VIA University College

Mød designtalenter på HEART

Del

30 særligt talentfulde studerende er i fokus, når Studentervæksthuset på VIA Design inviterer til den første Creative Idea-festival i samarbejde med HEART.

Kunstmuseet HEART slår lørdag den 23. marts fra klokken 13 til 16 dørene op for Creative Idea-festival. Det sker, når 30 talentfulde designstuderende fra VIA Design viser, hvad kreativitet og talent kan, når niveauet er højt nok. 

Det er ansatte på VIA Design, der har udvalgt de 30 studerende, som i deres studie udviser talent og kreativitet på højt plan. De studerende præsenterer et bredt udvalg af møbler og fashiondesign, kampagneprojekter, koncepter, prototyper, film og fotos, som er nøje udvalgt. Kriterierne for koncepterne er, at de er både innovative, udfordrende og bryder med normer, indeholder sociale og bæredygtige hensyn og signalerer holdninger, meninger og budskaber. 

Creative Ideafestival er blevet til i et samarbejde mellem VIA Design, Kunstmuseet HEART, Herning Kommune, Lifestyle & Design Cluster og er drevet og udviklet af studerende fra studentervæksthuset og Innovations-specialet på VIA Design. 

Kom tæt på designerne

Til Creative Ideafestival kan man bl.a. opleve fashion-designere, som har udviklet en særlig performance – altså en fortælling om deres kollektion i stedet for et traditionelt modeshow. Man kan også komme helt tæt på kollektionerne og få en snak med designerne, ligesom flere af de studerende vil præsentere andre af deres passioner gennem prints, fotos, film og tegninger. Det giver publikum en helt unik mulighed for at komme tæt på personerne bag designet.  

”Som studerende har vi arbejdet på kryds og tværs af alle mulige specialer og fået chancen for at udvikle og afvikle et virkeligt projekt sammen med nogle af de bedste indenfor udstillings- og oplevelsesdesign fra HEART. Og det har været både udfordrende, lærerigt og ikke mindst spændende. Vi har fået mod til at tro på vores ideer og kan se, at vi kan noget sammen, når vi samarbejder med det unikke kreative talent,” siger Matthias De Maziére, der studerer innovation på VIA Design. 

Idémanden til arrangementet er lektor og koordinator for Studentervæksthuset på VIA Design, Thomas Østergaard. Han er begejstret over at se, hvordan de studerende bruger deres evner, og han håber, at mange vil komme for at se op opleve, hvad fremtidens designere kan og vil: 

”VIA Design afholder og deltager hvert år i møbel- og modeshows og deltager i mange branche-events. Med Creative Idea-festival ønsker vi, sammen med Herning Kommune, HEART og Lifestyle & Design Cluster, at synliggøre nogle af de store kreative potentialer og talenter lokalt. Vi håber, at Herning vil tage godt imod denne hyldest til de kreative kræfter og at flere vil få øje på de talenter, som vi har på VIA,” siger han.

Nøgleord

Kontakter

Lektor Thomas Østergaard, VIA Design, Studentervæksthuset, mobil: 3062 8670, mail: thos@via.dk

Journalist Vivian A. Voldgaard, VIA University College, mobil: 8755 1436, mail: viav@via.dk

Kommunikationschef Thilde Nyborg, HEART, mobil: 9628 1706, mail: tnn@heartmus.dk

Se også: Facebook: Student Incubator, Herning

Billeder

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 19.000 studerende og 2.100 medarbejdere.

VIA udbyder over 40 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser.

Fonden for Entreprenørskab har i 2019 tildelt VIA prisen som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution fordi innovation og entreprenørskab er en fast del af alle VIAs uddannelser.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum