Fonden for Entreprenørskab

Mød fremtidens jyske og fynske iværksættere

Del

Onsdag 30. november 2022 vil fremtidens iværksættere fra grundskole, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser dyste på kreative og innovative idéer, når Fonden for Entreprenørskab afholder Danish Entrepreneurship Festival for Vestdanmark i Messe C i Fredericia. Grupperne med de bedste idéer vinder 10.000 kroner til klassekassen eller til at videreudvikle deres idé eller produkt.

Camilla Ottesen er vært og DJ Jonas Bonnerup sørger for den gode stemning, når 3600 elever, studerende, gæster og dommere fra erhvervslivet onsdag mødes i Messe C for at pitche ideér eller rådgive og bedømme fremtidens iværksættere.

Elever og studerende medbringer plancher, opfindelser og prototyper og har hver deres stand, hvor de får besøg af dommere, der vil spørge ind til projekterne. Efter første runde, vil der være finalepitches på hovedscenen, hvorefter de endelige vindere af i alt seks konkurrencer bliver kåret.

På dagen vil også seks start ups opstået i studietiden på videregående uddannelser pitche for mikrolegater på op mod 50.000 kroner, der kan hjælpe deres virksomhed videre.

Konkurrencerne finder sted fra klokken 10-15, hvorefter vinderne bliver udnævnt ved en kort, festlig ceremoni på hovedscenen.

Medier er meget velkomne til at komme og følge grupper fra lokale skoler eller uddannelsesinstitutioner. Der vil også vær emulighed for interviews med direktøren eller andre medarbejdere for Fonden for Entreprenørskab.

Konkurrencerne
Grundskoleeelever fra 6. og 7. klasse deltager i Projekt Edison, hvor mere end 13.000 elever fra 250 skoler i 40 kommuner i Danmark, Grønland og Færøerne oprindeligt var med. Ved lokale finaler er fundet 126 finalistgrupper, som vil være tilstede i Messe C. Årets tema er "Vores by i fremtiden".

Til sidst vil de fem bedste fra vest møde de fem bedste fra øst (hvor 76 hold deltog for to uger siden), inden landets bedste idé kan kåres. Der er 10.000 kroner til klassekassen til årets vinder.

Idékonkurrencen for udskoling og efterskoler har deltagelse af 41 hold og 128 elever. Der er 10.000 kroner til vindergruppen.

Tech Innovation er for ungdomsuddannelser. Her deltager 97 hold og mere end 300 elever. Et enkelt hold er fra Region Nordjylland, mens resten er fra Syddanmark og Region Midtjylland. Den samlede præmiesum i konkurrencen er 22.000 kroner.

Konkurrencen Business Mind Programme er ligeledes for ungdomsskoleuddannelser med især stor deltagelse af HHX-elever. Her er der også 10.000 kroner for førstepladsen og deltagelse af 136 hold og ialt 480 elever.

I Idékonkurrencen for videregående uddannelser deltager 54 hold fra 7 forskellige uddannelsesinstitutioner (Erhvervsakademi Aarhus, SIMAC, UCN, VIA, Absalon, Zealand, UCL). Her kan de studerende få træning i at pitche deres idé samt sparring og feedback fra eksterne erhvervsfolk og eksperter fra den offentlige sektor. De studerende kan bruge feedbacken til at arbejde videre med deres idé.

Endelig vil seks start ups opstået i studietiden pitche for mikrolegater på op til 50.000 kroner.

Pengepræmierne i flere af konkurrencerne er sponsoreret af Innovationsfonden.

Tøv ikke med at kontakte os, hvis I overvejer at komme. Der er garanti for nerver, begejstringer, skuffelser og masser af fest og farver.

Kontakter

Information om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab
Fonden for Entreprenørskab
Ejlskovsgade 3D
5000 Odense C

https://www.ffefonden.dk

Om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab vil inspirere børn og unge og give dem evnen til at tænke og agere entreprenant og innovativt, så de kan lykkes i en global og omskiftelig verden. Det gør Fonden ved at hjælpe skoler og uddannelser med at fremme entreprenante og innovative evner hos elever og studerende. Fonden fungerer desuden som nationalt videncenter for opsamling, udvikling og udbredelse af viden om entreprenørskabsundervisning på alle niveauer af uddannelsessystemet.

Følg pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Gymnasieelever vinder landsdækkende konkurrence med filter til drikkevandet i Malawi14.12.2022 16:08:52 CET | Pressemeddelelse

Aktive kulfiltre, der kan give rent drikkevand i Malawi, og en kørselsordning, der skal forhindre ensomme gymnasieelever, sendte onsdag både første og andenpladsen i gymnasiernes verdensmålskonkurrence Global Goals Programme til Ordrup Gymnasium i Charlottenlund. Tredjepladsen gik til elever fra Øregaard Gymnasium i Hellerup, mens en gruppe fra Greve Gymnasium vandt særprisen fra Røde Kors.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum