Djøf

Ministeren løber fra aftalen om betalt spisepause

Del

En faglig voldgift skal nu afgøre, om alle statsansatte har ret til betalt spisepause. Sara Vergo, formand for Djøf Offentlig, kalder situationen urimelig og skuffende.

Ved overenskomstforhandlingerne på det statslige område i foråret 2018 var den betalte spisepause ét af de helt centrale punkter, der blev forhandlet om. 

Og derfor var der også stor tilfredshed på medarbejdersiden med, at forhandlingerne mundede ud i en aftale om at eksplicitere, at den betalte spisepause er en overenskomstsikret ret for alle på akademikeroverenskomsten. 

Nu er der imidlertid opstået en uenighed mellem Akademikere og Minister for Offentlig Innovation, Sophie Løhde, om forståelsen af forhandlingsresultatet. 

Uenigheden vedrører enkelte institutioner på undervisningsområdet, hvor det er ministerens opfattelse, at de ikke er omfattet af retten til betalt spisepause. Trods flere møder er det ikke lykkedes at finde en løsning på uenigheden.

Derfor har Akademikerne nu afsendt begæring om mæglingsmøde til Moderniseringsstyrelsen, med henblik på at uenigheden afklares ved en faglig voldgift. 

Sara Vergo, formand for Djøf Offentlig siger: 

- Nu, hvor vi lige har pakket alle OK18-bannerne væk, står vi desværre med en uenighed om, hvordan forhandlingsresultatet skal forstås. Jeg kan ikke opfatte det på anden måde, end at ministeren nu løber fra aftalen om, at alle fremover vil have sikret retten til en betalt spisepause.

- Det er helt urimeligt, og jeg er skuffet over, at vi nu er havnet i denne situation. Ministeren kan efter det vanskelige og langstrakte forhandlingsforløb ved OK18 ikke være i tvivl om, at det var en eksplicitering og sikring af den betalte frokost for alle, der var vores dagsorden, og som vi lukkede en aftale på. Den tryghed, der skulle være skabt om den betalte spisepause, er - allerede her hvor blækket kun lige er tørt på forliget - igen væk på nogle områder.

Yderligere oplysninger kan fås hos Sara Vergo på telefon 31 37 39 20.

Nøgleord

Information om Djøf

Djøf
Djøf
Gothersgade 133
1123 København K

33 95 97 00https://www.djoef.dk/

Djøf er den faglige organisation for jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende. Vi repræsenterer 95.000 medlemmer, der arbejder på alle niveauer i det private og det offentlige i Danmark og udlandet.

Fælles for djøferne er deres centrale betydning for udviklingen og driften af såvel private virksomheder som offentlige organisationer. Djøferne løfter komplekse opgaver, der kræver analytiske evner og stor indsigt i nationale og internationale forhold. Djøfere varetager mange forskellige funktioner inden for ledelse, administration, økonomi, jura, kommunikation, HR, marketing, undervisning og forskning med mere.

Følg pressemeddelelser fra Djøf

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Djøf

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum