Haderslev Kommune

Mød din kommune på dyrskue

Del

Haderslev Kommune er med, når Det Sønderjyske Fællesdyrskue finder sted i Aabenraa 2. og 3. juni. Du kan møde kommunen ved en fælles stand sammen med Tønder, Aabenraa og Sønderborg kommuner samt Spejdernes Lejr.

De 4 sønderjyske kommuner har i år sat fokus på hvert deres emne.

Haderslev Kommune sætter fokus på naturpleje i praksis. Der vil være mulighed for en dialog med en af kommunens landbrugsmedarbejdere. Desuden vil der være sjove aktiviteter for børn og barnlige sjæle.

Fredag vil Aabenraa Kommune ”smage på naturen”, når de udforsker emnet sundhed og læring i naturen. Lørdag vil fokus ligge på landdistrikter og områdefornyelse. Her kan du desuden komme og få en bid af kommunen.

Lørdag kan du tage forskud på ”spejdersnysk”, når Sønderborg Kommune sætter fokus på landdistrikter. Der vil desuden være fokus på de lokale fødevarer. Kom og få en snak, og bliv inspireret.

Har du lyst til at møde en naturvejleder, og lave spil og sjov med naturen, så kom og mød Tønder Kommune på dyrskuet. Her kan du også prøve at ”gætte en lugt”, og du kan høre mere om Tønder Kommunes mange naturområder.

Fredag vil der være mulighed for en politisk dialog i tidsrummet 14-15, hvor formændene for Teknik- og Miljøudvalgene i de fire kommuner vil være til stede.

Spejdernes Lejr er til stede på standen i år. Sønderborg Kommune er den 22.-30. juli vært for Spejdernes Lejr med op mod 40.000 deltagere på Kær Vestermark. På dyrskuet er spejderne klar med aktiviteter for børn, og du kan høre mere om, hvad man kan opleve på lejren som gæst, og om mulighederne for at blive deltager eller frivillig.

Kontakter

Anne Mette Schmidt
Miljømedarbejder
74342149

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Sønderjyske storrygere får hjælp til at kvitte tobakken11.1.2018 08:00pressemeddelelse

Sundhedsprofilundersøgelsen ”Hvordan har du det” fra 2013 viste, at andelen af storrygere i de fire sønderjyske kommuner ligger over landsgennemsnittet på 8,2 procent. I Sønderborg Kommune er den 9,0 procent, 9,8 procent i Haderslev Kommune, 10,3 procent i Aabenraa Kommune og 10,8 procent i Tønder Kommune. I 2014 besluttede de fire sønderjyske kommuner, at det skulle der ændres på. De indledte et tæt samarbejde om en fokuseret og målrettet tobaksforebyggelsesindsats, der skulle gøre flere sønderjyske storrygere røgfrie. Samarbejdet hedder ”Sønderjylland knækker tobakken sammen” og omfatter også Sygehus Sønderjylland og de praktiserende læger i de fire sønderjyske kommuner. Sundhedsstyrelsen har støttet projektet med 3,4 mio. kr. Fra 2015 og frem til udgangen af 2017 har storrygere, der har deltaget i et rygestopforløb i de fire sønderjyske kommuner, fået tilbud om tilskud til nikotinprodukter i op til otte uger. ”Min oplevelse med rygestopkurset er gået over al forventning. Jeg har ald

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum