home a/s

Minister vil hælde sand og sten i havets 'maskineri'

Del

HOME: ’EN LOTTO-KUPON I LØNSTRUP’: Sommerhus i nedstyrtningsfare får minister på banen. Regeringen ønsker mere hård kystsikring for at sommerhusejere kan sove trygt – naturfredningsfolk er imod

Det sorte træhus fra 2003 i Lønstrup, som Home Hjørring lige har fået til salg, har fået Miljøminister Esben Lunde Larsen (V) til at varsle en ny kurs for sikring af landets kyster.

Der skal frem over ikke bare sand men også sten og beton til for at mætte Vesterhavets appetit på jysk kystlinje.

”Fra regeringens side er vi optaget af, at borgerne skal kunne sove trygt om natten og ikke frygte, hvad der sker med deres bolig. Derfor har jeg sendt et klart signal til Kystdirektoratet om, at vi ønsker mere hård kystsikring, som visse steder skal kombineres med sandfodring,” siger ministeren til TV Midtvest.

I det højt beliggende sommerhusområde Lønstrup – kun ca. 45 meter fra afgrunden mod Nordsøen – er problematikken yderst present. Her har havet i en årrække spist i snit et par meter af kysten – de seneste par år noget mere, fortæller ejendomsmægler Jesper Carlsson, indehaver af home Hjørring, der for ganske nylig har fået et sommerhus til salg til 1.5 mio. kr.
Kommer der bedre kystsikring, kan salgsprisen blive fordoblet, vurderer den lokale Home-mægler.

Fordoblet værdi med kystsikring
”Sommerhuset ligger imponerende godt, men der er heller ingen tvivl om, at det - i løbet af en årrække – vil styrte i havet, hvis ikke der bliver kystsikret ordentligt,” siger Jesper Carlsson.

Meget sigende er adressen Gabet 8. For ud over den skønneste udsigt over Vesterhavet, er der en indbygget tikkende udløbsdato på sommer-’suset’.

”Det er en speciel case, da huset kan risikere at falde i vandet. Omvendt, hvis der bliver kystsikret i området, vil værdien også blive fordoblet,” vurderer ejendomsmægler og indehaver Jesper Carlsson fra Home Hjørring.

Alene huset i sig selv koster cirka 2 mio. kr. at opføre. Nu er hele herligheden – altså især udsigten – udbudt til knap 1,5 mio. kr.

Home ejendomsmægleren kalder huset for ’en lotto-kupon i Lønstrup’.

”Tror du, at der bliver etableret hård kystsikring i Lønstrup? Ja, så kan du købe et helt sommerhus til det halve! Med andre ord, er du ’gambler’, kan du få den helt store gevinst ved dette hus,” skriver mægleren i boligpræsentationen på home.dk.

Ingen kender pt. perspektiverne for, om der bliver gjort noget for at dæmme op for det grådige hav.

”Det er dét, der er udfordringen. Nogle mener, der bliver etableret hård kystsikring, men hvad koster det – og hvem skal betale? Andre mener, at naturen bør gå sin gang,” siger Jesper Carlsson.

”Det kan også være en køber, der bare vil nyde det hele, så længe kysten holder stand mod havets sult,” siger den lokale Home-mægler.

Hos Danmarks Naturfredningsforening mener man ikke, at hård kystsikring med sten kan stå alene. Der skal også tilføres sand på stranden, og derfor bør man i mange tilfælde nøjes med at sandfodre. Høfder i sten og beton, sender blot erosionen et andet sted hen langs kysten, vurderer foreningen.

FAKTA: Gabet 8

Bo i første række med naturens stærke kræfter helt tæt på – så længe det varer…

Sommerhuset har et boligareal på 117 m2, ligger centralt i Lønstrup med kort gåafstand til restauranter og indkøbsmuligheder. Turisterne er draget af den dramatiske beliggenhed. Huset har et udlejningspotentiale på ca. 70.000 kr. om året til ejer.

Se mere om sommerhuset her: https://home.dk/boligkatalog/hjoerring/9800/sommerhuse/gabet_8_808c00797.aspx

Kontakt: Home Hjørring v/ ejendomsmægler Jesper Carlsson - tlf. 4083 8399.

Nøgleord

Billeder

Information om home a/s

home a/s
home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

• home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
• home blev stiftet den 1. august 1989
• home omsætter årligt boliger for en værdi af 25-30 mia. kroner.
• home har over 900 ansatte
• home er en franchise-kæde
• home har ca. 100 franchisetagere, hvoraf de største driver 10-15 forretninger
• home har 166 home-forretninger fordelt over hele landet**
• homes ambition at være danskernes førstevalg på boligmarkedet.
• home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

home driver også en erhvervsmæglerkæde, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

*  Kilde:Analyseinstituttet YouGov, brandtracking 2. kvt. 2018
** medio 2018

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum