Dyrenes Beskyttelse

Mød fiskere, forskere og dyreværnsfolk, der skal undersøge dyrevelfærd i fiskeriet

Del

Mandag den 14. juni kl. 12.-13.30 er der mulighed for at møde en del af folkene bag det nye forskningsprojekt, der skal undersøge dyrevelfærden for milliarder af fisk

Tidligere i dag er udsendt en klausuleret pressemeddelelse om, at det for første gang skal undersøges, hvordan milliarder af fisk dør ved fiskeri i danske farvande. Målet er at belyse, hvordan fisk dør i forbindelse med trawlfiskeri i de frie vandmasser, og om fangstmetoderne kan udvikles til at understøtte en mere human aflivning af de sansende dyr. Dyrenes Beskyttelse og Danmarks Pelagiske Producentorganisation står bag det flerårige projekt. Forskere fra Sveriges Landbrugsuniversitet, DTU Aqua og Teknologisk Institut skal udføre undersøgelserne. Projektet er støttet af den amerikanske forsknings- og støtteorganisation, Open Philanthropy

Medierne er inviteret til at møde en del af folkene bag projektet på dagen for offentliggørelsen mandag den 14. kl. 12-13.45 på fiskefartøjet HG 265 Asbjørn på Hirtshalshavn. 

Adressen er: Østhavnsvej 10, 9850 Hirtshals

Tilstede er: 

  • Nicolaj Lindeborgh, biolog og konsulent for fisk og fiskevelfærd ved Dyrenes Beskyttelse
  • Jane Behrens, Senior Researcher ved Danmarks Tekniske Universitet DTU Aqua
  • Esben Sverdrup-Jensen direktør for Danmarks Pelagiske Producentorganisation 
  • Skipper Fridi Magnusen

Der kan arrangeres interview med samtlige i hele tidsrummet. Giv gerne besked, om I ønsker at benytte lejligheden til interview og billeder. 

Kontakter

Søren Krogsgaard, pressekonsulent hos Dyrenes Beskyttelse - 42 47 48 33 - skr@dyrenesbeskyttelse.dk

Links

Information om Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelse
Buddingevej 308
2860 Søborg

33 28 70 00https://www.dyrenesbeskyttelse.dk/

Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.

Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse

Fiskere, forskere og Dyrenes Beskyttelse undersøger for første gang dyrevelfærd i fiskeriet14.6.2021 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Et nyt forskningsprojekt undersøger for første gang, hvordan milliarder af fisk dør ved fiskeri. Målet er at belyse, hvordan fisk dør i forbindelse med trawlfiskeri i de frie vandmasser, og om fangstmetoderne kan udvikles til at understøtte en mere human aflivning af de sansende dyr. Dyrenes Beskyttelse og Danmarks Pelagiske Producentorganisation står bag det flerårige projekt. Forskere fra Sveriges Landbrugsuniversitet, DTU Aqua og Teknologisk Institut skal udføre undersøgelserne. Projektet er støttet af den amerikanske forsknings- og støtteorganisation, Open Philanthropy.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum