Danmarks Grønne Investeringsfond

Millionløft til danske GreenHydrogen

Del

Med finansiel rygstøtte fra Danmarks Grønne Investeringsfond kan danske GreenHydrogen nu indtage det internationale marked som førende leverandør af skalerbare elektrolyseanlæg til grønne energiløsninger.

Over hele verden trykker førende energiselskaber lige nu hånd med danske GreenHydrogen. Kolding-virksomheden har udviklet et innovativt anlæg, der ved hjælp af elektrolyseteknologi kan udvinde brint til lagring af vedvarende energi. De danske anlæg har fået kommercielt gennembrud, og med millionfinansiering fra Danmarks Grønne Investeringsfond og kapitalforhøjelse fra sine aktionærer har GreenHydrogen nu indledt sit indtog på den internationale grønne energiscene.

”Der er global enighed om, at brint er en bærende forudsætning for grøn omstilling. Kort fortalt kan vores elektrolyseanlæg fremstille brint på en måde, der gør det muligt at gemme strøm fra vindmøller og solceller, og derved skabe et ”grønt batteri”. Markedet har fået øjnene op for brint-løsninger, og kapitalen fra Danmarks Grønne Investeringsfond er nødvendig til etableringen af partnerskaber med de ledende spillere på verdens grønne energibane,” siger Niels-Arne Baden, CEO i GreenHydrogen.

Foruden strategiske partnerskaber med internationale energimastodonter skal det finansielle løft af Kolding-virksomheden styrke produktionen og salget af elektrolyseanlæggene. Samtidig forventer GreenHydrogen inden for de næste tre år at fordoble mandskabet i den ti mand høje virksomhed, hvilket skaber nye Kolding-baserede arbejdspladser.

Gearskiftet i GreenHydrogen er en realitet med kapitalen fra Danmarks Grønne Investeringsfond, der finansierer virksomheder inden for vedvarende energi, ressourceeffektivitet og energioptimering. I år 2050 skal Danmark producere vedvarende energi nok til at dække det samlede danske energiforbrug, og i den innovative udvinding af brint har fonden spottet et vigtigt bidrag til realisering af målet.

”For Danmarks Grønne Investeringsfond er vedvarende energi et væsentligt område. Det rummer stort potentiale for grøn omstilling, og samtidig er det en god forretning. Vi vil gerne understøtte, at nye teknologier bliver omdannet til rentabel forretning, og her er GreenHydrogen et stjerneeksempel. Energilagring via brint er en væsentlig del af den grønne omstilling, og den udvikling ønsker vi at bidrage til,” siger Michael Zöllner, direktør i Danmarks Grønne Investeringsfond.

Helt konkret formår elektrolyseanlæggene at spalte vand til ilt og brint under tilførsel af elektricitet og på den måde ”lagre” energien fra elektriciteten i brintmolekylerne. Teknologien kan blandt andet anvendes til fremstilling af CO2-frie brændstoffer og dermed bidrage til besparelse af konventionel fossil brændsel. Desuden bidrager elektrolyseteknologien til øget fleksibilitet inden for vedvarende energikilder.

Teknologien i elektrolyseanlæggene er udviklet af GreenHydrogen i tæt samarbejde med universiteter, forskningsinstitutioner og ledende teknologi- og industripartnere i både Danmark og udlandet.

Kontakter

Nathali Selmeczi Leth, Seniorkommunikationsrådgiver i Vækstfonden
Telefon: +45 28 60 01 13
E-mail: nsl@vf.dk

Niels-Arne Baden, CEO i GreenHydrogen
Telefon: +45 20 66 50 47
E-mail: nab@greenhydrogen.dk.

Billeder

Information om Danmarks Grønne Investeringsfond

Danmarks Grønne Investeringsfond
Danmarks Grønne Investeringsfond
Strandvejen 104A
2900 Hellerup

http://gronfond.dk

Danmarks Grønne Investeringsfond er en selvstændig statslig lånefond, der har til formål at medfinansiere investeringer, som fremmer en grøn omstilling af det danske samfund.

Fonden vil være med til at bygge bro mellem traditionelle finansieringskilder og egenkapital og opererer med et både grønt og kommercielt fokus. Projekterne ligger inden for vedvarende energi, energibesparelser og ressourceeffektivitet.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Grønne Investeringsfond

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Grønne Investeringsfond

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum