Udenrigsministeriet

Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs på alliancerejse til Paris

Del

Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs besøger i dag sin franske kollega statssekretær Jean-Baptiste Lemoyne i Paris. Besøget er et udtryk for styrket dansk-fransk samarbejde om udviklingspolitik og indgår i forberedelserne af præsident Macrons statsbesøg i Danmark i august måned. På dagsordenen er bl.a. migration, situationen på Middelhavet, udvikling og stabilitet i Sahel-regionen.

Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs siger: ”Præsident Macron har styrket den franske udviklingspolitik. Det gælder både finansielt, hvor Macron ønsker at øge den franske udviklingsbistand substantielt til 0,55 pct af BNI. Og det gælder i forhold til en række temaer og regioner, som også er højt prioriteret af Danmark, f.eks. irregulær migration og stabilitet i Sahel-landene. Derfor vil et endnu stærkere dansk-fransk engagement i Sahel-regionen, som underbygger allerede eksisterende indsatser, være centralt, hvis vi skal kunne håndtere de grundlæggende årsager til fattigdom, ustabilitet og irregulær migration i regionen. Jeg ser frem til at drøfte et styrket samarbejde med min franske kollega.”

Også Brexit, EU's kommende flerårige budget, pigers og kvinders rettigheder samt techvelopment er på dagordenen under dagens besøg, der rundes af med et møde i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling, OECD.


Baggrund
Både Danmark og Frankrig har et stort engagement i Sahel-regionen og samarbejder løbende i bl.a. EU-regi vedr. Sahel, ligesom Danmark også har et samarbejde med Frankrig ifm. G5-fællesstyrken, der består af styrker fra G5-landene Burkina Faso, Mali, Mauretanien, Niger og Tchad og bl.a. har til opgave at bekæmpe terrorisme, narkotikasmugling og menneskehandel. Næsten 65 % af befolkningen i Sahel er under 30 år, og Sahel-regionen har verdens fattigste, hurtigst voksende og yngste befolkning. Ungdomsarbejdsløsheden i Sahel-landene er høj, ligesom lokale, nationale og regionale beslutningsprocesser ofte er domineret af ældre generationer. Samtidig er kvinders og pigers rettigheder og ligestilling under pres i landene. Sahel-regionen har den højeste fødselsrate per kvinde og en af de højeste mødre- og børnedødelighedsrater i verden.

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Nu åbnes der for forsøgsfiskeri af blåmuslinger i Storebælt13.12.2018 07:00Pressemeddelelse

Fra årsskiftet bliver det muligt at fiske blåmuslinger i nye områder som et forsøg. Det skal være med til at give overblik over muslingebestandene. Nu bliver det muligt at fiske efter blåmuslinger i helt nye områder i Storebælt, når fiskeriminister Eva Kjer Hansen åbner op for et forsøgsfiskeri i den nordlige del af Storebælt. Samtidig udvides de områder til muslingefiskeri, der allerede foregår på den østjyske kyst.