Tønder Kommune

Minister giver grønt lys til ny uddannelse i Tønder

Del

Uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen har netop godkendt 22 ansøgninger om nye uddannelsesudbud rundt om i landet – ét af dem i Tønder, som fremover skal huse en pædagoguddannelse målrettet mod det special- og socialpædagogiske område.

Analysefirmaet Damvad vurderede i en rapport fra 2021. at Sydjylland om i løbet af de næste ni år vil mangle 1400 pædagoger. Derfor er beskeden om, at der nu bliver åbnet op for en ny pædagoguddannelse en rigtig god nyhed for Tønder Kommune, fastslår borgmester Jørgen Popp Petersen.

”Kommunalbestyrelsen har en målsætning om, at vi skal have flere uddannelser til Tønder Kommune. Og med ministerens blåstempling af vores ansøgning, har vi taget et stort skridt i den rigtige retning” fortæller Jørgen Popp Petersen.

Tønder Kommune tilbyder allerede et HF-forløb, hvor de studerende klargøres til pædagoguddannelsen, og dermed står godt rustet til at læse videre på pædagog-studiet. Samtidig passer en pædagoguddannelse som er målrettet mod det special- og socialpædagogiske område perfekt til Tønder Kommunes profil.

Kommunen råder nemlig over et stort antal pladser på bo- og beskæftigelsestilbud, hvor der kommer borgere fra hele Region Syddanmark. Her kan de studerende få gode, faglige praktikforløb og så er jobmulighederne samtidig gode efter endt uddannelse.

Ambitionen er, at Tønder med den nye uddannelse skal stå stærkere i forhold til at få kommunens egne unge til at vælge en uddannelse i deres hjemkommune og samtidig tiltrække nye unge udefra.

Befolkningsfremskrivninger viser at der i hele Danmark frem mod 2030 vil være færre unge mellem 14-17-årige. Alene i Region Syddanmark vil der således være 10 procent færre 17-årige, samtidig med at arbejdsstyrken bliver ældre. Derfor er attraktive uddannelsestilbud vigtigt for landets kommuner.

”Som så mange andre kommuner landet over, kæmper vi i Tønder Kommune for at skabe rammer for at de unge har alsidige muligheder i kommunen. Derfor er det vigtigt, at vi kan give dem muligheder for både uddannelse og job. Så jeg er utroligt glad for, at vi nu får en pædagoguddannelse til Tønder”, forklarer Tønder Kommunes borgmester, Jørgen Popp Petersen.

For Uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen er etableringen af nye uddannelser uden for de store studiebyer, København, Aarhus, Odense og Aalborg, vigtig. Netop fordi mange kommuner kæmper faldende befolkningstal. Ud af de 22 nye uddannelser ligger 18 således uden for de fire store studiebyer.

”Hvis vi lod stå til, ville faldende ungdomsårgange betyde, at uddannelser i de mindre byer med tiden risikerede at lukke. I denne her ansøgningsrunde sker det modsatte: Der kommer langt flere nye uddannelser uden for de største byer. Og vi styrker de eksisterende uddannelser med en forbedret økonomi”, fortæller Jesper Petersen i en pressemeddelelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Det bliver UC Syd, som skal stå for den nye uddannelse i Tønder, som forventes at åbne august 2023. I forvejen er det muligt at uddanne sig til pædagog i Esbjerg, Kolding og Aabenraa.

Kontakter

Jørgen Popp PetersenBorgmesterTønder Kommune

Tlf:2142 9074

Information om Tønder Kommune

Tønder Kommune
Tønder Kommune
Wegners Plads 2
6270 Tønder

+45 74 92 92 92https://www.toender.dk/