Miljøvenligt delebilskoncept rullet ud i Silkeborg

Del

Ny trend: Energiselskabet AURA har sammen med den lokale boligorganisation Arbejdernes Byggeforening sat 9 nye og klimavenlige biler forskellige steder i Silkeborg. Det er delebiler, man kan leje.

Kan man have fire teenagere bag på sin el-cykel? Nok ikke, og hvad gør man så, når man ikke har en bil: Man booker delebilen.

Det er nu en mulighed for folkeskolelærer Janne Kaasgaard fra Silkeborg.

Det østjyske energiselskab AURA, har sammen med den lokale boligorganisation Arbejdernes Byggeforening, opstillet ni nye klimavenlige delebiler forskellige steder i Silkeborg.

Bilerne bookes via en gratis app og kan lejes på timebasis eller via abonnement.

Janne Kaasgaard vil benytte bilen:

"For at spare penge og være lidt mere miljøvenlig. Det bliver til kortere ture. Når der er større indkøb end el-cyklen kan klare", forklarer hun til Jyske Bank TV.

"Og når børnene skal hentes, jeg har fire teenagere, som gerne vil hentes ind i mellem rundt omkring. Jeg har anskaffet mig en el-cykel, men der kan jeg jo ikke have fire teenagere bag på".

Lejeprisen er 30 kr. pr. halve time, mens et lille abonnement koster 399 kr. om måneden og inkluderer 12 timers kørsel.

"Det er virkelig godt, at mange flere kan udnytte en bil,"  siger pensionist Per Knudsen.

AURAs kommercielle direktør, Thorkild Videbæk, begrunder initiativet med øget fokus på bæredygtighed.

"Det er en del af vores strategi, at vi gerne vil være bæredygtige og innovative, og det her koncept vil vi gerne kaste nogle udviklingsressourcer efter," siger han til Jyske Bank TV.

Links

Information om Jyske Bank

Jyske Bank
Vestergade 8-16
8600 Silkeborg

89 89 89 89https://www.jyskebank.dk/

Følg pressemeddelelser fra Jyske Bank

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Jyske Bank

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum