Codan Forsikring A/S

Mindre virksomheder forsikrer sig ikke mod it-kriminalitet

Del

Mindre virksomheder frygter i stigende grad it-angreb. Men på trods af frygten har kun hver fjerde virksomhed med 0-9 ansatte en erhvervsforsikring, der dækker it-kriminalitet og hacking. Samtidig er op mod halvdelen af de mindre danske virksomheder ikke klar over, hvordan de er rent faktisk er dækket i forhold til it-kriminalitet i deres nuværende forsikringer. Det viser en undersøgelse, som Codan har gennemført.

For to år siden frygtede hver fjerde mindre virksomhed med 0-9 ansatte it-kriminalitet. I dag svarer hele fire ud af ti (39 procent) ja til samme spørgsmål. Men på af trods den markante stigning er det stadig kun et fåtal, der har forsikret sig. Kun hver fjerde (24 procent) har efter eget udsagn en forsikring, der dækker virksomheden ved it-kriminalitet og hackerangreb.

”Hacker- og ransomware-angreb rammer alle typer virksomheder. Vi ser, at de mindre virksomheder ofte er sårbare, fordi de sjældent har professionelle it-afdelinger til at håndtere sikkerheden. Samtidig kan de have vanskeligt ved at bære de økonomiske tab, som typisk er forbundet med it-kriminalitet. I det lys er det overraskende, at så mange mindre virksomheder tilsyneladende tager chancen i forhold til it-sikkerheden,” siger Nicklas Larsen, Erhvervsdirektør i Codan.

Undersøgelsen fra Codan viser desuden, at halvdelen (51 procent) af de mindre virksomheder ikke ved, hvordan de er stillet i forhold til erstatningsansvar, hvis fortrolige kundedata bliver stjålet. Der er altså særlig god grund til at de små virksomheder forholder sig til deres it-forsikringer, for at være ordentligt forberedt på hackerangreb og reducere risikoen for eventuelle tab.

Mange ved ikke om forsikringen dækker it-kriminalitet
Foruden de manglende forsikringer mod it-kriminalitet viser undersøgelsen også, at 45 procent ikke er klar over, om deres nuværende erhvervsforsikring dækker it-kriminalitet. Men det tal overrasker ikke Codan:

”Mindre virksomheder har typisk fokus på kerneforretningen og vækst, og forsikring kommer i bedste fald i anden række. Mange kender derfor ikke de præcise vilkår og dækninger i deres eventuelle forsikringer på it-sikkerhedsområdet. Det er et problem, eftersom mere end hver tiende mindre, danske virksomhed har været udsat for en eller anden form for it-kriminalitet.” slutter Nicklas Larsen.

Udvalgte tal fra undersøgelsen

  • Mere end hver tiende mindre virksomhed (12 %) har været udsat for en eller anden form for it-kriminalitet
  • Knap hver fjerde af de små virksomheder (24 %) har en forsikring, der dækker it-kriminalitet/hacking
  • Godt halvdelen (51 %) ved ikke, hvordan de er stillet i forhold til erstatningsansvar, hvis deres kunders eller samarbejdspartneres fortrolige oplysninger bliver stjålet
  • Næsten halvdelen (45 %) ved ikke, om deres nuværende erhvervsforsikring dækker it-kriminalitet
  • Kun 41 % ved, at banken dækker tabet, hvis de får stjålet penge fra deres netbank
  • På to år er risikoen for it-kriminalitet steget markant på listen over, hvad de mindre virksomheder frygter mest. Fra 2015 til 2017 er risikoen stedet fra 28 % til 39 % - kun overgået af sygdom der resulterer i uarbejdsdygtighed (44 %)

Undersøgelsen er fortaget af Norstat for Codan i marts 2017. Undersøgelsen er baseret på 201 interviews med ejere, ledere og it-beslutningstagere i virksomheder med 1-10 medarbejdere.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Download
Nicklas Larsen, Erhvervsdirektør i Codan
Nicklas Larsen, Erhvervsdirektør i Codan
Download

Information om Codan Forsikring A/S

Codan Forsikring A/S
Codan Forsikring A/S
Gammel Kongevej 60
1790 København V

3355 5555https://www.codan.dk/

Om Codan Forsikring
Codan Forsikring har 255.000 danske husstande og godt 50.000 små og store virksomheder som kunder. Codan Forsikring er en del af Codan-koncernen, der bl.a. ejer det svenske forsikringsselskab Trygg-Hansa. Codan-koncernen er i dag 100 % ejet af den britiske forsikringskoncern RSA, der har 13.500 medarbejdere på verdensplan. Læs mere om Codan på www.codan.dk.

 

Følg pressemeddelelser fra Codan Forsikring A/S

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Codan Forsikring A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum