kvinder bliver bedre til dansk i et job, hvor man taler med mange i løbet af en dag. Og det kan for eksempel være på en kosmetologskole.

Kristian Borbjerggaard: Kristian har oprettet et østersanlæg på Venø. I dag sælger han østers til en række restauranter og skaber arbejdspladser lokalt og regionalt.

Jacob Lassen: Jacob har sammen med en kammerat startet Blue Spirit, som er en surfskole for mennesker med handicap. Han elsker selv vandet, og ønsker at alle skal have mulighed for at få oplevelser på vandet uanset, om man er blind, sidder i kørestol eller lider af en anden sygdom.

Program for dagen

14.00 – 14.05 Velkomst ved Tænketanken Mandag Morgen og Altinget.

14.05 – 14.50  Præsentation af de unges fortællinger. Her vil der være mulighed for at blive klogere på, hvorfor og hvordan de lokale forhold har betydning for muligheden for at søsætte idéer – store som små. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål til de unge på scenen.

14.50 – 15.25  Samtale mellem politikere og unge om, hvilken betydning det forestående kommunal- og regionsrådsvalg har for dem, og hvad det kan betyde for andre unge.

15.25 – 15.30  Afrunding og tak for i dag.

Campus Holstebro byder på kaffe og kage inden programmets start, og efter programmets afslutning vil der være mulighed for at blive til en kop kaffe eller sodavand og få en snak med de fremmødte politikere.

Tid og sted

29. september kl. 14:00-15:30
Campus Holstebro, Auditorie G 210 + G 211

Kontakt

Lene Rasmussen
Journalist, VIA University College
E: lenr@via.dk
T: +45 87 55 14 15

Lene Kirk
Campus koordinator, VIA University College
E: lk@via.dk
T: +45 87 55 23 68

Billeder

Mød Jacob Lassen fra Blue Spirit, der er en af de tre ildsjæle, der besøger VIAs Campus Holstebro 29. september. Han brænder for at forbedre vilkårene for mennesker med handicap.
Mød Jacob Lassen fra Blue Spirit, der er en af de tre ildsjæle, der besøger VIAs Campus Holstebro 29. september. Han brænder for at forbedre vilkårene for mennesker med handicap.
Download

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 20.000 studerende fordelt i 11 byer i Region Midtjylland.

VIA har 42 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser og er en af Nordens største udbydere af kompetenceudvikling.

VIA er kåret som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution i både 2014, 2018 og 2019.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

Presseinvitation: Indvielse af ny campus14.9.2021 15:52:28 CEST | Pressemeddelelse

VIA University College inviterer til den officielle indvielse af den nye Campus Horsens, Banegårdsgade 2 i Horsens. Indvielsen sker under overværelse af Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen og med deltagelse af uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen. Fredag den 24. september 2021 klokken 13.00 – 15.00 Seneste mødetid for pressen er klokken 12.00 til pressebriefing Dagens program Et mere detaljeret program fremsendes ved tilmelding. 12.00 Senest ankomst for pressen 12.40 Gæsterne er på deres pladser 13.00 H.K.H. Kronprinsessen ankommer Herefter Underholdning og taler v. uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen, borgmester i Horsens Peter Sørensen, næstformand i Region Midtjylland Hanne Roed samt VIAs rektor Harald Mikkelsen. Herefter Rundvisning af H.K.H. Kronprinsessen samt uddannelses- og forskningsministeren på udvalgte campus-hubs. Pressen kan følge med rundt, men der kan være begrænset plads. Om Campus Horsens Campusbyen udgør et samlet areal på 85.000 kvm o

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum