Region Sjælland

Millioner til plejepersonale

Del

Regionsrådet i Region Sjælland har besluttet at styrke sygehusene med 40 millioner kroner. Heraf går 30 millioner kroner til lokalløn til plejepersonalet.

Sygehusene i Region Sjælland er udfordret af mange patienter og mangel på plejepersonale. Særligt de medicinske sengeafsnit og akutafdelingerne er hårdt ramt.

Derfor har et flertal i Regionsrådet besluttet at afsætte 40 millioner kroner til de trængte afdelinger. 30 millioner kroner går til løn til plejepersonalet. Og 10 millioner kroner er afsat til at frigøre klinisk personale for administrativt arbejde.

- Det er afgørende, at patienterne også fremover får en god og sikker behandling. De 30 millioner kroner skal bruges på lokalløn og være med til at fastholde vores gode medarbejdere, siger Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland.

Ifølge formanden for Regionsrådet bliver der derudover også gjort indsatser for at sænke arbejdspresset og gøre det mere attraktivt at arbejde på regionens sygehuse.

Beslutningen er truffet uafhængigt af aftalen om en ”vinterpakke” på finansloven med hjælp til det pressede sygehusvæsen.

Fakta

Regionsrådet bevilger 40 millioner kroner til de medicinske afsnit og akutafdelingerne:

  • 15 millioner kroner gives til varige kompetencetillæg til plejepersonalet
  • 15 millioner kroner gives til engangstillæg til plejepersonalet
  • 10 millioner kroner gives til at frigøre klinisk personale for administrativt arbejde​​​

Kontakter

Regionsrådsformand Heino Knudsen, 51 14 54 96
Pressevagten, Region Sjælland, 57 87 50 52

Information om Region Sjælland

Region Sjælland
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø

https://www.regionsjaelland.dk

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum