Landdistrikternes Fællesråd

Millioner på vej til landdistrikternes grønne ambitioner

Del

Torsdag var der gode nyheder til 41 projekter fordelt ud over landdistrikterne og de små øer. I alt modtager de nemlig 10,1 mio. kr. i støtte fra Erhvervsministeriets Landdistriktspulje under temaet grøn omstilling og bæredygtig udvikling i landdistrikterne.

Der er samlet 10,1 mio. kr. på vej til 41 projekter i landdistrikterne og på de små øer.
Der er samlet 10,1 mio. kr. på vej til 41 projekter i landdistrikterne og på de små øer.

Et dansk videncenter for tang. En grøn landsbykøbmand. Grøn demokratisk erhvervsudvikling i landdistrikterne. Æble og cider produktion på Avernakø samt udvikling af sund og bæredygtig biavl på Anholt.

Sådan lyder et lille udsnit af de i alt 41 projekter, der torsdag, under temaet grøn omstilling og bæredygtig udvikling i landdistrikterne og på de danske småøer, har fået tildelt midler fra Erhvervsministeriets Landdistriktspulje.

Det glæder erhvervsminister Simon Kollerup, at landdistriktspuljen i denne omgang har været målrettet grøn omstilling og bæredygtig udvikling i landdistrikterne.

- Det gavner nemlig både klimaet, virksomheder, arbejdspladser og livet i landdistrikterne og på de danske småøer. De mindre lokalsamfund har før bevist, at de med blandt andet stærkt sammenhold og deres unikke kendskab til deres område kan trække Danmark i en mere grøn og bæredygtig retning – og samtidig skabe gode arbejdspladser og sunde virksomheder, udtaler han i en pressemeddelelse fra Erhvervsministeriet og tilføjer:

- Det glæder mig meget at se, at virkelysten fortsat blomstrer ude i landet – på trods af den svære tid vi er i.

Hos Landdistrikternes Fællesråd er formand Steffen Damsgaard glad for, at Landdistriktspuljen endnu engang belønner landdistrikternes grønne ambitioner.

- Landdistrikterne er nødt til at, og vil i øvrigt gerne, bidrage til den grønne omstilling. Der er brug for lokale løsninger på lokale klimaudfordringer, og de løsninger udtænkes allerbedst, når de er lokalt forankret. Derfor er der i den grad behov for en stærk lokal forankring, hvis den grønne omstilling skal blive en succeshistorie på landet. Det er glædeligt, at Landdistriktspuljen imødekommer dette, siger han.

Ved ansøgningsfristen den 3. april 2020 havde Erhvervsstyrelsen modtaget 104 ansøgninger dækkende over ca. 33 mio. kr. Efter indstilling fra Det Rådgivende Udvalg for Landdistriktspuljen har Erhvervsstyrelsen udvalgt de 41 projekter, som torsdag har fået tildelt midler.

Der bliver i alt tildelt 6,6 mio. kr. i støtte til 22 forsøgsprojekter, mens 16 projekter på de små øer har fået et samlet tilsagn på 2,1 mio. kr. De resterende 1,4 mio. kr. fordeles på tre forsknings- og informationsprojekter.

Ansøgningsfrist og tema for Landdistriktspuljens næste ansøgningsrunde vil blive meldt ud i løbet af sommeren 2020.

Se de 22 forsøgsprojekter her

Se de 16 ø-projekter her

Se de tre forsknings- og informationsprojekter her

Nøgleord

Kontakter

Eva Østergaard, kommunikations- og pressekonsulent i Landdistrikternes Fællesråd, tlf. 53 85 01 36, mail: eoe@landdistrikterne.dk

Billeder

Der er samlet 10,1 mio. kr. på vej til 41 projekter i landdistrikterne og på de små øer.
Der er samlet 10,1 mio. kr. på vej til 41 projekter i landdistrikterne og på de små øer.
Download

Information om Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikternes Fællesråd
Landdistrikternes Fællesråd
Rådhusgade 100
8300 Odder

61 313 636http://www.landdistrikterne.dk

Landdistrikternes Fællesråd er en partipolitisk neutral interesseorganisation, der arbejder for at skabe bedre rammevilkår for landdistrikter og yderområder i Danmark.

Vi tæller 55 kommuner og tre regioner, der tilsammen repræsenterer over 2,8 millioner danskere. Medlemmerne er tillige en række landsdækkende organisationer, de lokale aktionsgrupper samt et større antal landsbyer og landdistriktsråd.

Følg pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum