Udenrigsministeriet

Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs på alliancerejse til Paris

Del
Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs besøger i dag sin franske kollega statssekretær Jean-Baptiste Lemoyne i Paris. Besøget er et udtryk for styrket dansk-fransk samarbejde om udviklingspolitik og indgår i forberedelserne af præsident Macrons statsbesøg i Danmark i august måned. På dagsordenen er bl.a. migration, situationen på Middelhavet, udvikling og stabilitet i Sahel-regionen.

Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs siger: ”Præsident Macron har styrket den franske udviklingspolitik. Det gælder både finansielt, hvor Macron ønsker at øge den franske udviklingsbistand substantielt til 0,55 pct af BNI. Og det gælder i forhold til en række temaer og regioner, som også er højt prioriteret af Danmark, f.eks. irregulær migration og stabilitet i Sahel-landene. Derfor vil et endnu stærkere dansk-fransk engagement i Sahel-regionen, som underbygger allerede eksisterende indsatser, være centralt, hvis vi skal kunne håndtere de grundlæggende årsager til fattigdom, ustabilitet og irregulær migration i regionen. Jeg ser frem til at drøfte et styrket samarbejde med min franske kollega.”

Også Brexit, EU's kommende flerårige budget, pigers og kvinders rettigheder samt techvelopment er på dagordenen under dagens besøg, der rundes af med et møde i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling, OECD.


Baggrund
Både Danmark og Frankrig har et stort engagement i Sahel-regionen og samarbejder løbende i bl.a. EU-regi vedr. Sahel, ligesom Danmark også har et samarbejde med Frankrig ifm. G5-fællesstyrken, der består af styrker fra G5-landene Burkina Faso, Mali, Mauretanien, Niger og Tchad og bl.a. har til opgave at bekæmpe terrorisme, narkotikasmugling og menneskehandel. Næsten 65 % af befolkningen i Sahel er under 30 år, og Sahel-regionen har verdens fattigste, hurtigst voksende og yngste befolkning. Ungdomsarbejdsløsheden i Sahel-landene er høj, ligesom lokale, nationale og regionale beslutningsprocesser ofte er domineret af ældre generationer. Samtidig er kvinders og pigers rettigheder og ligestilling under pres i landene. Sahel-regionen har den højeste fødselsrate per kvinde og en af de højeste mødre- og børnedødelighedsrater i verden.

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Udviklingspolitisk Råd besøger Etiopien og Kenya22.4.2024 13:13:51 CEST | Pressemeddelelse

Kenya og Etiopien spiller væsentlige stabiliserende roller i et konfliktfyldt Østafrika. Men begge lande står samtidig over for store humanitære og klimamæssige udfordringer, og er blandt de største værtslande for flygtninge i Afrika. Danmark samarbejder blandt andet med landene om grøn og bæredygtig udvikling, modstandsdygtighed mod klimaforandringer, demokrati, menneskerettigheder, fattigdomsbekæmpelse og håndtering af flygtningesituationen. Udviklingspolitisk Råd besøger landene for at få indsigt i implementeringen af dansk humanitær støtte og danske udviklingsprojekter inden for bl.a. myndighedssamarbejdet, landbrug, sociale sikkerhedsnet, energi og vand.

Nye værktøjer skal rejse milliarder til klima og udvikling18.4.2024 07:19:04 CEST | Pressemeddelelse

Verdens udviklingslande mangler enorme beløb til klimaindsatser, fattigdomsbekæmpelse og udvikling af deres samfund. For at skaffe penge nok skal der tages helt nye metoder i brug for at tiltrække mange flere og større investeringer. Danmark er blandt de første lande, der bidrager til to nye finansieringsværktøjer, som vil rejse milliarder til klima og udvikling til gavn for verdens fattige.

Danmark sender støtte til Etiopien til hjælp mod væbnet konflikt, tørke, oversvømmelser og risiko for hungersnød16.4.2024 15:39:21 CEST | Pressemeddelelse

Etiopien er voldsomt præget af væbnede interne konflikter og tørke og oversvømmelse forårsaget af blandt andet klimaforandringer. Landet står i dag med store problemer med fordrivelse, kritisk fødevaremangel og massive humanitære behov. 20 millioner mennesker har behov for nødhjælp. Derfor støtter Danmark nu Etiopien med 100 millioner kroner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye