DenmarkBridge

Mød de fem moonshot-finalister til årets DenmarkBridge Award

Del

Den 3. maj 2017 overrækker H.K.H. Kronprinsen DenmarkBridge Award i Tivoli Congress Center. Finalisterne er Noma, Universal Robots, Genmab, Unity og Zendesk – fem virksomheder, der alle er kendetegnet ved at være stærke innovatører med store ambitioner.

Nomineringerne til DenmarkBridge Award er strømmet ind i løbet af nomineringsperioden i februar og marts. Og der er tale om et rigtig stærkt felt af danske virksomheder, visionære initiativer og personligheder med store ambitioner. Nu er finalisterne fundet og den 3. maj kåres vinderen ved Vækstfondens årsmøde i Tivoli Congress Center, København, hvor H.K.H. Kronprinsen overrækker æresprisen til vinderen.

DenmarkBridge Award er sat i verden for at hylde dem, der tør tænke større og anderledes – dem med moonshot-mentalitet. Der er fire overordnede kriterier, som ligger til grund for juryens vurdering af de indkomne nomineringer:

 • Ambition. Vinderen har med en moonshot-mentalitet ændret måden, vi tænker eller handler på.
 • Innovation og teknologi. Vinderen har demonstreret en exceptionel evne til at bruge innovation, entreprenørskab og ny teknologi.
 • Kommercielt aftryk. Vinderen har sat et betydeligt kommercielt aftryk.
 • International netværkseffekt. Vinderen har i særlig grad vist at kunne forbinde mennesker og/eller organisationer mellem Danmark og USA.

Juryen bag DenmarkBridge Award, som bl.a. består af Ole Andersen, bestyrelsesformand i Danske Bank, Lars Dalgaard, stifter af og tidligere CEO i SuccessFactors, Jacob Aqraou, investor og tidligere Sr. Vice President i eBay samt Christian Motzfeldt, direktør i Vækstfonden, bestyrelsesformand i DenmarkBridge, har fundet de fem finalister og diversiteten blandt dem er stor.

”De spænder over alt fra robotteknologi til gastronomi. Men de har én ting til fælles: de er alle fem drevet af en stærk passion for at skabe noget nyt, og finalisterne har på hver sin måde og inden for hver sit felt, haft modet til at tænke større og evnet at gøre deres projekter til virkelighed, ” siger Christian Motzfeldt, formand for DenmarkBridge og jurymedlem.

Vinderen bliver præsenteret på Vækstfondens årsmøde den 3. maj.

Bag prisen står foreningen DenmarkBridge, som er stiftet af Danske Bank, LEGO, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, DI og Vækstfonden, og som har Hans Kongelige Højhed Kronprinsen som protektor. Foreningens formål er at styrke broen mellem dansk erhvervsliv og Silicon Valley i Californien. Silicon Valley er tidens ubestridte epicenter for innovation og nye forretningsmodeller. Læs mere om DenmarkBridge.

Tilmelding for presse ved prisoverrækkelsen og Vækstfondens årsmøde skal ske senest den 2. maj kl. 12.00 til Marie Lerche Ratzer, kommunikationsrådgiver, Vækstfonden, mlr@vf.dk / 22 91 30 38.

Tilmeldt presse bedes møde op til pressebriefing kl. 13.30 i Tivoli Congress Centers foyer.


Om de fem finalister til DenmarkBridge Award 2017

Unity
Unity blev skabt med ambitionen om at bygge den ultimative platform for spiludvikling og om at forandre industrien til at være mere åben og demokratisk for spiludviklerne. I dag er Unity verdens største spiludviklingsplatform, og flere spil bliver i dag udviklet med Unity end med nogen anden teknologi.

Noma
Noma har flyttet det nordiske køkken til den internationale gourmetscenes frontlinje gennem radikal nytænkning, eksperimentering og systematisk innovation. Derigennem har noma fuldstændig forandret, hvordan det nordiske køkken konceptualiseres og forstås i og uden for Danmark, og noma er i dag et unikt globalt brand.

Zendesk
Zendesk er på kort tid blevet en kæmpe succes med sit cloud-baserede system, som samler virksomheders kundeforespørgsler og informationer på et sted. Omkring 50.000 virksomheder benytter i dag Zendesk, og virksomheden har mere end 1.600 ansatte. En imponerende vækst på de ca. 9 år virksomheden har eksisteret.

Genmab
Genmab er en af verdens fremmeste antistofvirksomheder, som har specialiseret sig i terapier mod kræft. Med antistoffer kan patienter få en behandling som understøtter kroppens eget immunforsvar. Denne behandlingsform er udtryk for en radikalt nytænkende måde at bekæmpe kræft på. Analytikere vurderer, at Genmabs lægemiddel Darzalex kan blive et topsælgende lægemiddel globalt. Genmab har i dag en markedsværdi på 80 mia. DKK. 

Universal Robots
Universal Robots er absolut verdensledende i udviklingen og produktion af samarbejdsrobotter, og definerer i vidt omfang i dag sin egen industri. Ambitionen var oprindelig at skabe robotter til fødevareindustrien, på et tidspunkt hvor tunge, dyre og utilstrækkelige robotter dominerede teknologien. I stedet udviklede Universal Robots brugervenlige, bredt anvendelige og lette robotløsninger, hvilket åbnede dørene til store internationale markeder. 

Nøgleord

Kontakter

Christian Majlund, seniorkonsulent, Vækstfonden / 81 77 30 76 / cma@vf.dk
Marie Lerche Ratzer, kommunikationsrådgiver, Vækstfonden / 22 91 30 38 / mlr@vf.dk

Links

Information om DenmarkBridge

DenmarkBridge
DenmarkBridgeFakta om DenmarkBridge

DenmarkBridge er stiftet af private virksomheder i samarbejde med Erhvervsministeriet, Udenrigsministeriet og Uddannelses- og Forskningsministeriet. Hans Kongelige Højhed Kronprinsen er protektor for foreningen DenmarkBridge.

Bestyrelsen i Denmark Bridge er udpeget af de stiftende medlemmer og består af:

 • Christian Motzfeldt, direktør i Vækstfonden, bestyrelsesformand i DenmarkBridge
 • Ole Andersen, bestyrelsesformand i Danske Bank
 • Jacob Aqraou, investor og tidligere Sr. Vice President i eBay
 • Scott Bonham, investor og tidligere medstifter af C100 
 • Thomas Bustrup, direktør i DI
 • Lars Dalgaard, Iværksætter, stifter af og tidligere CEO i SuccessFactors 
 • Carl Erik Kjærsgaard, stifter af og CEO i Blackwood Seven
 • Carl Bilbo, vicedirektør Novo Nordisk

Vækstfonden leverer sekretariatsbetjening til DenmarkBridge. DenmarkBridge komplementerer aktiviteterne på Innovationscenteret i Silicon Valley, hvortil netværket også har en udsendt medarbejder.

Læs mere om foreningen på www.denmarkbridge.com