Grouleff Communications

Mobile Industrial Robots sætter igen ny standard: Ny mobil robot fra MiR fordobler løftekapacitet og trumfer med AI

Del

Med lancering af en ny og endnu stærkere mobil cobot: MiR1000 med ikke mindre end 1 ton løftekapacitet, markerer Mobile Industrial Robots (MiR) sig endnu en gang som markedsleder indenfor logistikoptimering. MiR1000 imødekommer et stærkt ønske fra industrier med tunge komponenter. Oven i de fordoblede kræfter lægger den verdensledende robotproducent som den første i verden en optimeret navigation med kunstig intelligens.

MiR1000 udvider markant  mulighederne indenfor automatiseret intern logistik.
MiR1000 udvider markant mulighederne indenfor automatiseret intern logistik.

På den internationale robotmesse Automate 19 i Chicago afslører udvikleren af den nye generation af selvstyrende mobile robotter, Mobile Industrial Robots (MiR), sin nyeste robot, MiR1000. Nyskabelsen er en endnu stærkere mobil robot end virksomhedens tre globale game changers, MiR100, MiR200 og MiR500, som allerede er installeret i over 40 lande hos en bred vifte af virksomheder, heriblandt Airbus, Flex, Honeywell, Toyota, Visteon og Hitachi.

Med sin løftekapacitet på 1000 kilo åbner MiR1000 for også at optimere transporten af helt tunge emner, hvilket blandt andet har været efterspurgt af MiRs kunder i fly- og bilindustrien. Samtidig tilbydes et alternativ til de ikke ufarlige palleløftere, der også er dyre at bemande.

"Med MiR1000 udvider vi igen mulighederne indenfor automatiseret intern logistik og cementerer dermed vores position som industriens logistikspecialist. Vi lytter til vores kunders behov og imødekommer dem hurtigere end nogen anden på markedet,” siger MiRs CEO Thomas Visti. Han uddyber:

”I dag står skal virksomheder kunne producere en stor varians i produkter, men i mindre antal end tidligere. Derfor har de brug for en fleksibel produktion med agil indretning, og de går ofte fra linjeproduktion til celleproduktion, som hurtigt kan tilpasses de omskiftelige produktionskrav. Med den kendte visuelle og logiske brugergrænseflade er det enkelt at bruge MiR1000 og MiR500 til at automatisere nye opgaver, i takt med de hastige forandringer, der er et grundvilkår i nutidens produktionsvirksomheder. Vi forventer, at de kommer til at udgøre halvdelen af leverancerne til markederne i Europa og Nordamerika.”

Sætter trumf på med verdens første kunstige intelligens i mobile robotter

Samtidig med afsløring af MiR1000, lancerer MiR som de første på markedet en optimeret navigation med en stærk kombination af eksterne kameraer og kunstig intelligens i robotsoftwaren. Det betyder, at de mobile robotter nu kan forudse forhindringer langt forude ved hjælp af kameraerne, der placeres strategisk og fungerer som et ekstra sæt sensorer på robotten. På den måde ved robotten, at den vil støde på forhindringer, længe før den selv vil kunne se dem, og det giver den mulighed for at omdirigere og derved optimere køretiden. Den nye navigation kan raffinere ruteplanlægning og kørsel for alle størrelser MiR-robotter.

”Med AI-navigationen har MiR effektivt løst de udfordringer, vi tidligere havde, når mobile robotter af forskellige fabrikater mødte hinanden i en smal gang eller døråbning. Vi undgår nu, at robotterne udfører lidt den samme dans, som vi mennesker kan komme til, hvis begge parter høfligt holder tilbage for den anden,” fortæller logistikchef Hans-Jacob Madsen fra Sygehus Sønderjylland, som de seneste måneder har afprøvet den optimerede navigation i kombination med andre typer køretøjer og robotter.

Besøg MiR på Automate 2019 i Chicago 8.-11. april på stand #7368 for at se og høre MiR1000 såvel som resten af MiR-produktsortimentet.

Kort om MiR1000

MiR1000 har en løftekapacitet på 1000 kg og svarer i størrelse til standardmålene på en EUR-palle. Den er derfor oplagt til at transportere paller i industri og varehuse. Palletransporten foregår med specialdesignede MiR palleløftere og -stativer, der sikrer en stabil håndtering og transport, hvor robotten automatisk kan hente, transportere og aflevere paller. Den effektiviserede palletransport frigør medarbejdere til mere værdiskabende aktiviteter og understøtter processerne i produktionen.

MiR1000 er et oplagt alternativ til palleløftere, som mange ønsker væk fra produktionsgulv, fordi de er dyre at bemande og ikke mindst, fordi de ofte er skyld i arbejdsskader.

Om Mobile Industrial Robots:

Mobile Industrial Robots blev grundlagt i 2013 af den erfarne robotudvikler Niels Jul Jacobsen, der er en nøglefigur i selve opbygningen af Danmarks blomstrende internationalt anerkendte robotklynge. MiR-robotterne har for længst bevist deres værd, og tusinder kører nu rundt i den globale industri og automatiserer intern transport. MiR har dermed på rekordtid skabt et helt nyt marked. I foråret 2018 blev MiR købt af den førende leverandør af automatiseret testudstyr, amerikanske Teradyne, der for tre år siden også købte danske Universal Robots.

Præsentation af MiR1000
Videokanal

Nøgleord

Kontakter

Billeder

MiR1000 udvider markant  mulighederne indenfor automatiseret intern logistik.
MiR1000 udvider markant mulighederne indenfor automatiseret intern logistik.
Download
MiR1000 har en løftekapacitet på 1000 kg og svarer i størrelse til standardmålene på en EUR-palle.
MiR1000 har en løftekapacitet på 1000 kg og svarer i størrelse til standardmålene på en EUR-palle.
Download
CEO Thomas Visti præsenterede nyskabelsen MiR1000 for verdenspressen i Chicago ved åbningen af Automate Show 2019, USAs største robotmesse.
CEO Thomas Visti præsenterede nyskabelsen MiR1000 for verdenspressen i Chicago ved åbningen af Automate Show 2019, USAs største robotmesse.
Download
På få år har den danske virksomhed MiR opbygget en førerposition inden for mobile robotter til automatisering af intern logistik i industri og sundhedssektor.
På få år har den danske virksomhed MiR opbygget en førerposition inden for mobile robotter til automatisering af intern logistik i industri og sundhedssektor.
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om Grouleff Communications

Grouleff Communications
Filmbyen 4, 5 sal Øst
8000 Aarhus C

70 27 08 72http://www.grouleff.it/

Pressebilleder:

Virksomhedskontaktpersoner:                

Denise Degli Innocenti, Global Marketing, Mobile Industrial Robots A/S, din@mir-robots.com, +45 2030 7447

Birthe Koldby Veje, PA to CEO Thomas Visti: bkv@mir-robots.com, +45 20 20 44 03

Pressekontaktperson:

Malene Grouleff, CEO, Grouleff Communications, malene@grouleff.it, +45 28915809                                                  

Følg pressemeddelelser fra Grouleff Communications

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Grouleff Communications

Virksomheder og ansatte går glip af teknologi-gevinster24.6.2019 07:30:00 CESTNyhed

I den danske industri er der stadig mange tunge løft og opslidende håndtering af paller, selvom fuldautomatiske pallemagasiner og førerløse trucks, AGV’er, kan automatisere hele pallehåndteringen og derved aflaste medarbejderne. Men mange virksomheder tøver desværre med indføre automatiserede teknologier og gør i stedet bare, som de plejer. Også selvom mangel på arbejdskraft banker på døren i hele industrien.

Hør om robotter som succes for SMV: Afslører fordærvet mad og revolutionerer gartneri17.6.2019 09:43:40 CESTNyhed

Innovationsprogrammet AutomationsBoost inviterer til gå-hjem-møde om de muligheder, som små og mellemstore virksomheder får med robotter. Gå-hjem-mødet foregår torsdag 20. juni i Odense. Gennem AutomationsBoost har RoboCluster og Erhvervshus Syd i samarbejde med forskere og andre partnere boostet en række mindre virksomheder med spændende automatiseringsløsninger for at skabe fremtidens virksomheder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum