Deloitte

Minister til møde om stigende sociale udgifter

Del

Socialområdet er præget af udbredt mangel på viden om, hvad der virker, siger velfærdsekspert i Deloitte Mette Lindgaard

Mette Lindgaard
Mette Lindgaard

København, 6. november 2015

 

Hovedstadens kommuner mødes i dag den 6. november i Egedal for at drøfte, hvordan kommunerne bedre kan styre de stigende udgifter på det specialiserede socialområde. Social- og indenrigsminister Karen Ellemann deltager på konferencen, hvor bl.a. velfærdsekspert i Deloitte Mette Lindgaard taler.

 

”I Danmark findes der mange gode historier fra succesfulde sociale indsatser, men jeg vil vove den påstand, at socialområdet er præget af en udbredt mangel på viden om, hvad der virker,” siger Mette Lindgaard, der tidligere på året udgav bogen ”Kan det betale sig?” om velfærdssamfundets mangel på evidens.

Mette Lindgaard mener, at vi bør gentænke den måde, hvorpå vi bruger pengene på det sociale område.

”De stigende udgifter er resultatet af, at man i årevis tilbyder forskellige sociale indsatser, der ikke har nogen nævneværdig effekt. Mange af de udsatte kommer jo netop ikke i uddannelse og får ikke et job. Derved har de meget ringe mulighed for at forsørge sig selv,” siger hun.

En del af løsningen er ifølge Mette Lindgaard, at vi som samfund bliver bedre til at opsamle og dele viden om, hvilke sociale indsatser, der henholdsvis virker og ikke virker:

”I Danmark har vi kun i ringe grad overblik over, hvem der modtager hvilke sociale indsatser med hvilken virkning og til hvilken pris. Derved er det tæt på umuligt for den enkelte kommune at styre og prioritere indsatserne effektivt. Det svarer til, at en læge ordinerede piller uden at tjekke, om de rent faktisk virker. Som samfund er vi nødt til at indsamle mere viden om, hvad der virker og ikke virker i den sociale sektor, så vi bruger pengene, hvor de giver størst værdi,” siger hun.

Læs mere om mødet her: http://www.egedalkommune.dk/nyheder/2015/november/minister-til-moede-om-udgiftspres-paa-socialomraadet

Nøgleord

Kontakter

Mette Lindgaard
Tlf. +45 25 24 00 37
mlindgaard@deloitte.dk

Billeder

Mette Lindgaard
Mette Lindgaard
Download
Mette Lindgaard
Mette Lindgaard
Download

Information om Deloitte

Deloitte
Deloitte
Weidekampsgade 6
2300 København S

http://www2.deloitte.com/dk/da.html
Mette Lindgaard er partner i Deloitte og ansvarlig for Deloittes ydelser på velfærdsområdet. Hun har et tæt samarbejde med mange af landets kommuner og er bl.a. forfatter til bogen ”Kan det betale sig?” om social nytteværdi udgivet på Gyldendal Business.

Følg pressemeddelelser fra Deloitte

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Deloitte

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum