WWF Verdensnaturfonden

Mille Gori rejser til Uganda i ny naturserie til børn

Del

Mille Gori tager til Uganda og besøger kritisk truede bjerggorillaer og laver papir af elefantlort i en ny serie om verdens vilde natur. WWF Verdensnaturfonden står bag serien, der udkommer 1. november.

Foto: Simon Sumborg/WWF Verdensnaturfonden
Foto: Simon Sumborg/WWF Verdensnaturfonden

Tv-værten Mille Gori – også kendt som Motor-Mille – er vært for en ny serie, der sætter fokus på natur i børnehøjde. I serien med titlen ’Jagten på de grønne gaver’ rejser Mille Gori til Uganda, hvor hun sammen med befolkningen laver papir af elefantlort, besøger en naturklub for lokale børn, planter træer og beskytter vilde dyr.

Hun gør med andre ord børnene klogere på alt det, vi mennesker får fra naturen. I biologiens verden kendt som ’økosystemtjenester’ eller slet og ret: naturens gaver.

Se traileren til serien her. 

Serien er skabt af WWF Verdensnaturfonden og udkommer på pandaclub.dk den 10. november. Og det er ikke tilfældigt, forklarer Mille Gori.

”Hvornår er det mere oplagt at sætte fokus på gaver end lige før jul? I december har vi fokus på de mere traditionelle og materielle gaver, men vi får faktisk gaver hele året. Naturen giver os ren luft, mad, medicin og meget mere. Derfor er det så vigtigt, at vi passer godt på den, så naturen kan blive ved med at give os alle de livsvigtige, grønne gaver, ” siger hun.

Uganda er gorillaernes hjemland
Uganda i det centrale Afrika er hjemland for en fantastisk biodiversitet og et rigt dyreliv, som desværre er hårdt presset af menneskelig aktivitet, blandt andet skovrydning og krybskytteri. En kombination af netop skovrydning og krybskytteri betyder, at bjerggorillaen, der lever i Ugandas regnskov, er kritisk truet.

I naturserien besøger Mille Gori blandt andet WWF’s gorillaprojekt, som har fået bestanden af bjerggorillaer til at stige fra knap 500 til mere end 1000 aber og samtidig fundet alternative indtægtskilder til lokalbefolkningen, så træfældning og jagt på dyr er bremset.

Projektet er med andre ord et godt eksempel på, hvordan naturindsatser foruden at beskytte sårbare dyr og natur også kan gavne lokalbefolkningen.

”Gorilla-projektet viser, at det betaler sig for både mennesker og dyr, når vi giver positivt tilbage til planeten. Det er en måde at fremtidssikre naturen, så også vores børn og børnebørn kan nyde godt af dens grønne gaver,” siger generalsekretær Bo Øksnebjerg fra WWF Verdensnaturfonden og slutter:

”Vi håber med serien at klæde de nye generationer på til at forstå og værdsætte naturen og dens rolle i vores liv. Når børnene forstår, hvor vigtig naturen er, vil de også i højere grad være motiverede for at passe på den.”

En naturserie for skolebørn
Det er ikke første gang, Mille Gori rejser ud i verden for WWF Verdensnaturfonden. I 2020 var den populære børnevært i Grønland, hvor hun var vært for en julekalender om Grønlands natur og kultur.

Årets naturserie henvender sig til alle børn i alderen seks til ti år. Den er gratis og udkommer i 14 afsnit online. Serien kan ses derhjemme sammen med hele familien, men egner sig også rigtig godt som et både sjovt og lærerigt indslag i folkeskolen.

Serien er skabt af WWF Verdensnaturfonden og er finansieret af Danida.

Om ’Jagten på de grønne gaver’:

  • Naturserien ’Jagten på de grønne gaver’ udkommer på pandaclub.dk den 10. november.
  • Serien udkommer i 14 afsnit, der tager seeren med rundt i hele Uganda
  • De 14 afsnit kommer bredt omkring emner som fiskeri, kaffeproduktion, vandforsyning og dyreliv

Kontakter

Billeder

Foto: Simon Sumborg/WWF Verdensnaturfonden
Foto: Simon Sumborg/WWF Verdensnaturfonden
Download

Information om WWF Verdensnaturfonden

WWF Verdensnaturfonden
WWF VerdensnaturfondenFølg pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum