Region Hovedstaden

Mobil lægepraksis ruller ud på Amager

Del
En elbil udstyret som en lægepraksis skal de næste to år hjælpe patienter på Amager, når den kører dør til dør og hjælper patienter, som kan have svært ved selv at komme til lægen. Det er både en god løsning for patienten samtidigt med, at det frigiver lægekapacitet i et tæt befolket område.

En helt særlig elbil kører nu ud til borgere på Amager, der har svært ved selv at komme til lægen. Når man får besøg af bilen, kan man få foretaget en lang række undersøgelser og behandlinger i eget hjem. Det kan være mennesker medfunktionsnedsættelse, demens eller andre udfordringer, der gør det besværligt for dem at komme hen til lægen, der får besøg. Fire lægeklinikker deles om den mobile lægepraksis, der udover at gøre det nemmere for borgerne også forventes at øge lægekapaciteten på Amager. Ideen stammer fra en praktiserende læge, der kunne se det smarte ved på én gang at hjælpe sårbare mennesker og samtidigt udvide kapaciteten:

- Der hvor jeg selv har klinik på Amager, er vores fysiske forhold ikke til at udvide med f.eks. endnu en læge. Derfor er det smart, at vi kan lægge nogle af kontakterne ud i den mobile lægepraksis, så vi på den måde kan hjælpe endnu flere mennesker. Samtidigt kan vi målrette bilens ture til de patienter, som af forskellige årsager kan have svært ved selv at komme til os, siger Trine Jeppesen, praktiserende læge og projektleder på den Mobile Lægepraksis.

Potentiale for udbredelse
Den Mobile Lægepraksis er i første omgang en forsøgsordning, der kører i to år, finansieret af Region Hovedstaden. Konceptet er blevet udformet i samarbejde mellem Region Hovedstaden og de praktiserende læger, og hvis ordningen viser sig at være en succes, skal der kigges på at udbrede den til andre dele af regionen.

- Jeg er meget spændt på at se resultaterne af forsøgsordningen. Nye problemer kræver nye løsninger, og jeg glæder mig over, at et godt samarbejde mellem vores administration og de praktiserende læger har kastet det her spændende projekt af sig. Jeg er selvfølgelig glad for, at det kan løse nogle af vores kapacitetsproblemer, men mest er jeg glad for, at det bliver nemmere for de mennesker med mobilitetsbesvær, som nu kan få lægehjælpen hjem til dem selv, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Trange fysiske rammer
For mange lægepraksis i de større byer kan det være et problem, at de fysiske rammer begrænser mulighederne for at udvide, hvis der er behov. Derfor har tilføjelsen af en mobil lægepraksis stort potentiale på sigt.

- Vi ved, at der er mange af vores læger, der gerne vil udvide, men ikke har rammerne til det. En mobil løsning som denne kan måske blive en universalnøgle, der kan løse flere problemer på én gang. Jeg vil følge projektet, og ser frem til at se bilen på gaden, siger Karin Zimmer, formand for de praktiserende lægers organisation i hovedstaden.

Efter planen skal den mobile lægepraksis evalueres efter to år.

Fakta om Den Mobile Lægepraksis:

Hvem kan få besøg af den Mobile Lægepraksis?

  • Ældre, kronikere og sårbare borgere med væsentlig funktionsnedsættelse af fysisk eller psykisk karakter, der gør det vanskeligt at gennemføre et lægebesøg.
  • Patienter, der efter indlæggelse udskrives med funktionsnedsættelse eller opfølgningsbehov.
  • For at få besøg af den Mobile Lægepraksis, skal man være tilknyttet en af følgende praksis på Amager, som er med i projektet:

Trine Jeppesen, Lægerne Amagerbrogade 172, 1. - 2300 København S.

Torben Larsen, Lægerne Amagerbrogade 172, 1. - 2300 København S.

Lægehuset Amager, Italiensvej 1, opgang 5. 1.sal th. - 2300 København S.

Læge Klaus Ruhnau, Thingvalla allé 8. - 2300 København S.

Hvordan er den Mobile Lægepraksis indrettet?

  • Den Mobile Lægepraksis er indrettet med udstyr, der gør det muligt for lægen at foretage mange af de samme undersøgelser, som i en lægeklinik, fx:

    Blod- og urinprøver, podninger, infektionstal, blodsukkertest, hjertekardiogram, blodtryksmålinger mv.

    Konsultationer og undersøgelser foregår i patientens eget hjem, da bilen ikke er indrettet med plads til patienter.

Yderligere information:

  • Praktiserende læge Trine Jeppesen, tlf.: 30 25 60 64
  • Regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S), via pressevagten, tlf.: 70 20 95 88
  • Formand for de praktiserende lægers organisation i hovedstaden, Karin Zimmer, tlf. 28 82 07 80

Billeder

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Region Hovedstaden ophæver kontrakt med totalentreprenør på byggeriet af et nyt akuthus på Bispebjerg Hospital15.3.2024 12:00:00 CET | Pressemeddelelse

Efter gentagne forsinkelser og usikkerhed om økonomien har Region Hovedstaden i dag ophævet kontrakten med den italienske totalentreprenør Rizzani de Eccher. Totalentreprenøren har været tilknyttet byggeriet af et nyt akuthus på Bispebjerg Hospital. Regionen går nu i gang med at undersøge, hvordan byggeriet kommer hurtigst muligt tilbage på sporet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye