Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Minister tager afsted til ekstraordinært svære fiskeriforhandlinger

Del

Der venter benhårde sværdslag i Bruxelles, når EU’s fiskeriministre søndag tager hul på forhandlingerne om næste års fiskekvoter i blandt andet Skagerrak, Nordsøen og Kattegat. Selv principperne i den europæiske fiskeripolitik er på spil.

Der er lagt op til yderst vanskelige forhandlinger, når EU’s fiskeriministre søndag og mandag den 12-13. december skal lægge kabalen for næste års fiskekvoter.

Fra EU’s side er der blandt andet lagt op til et stop for det meste fiskeri efter ål og lavere kvoter på den alvorligt pressede torskebestand i særligt Kattegat. Og så er principperne i den europæiske fiskeripolitik på spil, når Irland for anden gang vil forsøge at få fingre i danske makrelkvoter til en værdi af i alt 125 millioner kroner årligt.

Der er fredag indgået en aftale mellem EU og Norge, der sikrer danske fiskere adgang til norsk farvand fra nytår. Der udestår fortsat en aftale mellem EU og Storbritannien. Fiskeriforhandlinger i EU forventes afsluttet sent mandag den 13. december.

Fiskeriminister Rasmus Prehn siger:

”Brexit giver desværre fortsat nogle alvorlige bølgeskvulp i forhandlingerne. Samtidig advarer biologerne om flere alvorligt pressede bestande, som EU tager konsekvensen af med et udspil på langt lavere kvoter. Det gør forhandlingssituationen meget vanskelig. Samtidig går Irland efter at få del i 12.000 tons makrel, der hidtil har været på danske fiskeres hænder. Det er helt uhørt, og jeg vil gå meget langt for de danske interesser i det her spørgsmål. Vi ser ind i at skulle navigere i yderst kuperet terræn. Men det er vi klar til.

Yderligere oplysninger:
Fødevareministeriets pressetelefon: +45 20 18 40 52

Information om Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Slotsholmsgade 12
1216 København K

+45 38 14 21 42https://fvm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Presseinvitation: Fødevareministeren inviterer til workshop om verdens første klimamærke17.8.2022 13:45:00 CEST | Pressemeddelelse

Danmark skal som det første land i verden have et statskontrolleret klimamærke på fødevarer. Mandag den 22. august mødes over 100 forskellige organisationer og interessenter fra bl.a. detailbranchen, fødevarebranchen og forbrugerorganisationer til en workshop, hvor alle får mulighed for at byde ind med gode idéer til klimamærket. Pressen er velkommen til at deltage.

Presseinvitation: Fødevareministeren besøger Solrød Biogas med delegation fra kongressen i USA9.8.2022 15:15:00 CEST | Pressemeddelelse

Hvordan kan landbruget bidrage til den grønne omstilling ved at levere biomasse til produktion af biogas? Det spørgsmål søger fødevareminister Rasmus Prehn og en delegation fra landbrugsudvalget i den amerikanske kongres bl.a. svar på torsdag d. 11. august, når de besøger virksomheden Solrød Biogas. Journalister har mulighed for at deltage under besøget.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum