Grouleff Communications

Mobile Industrial Robots sætter igen ny standard: Ny mobil robot fra MiR fordobler løftekapacitet og trumfer med AI

Del

Med lancering af en ny og endnu stærkere mobil cobot: MiR1000 med ikke mindre end 1 ton løftekapacitet, markerer Mobile Industrial Robots (MiR) sig endnu en gang som markedsleder indenfor logistikoptimering. MiR1000 imødekommer et stærkt ønske fra industrier med tunge komponenter. Oven i de fordoblede kræfter lægger den verdensledende robotproducent som den første i verden en optimeret navigation med kunstig intelligens.

MiR1000 udvider markant  mulighederne indenfor automatiseret intern logistik.
MiR1000 udvider markant mulighederne indenfor automatiseret intern logistik.

På den internationale robotmesse Automate 19 i Chicago afslører udvikleren af den nye generation af selvstyrende mobile robotter, Mobile Industrial Robots (MiR), sin nyeste robot, MiR1000. Nyskabelsen er en endnu stærkere mobil robot end virksomhedens tre globale game changers, MiR100, MiR200 og MiR500, som allerede er installeret i over 40 lande hos en bred vifte af virksomheder, heriblandt Airbus, Flex, Honeywell, Toyota, Visteon og Hitachi.

Med sin løftekapacitet på 1000 kilo åbner MiR1000 for også at optimere transporten af helt tunge emner, hvilket blandt andet har været efterspurgt af MiRs kunder i fly- og bilindustrien. Samtidig tilbydes et alternativ til de ikke ufarlige palleløftere, der også er dyre at bemande.

"Med MiR1000 udvider vi igen mulighederne indenfor automatiseret intern logistik og cementerer dermed vores position som industriens logistikspecialist. Vi lytter til vores kunders behov og imødekommer dem hurtigere end nogen anden på markedet,” siger MiRs CEO Thomas Visti. Han uddyber:

”I dag står skal virksomheder kunne producere en stor varians i produkter, men i mindre antal end tidligere. Derfor har de brug for en fleksibel produktion med agil indretning, og de går ofte fra linjeproduktion til celleproduktion, som hurtigt kan tilpasses de omskiftelige produktionskrav. Med den kendte visuelle og logiske brugergrænseflade er det enkelt at bruge MiR1000 og MiR500 til at automatisere nye opgaver, i takt med de hastige forandringer, der er et grundvilkår i nutidens produktionsvirksomheder. Vi forventer, at de kommer til at udgøre halvdelen af leverancerne til markederne i Europa og Nordamerika.”

Sætter trumf på med verdens første kunstige intelligens i mobile robotter

Samtidig med afsløring af MiR1000, lancerer MiR som de første på markedet en optimeret navigation med en stærk kombination af eksterne kameraer og kunstig intelligens i robotsoftwaren. Det betyder, at de mobile robotter nu kan forudse forhindringer langt forude ved hjælp af kameraerne, der placeres strategisk og fungerer som et ekstra sæt sensorer på robotten. På den måde ved robotten, at den vil støde på forhindringer, længe før den selv vil kunne se dem, og det giver den mulighed for at omdirigere og derved optimere køretiden. Den nye navigation kan raffinere ruteplanlægning og kørsel for alle størrelser MiR-robotter.

”Med AI-navigationen har MiR effektivt løst de udfordringer, vi tidligere havde, når mobile robotter af forskellige fabrikater mødte hinanden i en smal gang eller døråbning. Vi undgår nu, at robotterne udfører lidt den samme dans, som vi mennesker kan komme til, hvis begge parter høfligt holder tilbage for den anden,” fortæller logistikchef Hans-Jacob Madsen fra Sygehus Sønderjylland, som de seneste måneder har afprøvet den optimerede navigation i kombination med andre typer køretøjer og robotter.

Besøg MiR på Automate 2019 i Chicago 8.-11. april på stand #7368 for at se og høre MiR1000 såvel som resten af MiR-produktsortimentet.

Kort om MiR1000

MiR1000 har en løftekapacitet på 1000 kg og svarer i størrelse til standardmålene på en EUR-palle. Den er derfor oplagt til at transportere paller i industri og varehuse. Palletransporten foregår med specialdesignede MiR palleløftere og -stativer, der sikrer en stabil håndtering og transport, hvor robotten automatisk kan hente, transportere og aflevere paller. Den effektiviserede palletransport frigør medarbejdere til mere værdiskabende aktiviteter og understøtter processerne i produktionen.

MiR1000 er et oplagt alternativ til palleløftere, som mange ønsker væk fra produktionsgulv, fordi de er dyre at bemande og ikke mindst, fordi de ofte er skyld i arbejdsskader.

Om Mobile Industrial Robots:

Mobile Industrial Robots blev grundlagt i 2013 af den erfarne robotudvikler Niels Jul Jacobsen, der er en nøglefigur i selve opbygningen af Danmarks blomstrende internationalt anerkendte robotklynge. MiR-robotterne har for længst bevist deres værd, og tusinder kører nu rundt i den globale industri og automatiserer intern transport. MiR har dermed på rekordtid skabt et helt nyt marked. I foråret 2018 blev MiR købt af den førende leverandør af automatiseret testudstyr, amerikanske Teradyne, der for tre år siden også købte danske Universal Robots.

Præsentation af MiR1000
Videokanal

Nøgleord

Kontakter

Billeder

MiR1000 udvider markant  mulighederne indenfor automatiseret intern logistik.
MiR1000 udvider markant mulighederne indenfor automatiseret intern logistik.
Download
MiR1000 har en løftekapacitet på 1000 kg og svarer i størrelse til standardmålene på en EUR-palle.
MiR1000 har en løftekapacitet på 1000 kg og svarer i størrelse til standardmålene på en EUR-palle.
Download
CEO Thomas Visti præsenterede nyskabelsen MiR1000 for verdenspressen i Chicago ved åbningen af Automate Show 2019, USAs største robotmesse.
CEO Thomas Visti præsenterede nyskabelsen MiR1000 for verdenspressen i Chicago ved åbningen af Automate Show 2019, USAs største robotmesse.
Download
På få år har den danske virksomhed MiR opbygget en førerposition inden for mobile robotter til automatisering af intern logistik i industri og sundhedssektor.
På få år har den danske virksomhed MiR opbygget en førerposition inden for mobile robotter til automatisering af intern logistik i industri og sundhedssektor.
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om Grouleff Communications

Grouleff Communications
Filmbyen 4, 5 sal Øst
8000 Aarhus C

70 27 08 72http://www.grouleff.it/

Pressebilleder:

Virksomhedskontaktpersoner:                

Denise Degli Innocenti, Global Marketing, Mobile Industrial Robots A/S, din@mir-robots.com, +45 2030 7447

Birthe Koldby Veje, PA to CEO Thomas Visti: bkv@mir-robots.com, +45 20 20 44 03

Pressekontaktperson:

Malene Grouleff, CEO, Grouleff Communications, malene@grouleff.it, +45 28915809                                                  

Følg pressemeddelelser fra Grouleff Communications

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Grouleff Communications

Älykkäät työkalut älykkään tuotantoekosysteemin luomiseen15.4.2019 11:19:51 CESTPressemeddelelse

Jokainen yritys tarvitsee ainutlaatuisia automaatioratkaisuja omaan tuotantoympäristöönsä, mutta yritykset eivät voi suunnitella ratkaisuja alusta lähtien jokaiseen eri prosessiin ja käyttötarkoitukseen. Tämän vuoksi on tärkeää, että yritykset valitsevat optimaaliset robottivälineet maksimoidakseen automaatioarvonsa. Kunnolliset välineet voivat auttaa muuttamaan koko tuotantosyklin saumattomaksi prosessiksi ostosta ja asennuksesta aina käyttöön ja uudelleenkehitykseen saakka.

Nyt opkøb: OnRobot sikrer sig flere nye teknologier og produkter15.4.2019 09:34:21 CESTNyhed

Rettighederne til den unikke robotteknologi bag den nordjyske robotløsning RAGNAR er blevet købt af at Odense-firmaet OnRobot, fordi fynboerne ser oplagte synergimuligheder med OnRobots produktsortiment. 12 robotudviklere fra det konkursramte Aalborg-firma Blue Workforce i Aalborg får samtidig ny arbejdsgiver, efter OnRobot har tilbudt dem arbejde som udviklere i den succesfulde internationale robotvirksomhed.

Scape Technologies udvider igen markedet: Ny SCAPE Mini-Picker er det nemme startsæt til driftssikker bin-picking10.4.2019 07:00:00 CESTNyhed

Scape Technologies henvender sig nu igen til nye segmenter på markedet med lanceringen af et nyt produkt, nemlig SCAPE Mini-Picker. Den nye SCAPE Mini-Picker er en nem løsning med et startsæt til driftssikker bin-picking. SCAPE Mini-Picker er udviklet til virksomheder, teknologicentre eller uddannelsesinstitutioner, som gerne vil hurtigt i gang med at få bin-picking erfaringer uden at foretage store investeringer.

Universal Robots udvider sin turné med besøk i Trondheim hvor norske produsenter kan se fordelene ved brukervennlig og fleksibel automasjon9.4.2019 06:00:00 CESTNyhed

Universal Robots og Cobotnor kommer til Trondheim den 24. april på sin suksessfulle UR+ Workshop 2019-turné i Norge. De første arrangementene på turnéen har vært så godt besøkt at man har valgt å utvide med et arrangement i Trondheim. Besøkende får praktisk opplæring med samarbeidende roboter og gode råd fra industrieksperter om produksjonseffektivisering med samarbeidende roboter og automasjon.

ROEQ fuldautomatiserer den nye MiR1000 robot9.4.2019 06:00:00 CESTNyhed

To splinternye danske robotopfindelser udgør tilsammen en komplet automatiseret logistikløsning. De bliver præsenteret i denne uge på USA’s største robotmesse Automate 2019 i Chicago. ROEQ lancerer en unik rullebane TR1000 Top Roller, som monteres på toppen af den nye MiR1000-robot og automatiserer læsning og aflæsning af robotterne ved afgangs- og modtagestationer. Nyskabelsen automatiserer håndtering af et helt ton gods. Derved kan industrien eliminere belastende fysisk arbejde i logistikkæden og fjerne flaskehalse og ventetid

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum