sundhed.dk

MinSundhed vinder Digitaliseringsprisen 2021

Del

Med MinSundhed-appen har Danmark fået et kæmpe forspring i håndteringen af corona-pandemien. Den har gjort det nemt for danskerne at tjekke testsvar og finde deres coronapas, og spillede en afgørende rolle, da samfundet blev genåbnet.

Appen MinSundhed har spillet en hovedrolle for danskerne under corona-pandemien som stedet, hvor de kunne finde deres egne og deres børns testsvar og coronapas.

Før genåbningen af Danmark var den et vigtigt værktøj til hurtigt at kunne se, om man var testet positiv eller negativ. Da samfundet åbnede igen, gjorde appen det muligt for os hurtigt og enkelt at dokumentere, at vi havde et gyldigt coronapas, når vi skulle i biografen, ud at spise eller i fitness-centret.

Appen har dermed spillet en helt central rolle for både borgere, kultur- og erhvervsliv, og mandag vandt MinSundhed-appen Digitaliseringsprisen ved konferencen Offdig. MinSundhed vandt førsteprisen i kategorien ”Sammenhængsprisen”.

Et vigtigt redskab i teststrategien
Da corona ramte os i foråret 2020, var MinSundhed allerede udbredt og kunne på den måde blive den digitale samfundskritiske infrastruktur, der skulle til for hurtigt og effektivt at understøtte teststrategien og give alle borgere hurtig adgang til egne prøvesvar – og til at genåbne samfundet i foråret 2021.

”MinSundhed har med coronapasset skabt sammenhæng til det øvrige samfund, da vi skulle genåbne. Den hjalp os med at kunne genoptage det fysiske samvær, booke bord på vores yndlingsrestaurant, og invitere venner og familie med i biffen eller på museum,” siger sundhed.dk’s bestyrelsesformand Lone Langballe.

MinSundhed-appen er blevet til i tæt samarbejde med Danske Regioner, der med sin opbakning har gjort det muligt for sundhed.dk at styrke appen, så den var klar til det store pres, der har været, da størstedelen af Danmarks befolkning loggede på den samtidig.

Appen er downloadet 4,3 millioner gange
MinSundhed er udviklet af sundhed.dk for Danske Regioner i 2019. Den blev lanceret som led i visionen om det borgernære og sammenhængende sundhedsvæsen.

MinSundhed er i dag blevet downloadet 4,3 mio. gange og spiller en stor rolle i sammenhængen for borgere i mødet med sundhedsvæsenet og på tværs af sundhedsvæsenet.

”Med så mange downloads har danskerne også en væsentligt del af æren for, at MinSundhed-appen har kunnet genåbne Danmark med så stor succes og volumen. Derfor skal der også lyde et stort tak til alle danskere,” slutter Lone Langballe.

OM DIGITALISERINGSPRISEN:
Digitaliseringsprisen øger opmærksomheden på succesfulde og værdiskabende digitaliseringsinitiativer i den offentlige sektor. Og 2021 er et særligt år, fordi digitaliseringen har været omdrejningspunktet og den helt centrale platform for, at det offentlige har kunnet levere det, de er sat i verden for.

Det er Digitaliseringsstyrelsen, Danske Regioner, Djøf, Rambøll, DANSK IT og Charlie Tango, der står bag Digitaliseringsprisen 2021.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om sundhed.dk

sundhed.dk
sundhed.dk
Dampfærgevej 22
2100 København Ø

44 22 20 80http://www.sundhed.dk

Sundhed.dk er din digitale indgang til sundhedsvæsenet. En portal, der giver dig overblik over din sundhed og sygdom, og som er ejet af staten, kommunerne og regionerne.

Følg pressemeddelelser fra sundhed.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra sundhed.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum