Deloitte

Mindre stigning i antal konkurser i Midtjylland

Del

Mens pilen peger den helt forkerte vej i Hovedstadsområdet og Region Sjælland

Bo Odgaard
Bo Odgaard

Silkeborg, 7. december 2015

Danmarks Statistik har netop offentliggjort antallet af konkurser i november. Tallene viser, at der var 13 pct. flere konkurser i Midtjylland i november end i maj-oktober i gennemsnit. Til sammenligning steg antallet af konkurser med 90 pct. i Hovedstadsområdet og med hele 164 pct. i Region Sjælland.

”Selv om vi ser en mindre stigning i antallet af konkurser, er det naturligvis positivt, at de midtjyske virksomheder nogenlunde holder skindet på næsen i forhold til Sjælland og København. Det betyder, at flere virksomheder har fundet en fornuftig forretningsmodel og samtidig har polstret sig rent økonomisk,” siger partner i Deloitte i Silkeborg, Bo Odgaard.

Helt præcis gik 73 midtjyske virksomheder konkurs i november. Omkring to tredjedele af konkurserne ramte virksomheder uden ansatte.

”Det er især enkeltmandsvirksomhederne, der bliver ramt af konkurser lige nu. Størstedelen beskæftiger sig med handel og transport, ligesom flere selvstændige konsulenter i den seneste tid har måttet sige farvel til deres virksomhed. Selv om vi altså oplever et forholdsvist stabilt marked, er der stadig virksomheder, der ikke kan betale deres regninger og derfor må lukke,” siger Bo Odgaard.

Drømmen om at skifte lønmodtagerlivet ud med jobbet som selvstændig konsulent er ellers på toppen af listen over midtjydernes iværksætterdrømme ifølge Bo Odgaard:

”For nylig viste en undersøgelse, at konsulent- og it-branchen er den absolutte topscorer, når det gælder drømmen om at blive selvstændig. Livet som butiksejer er nr. 2, mens drømmen om at drive egen café kommer ind som nr. 3. Der er selvfølgelig ikke noget galt med disse drømme, og mange får heldigvis succes, men vi må også konstatere, at det er sjældent, at disse virksomheder bliver rigtig store,” siger han.

I gennemsnit havde de konkursramte virksomheder i november 2,7 mio. kr. i årlig omsætning mod 3,8 mio. kr. i maj-oktober.

Tallene fra Danmarks Statistik findes her: http://www.danmarksstatistik.dk/da/Statistik/NytHtml?cid=20051

Nøgleord

Kontakter

Bo Odgaard
Tlf. +45 30 93 66 39
bodgaard@deloitte.dk

Billeder

Bo Odgaard
Bo Odgaard
Download
DeloitteHuset, Weidekampsgade 6, 2300 København S
DeloitteHuset, Weidekampsgade 6, 2300 København S
Download

Information om Deloitte

Deloitte
Deloitte
Weidekampsgade 6
2300 København S

http://www2.deloitte.com/dk/da.html
Bo Odgaard er partner i Deloitte i Silkeborg og ekspert i de forhold, der vedrører små, mindre og mellemstore virksomheder.

Følg pressemeddelelser fra Deloitte

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Deloitte

Undersøgelse: Mindre danske virksomheder sætter mål – men det halter med strategien13.8.2018 10:12pressemeddelelse

Danske virksomheder med 50-199 medarbejdere er gode til at formulere målsætninger, men er klart udfordret, når de skal formulere og gennemføre strategier, der skal indfri målsætningerne. En smule anderledes ser det ud for de mellemstore virksomheder med mere end 200 medarbejdere. Epinion har for Deloitte undersøgt forholdet mellem mål og midler i de to segmenter og taget temperaturen ud fra virksomhedernes tilgang til vækst, internationalisering og digitalisering.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum