Mindful Museum - Hvor langsomt kan du se ?
I museumsverdenen er der for tiden et stort fokus på såkaldt Slow Looking, en metode hvor man ser langsomt på kunst. Flere toneangivende museer såsom The Met, MoMa og Tate Gallery udbyder således allerede Slow Looking forløb, som et fast tilbud til deres museumsgæster. Nu følger Frederiksbergmuseerne trop med tiltaget Mindful Museum.

Den gennemsnitlige museumsgæst bruger normalt mellem 3-30 sekunder på at se på et enkelt kunstværk.
Men hvad sker der, hvis man i stedet bruger fem minutter, femten minutter, en time eller en hel eftermiddag på at se detaljeret på ét enkelt værk?
Dette er hele grundtanken bag Slow Looking. En metode baseret på idéen om, at hvis man virkelig vil lære et kunstværk at kende, skal man investere tid.
At metoden derudover også kan have en række positive indvirkninger på den enkeltes mentale sundhed, og bl.a. fungere stressforebyggende, gør den endnu mere værd at stifte bekendtskab med.
Mindful Museum er Frederiksbergmuseernes seneste tiltag.
Her guides besøgende i Slow Looking med fokus på udvalgte værker eller æstetiske rum.
Tilbuddet er for alle og kræver ikke forberedelse eller forkundskaber andet end tålmodighed og nysgerrighed.
Forløbene foregår eksklusivt med et begrænset antal deltagere, for at værne om fordybelsen og sikre plads til alle i den efterfølgende dialog.
Slow Looking metoden trækker på elementer fra meditation og mindfulness.
Men hvor disse metoder bruger deltagernes vejrtrækning og krop som anker, er det i Slow Looking, det enkelte kunstværk eller æstetiske rum, man vender tilbage til, når tankerne flyver. Derfor kan man opleve Slow Looking som både en mental pause i en hektisk hverdag, og som et værktøj til at styrke fokus, koncentration og kreativ tænkning.
I en tid hvor flere og flere diagnosticeres med stress, angst eller depression er der netop brug for at kunne stoppe op og tage en mental pause.
I WHO´s rapport fra 2019, om kultur og sundhed, pegede de netop på kunstens forebyggende potentiale.
Mindful Museum med Slow Looking er således også en del af Frederiksbergmuseernes mangeårige indsats på social- og sundhedsområdet – og en del af den internationale bølge af brobygning mellem kultur og sundhed.
Forløbet udbydes følgende datoer i løbet af foråret, med forbehold for ændringer:
Kontakter
For mere information om Frederiksbergmuseernes Mindful Museum og/eller deres øvrige social- og sundhedsindsatser, kontakt museumsinspektør for kultur og sundhed,
Cecilie Monrad på mail: cmo@frederiksbergmuseerne.dk
Billeder
Information om Frederiksbergmuseerne

c/o Møstings Hus, Andebakkesti 5
2000 Frederiksberg
+45 69 13 80 90https://frederiksbergmuseerne.dk/
Følg pressemeddelelser fra Frederiksbergmuseerne
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Frederiksbergmuseerne
Takket være Ny Carlsbergfondet kan Frederiksbergmuseerne indvie kunstrummet, Den nye hjørnestue på Bakkehuset27.4.2022 15:38:34 CEST | Pressemeddelelse
Kunstrummet og den tilhørende særudstilling hånd / værk er skabt af digteren Morten Søndergaard, møbelsnedkeren Teis Dich Abrahamsen og udstillingskuratoren Annesofie Becker sammen med en række inviterede kunstnere og arkitekter - samt opfinderen Peer Klausen.
PÅSKE I BAKKEHUSETS IDYL30.3.2022 15:53:27 CEST | Pressemeddelelse
Kom med til den store forårsfejring, når der holdes Påske på Bakkehuset for hele familien, søndag den 10. april kl. 11-17. Oplev et forrygende show af Sebastian Klein, vær kreativ i påske-værkstedet og deltag i ”Den store trille-æg-konkurrence”.
Mindful Museum - Hvor langsomt kan du se ?23.3.2022 12:03:38 CET | Pressemeddelelse
I museumsverdenen er der for tiden et stort fokus på såkaldt Slow Looking, en metode hvor man ser langsomt på kunst. Flere toneangivende museer såsom The Met, MoMa og Tate udbyder således allerede Slow Looking forløb, som et fast tilbud til deres museumsgæster. Nu følger Frederiksbergmuseerne trop med tiltaget Mindful Museum.
Torgny Wilcke: Stuer 23.3.2022 11:56:04 CET | Pressemeddelelse
Med soloudstillingen Stuer indtager billedkunstner Torgny Wilcke (f. 1963) de herskabelige 1800-talsrammer i Møstings med en malerisk og stedsspecifik totalinstallation.
Torgny Wilcke: Stuer 22.3.2022 10:15:08 CET | Pressemeddelelse
Med soloudstillingen Stuer indtager billedkunstner Torgny Wilcke (f. 1963) de herskabelige 1800-talsrammer i Møstings med en malerisk og stedsspecifik totalinstallation.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum