Hjørring Kommune

Miljøminister søger inspiration i Hjørring

Del

Miljøminister Lea Wermelin besøger torsdag Hjørring Kommune for at høre mere om, hvordan vi arbejder med at skabe bedre forhold for den vilde natur.

Ifm. at miljøminister Lea Wermelin i starten af året igangsatte en konkurrence mellem alle danske kommuner om at finde de vildeste idéer til fordel for den vilde natur, er hun i disse dage på tur rundt i landet. Torsdag den 19. august kl. 13.15-14.00 mødes hun med Hjørring Kommunes borgmester Arne Boelt samt formand for Teknik- & Miljøudvalget Søren Smalbro for at høre mere om kommunens intense arbejde med at skabe mere vild natur og større biodiversitet.

Hjørring Kommune var netop miljøministerens inspirationskilde til konkurrencen, fordi vi længe har været foregangskommune på området og bl.a. er landskendt for vores årligt tilbagevendende naturmøde samt for projektet Naturkommunen blomstrer vildt, hvor vi sammen med DR, Frank Erichsen – kendt som bonderøven - og flere hundrede husstande i kommunen er gået sammen om at redde sommerfugle, bier og vilde planter. DR sendte i september 2020 en række dokumentarprogrammer om processen samt de resultater arbejdet medførte. Og her viste Hjørring Kommune jo, at man på ganske kort tid – og med få midler - kan gøre en stor forskel for den trængte natur.

Mødet finder sted ved Rubjerg Knude, hvor man sammen skal besigtige et 10 ha. stort areal, hvor kommunen har ladet naturen få fred. Pressen er inviteret med på turen, og fra kl. 13.50 til 14.00 vil miljøminister Lea Wermelin være til rådighed for spørgsmål fra pressen.

 
 

Kontakter

Yderligere oplysninger kan fås hos:

Udvalgsformand Søren Smalbro, mobil 2274 9722
Teamleder Jens Pedersen, Team Natur, mobil 4122 6757

Billeder

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

 

 
 
 
 
 
 

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Frivillighedsfest aflyst i sidste øjeblik på grund af stigende smitte i aldersgruppen 50+24.9.2021 15:17:40 CEST | Pressemeddelelse

De seneste par dage har antallet af coronasmittede i aldersgruppen 50+ været stigende, og i dag er antallet af nysmittede 26. Der er tale om et usædvanligt højt smittetryk netop for denne aldersgruppe. Langt hovedparten af de smittede er over 50 år. Antallet af nysmittede har fulgt samme mønster de seneste par dage. Hjørring Kommune har været i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed i dag, fredag. Derfor har Hjørring Kommunes krisestab, ud fra et forsigtighedsprincip, i sidste øjeblik valgt at aflyse en frivilligfest, som var planlagt i Vrå med op imod 350 deltagere. Årsagen til at netop dette arrangement bliver aflyst er især, at hovedparten af deltagerne netop er i aldersgruppen over 50 år. Styrelsen for Patientsikkerhed oplyser, at deres smitteopsporing er i gang med at afdække smittekæder i Hjørring Kommune. Hjørring Kommune har ikke viden om, hvor mange af de nye smittede, der er vaccineret. Uanset om man er vaccineret eller ej, er der derfor ekstra god grund til at huske de ve

Enigt byråd bag ansvarligt budgetforlig for 202223.9.2021 09:01:44 CEST | Pressemeddelelse

Et samlet Byråd har indgået et budgetforlig, som sikrer et uændret serviceniveau i 2022 og fortsatte investeringer i udvikling i hele kommunen. - Jeg er tilfreds med, at vi kan fastholde serviceniveauet. Det er vigtigt for vores borgere. Det er nemlig noget af det, der har en stor betydning, og som alle kan mærke i hverdagen. Derfor er vi i byrådet glade for at vedtage et budget, hvor det er lykkedes, siger borgmester Arne Boelt (S). Budgetforliget sikrer finansiering af driftsudgifter til flere ældre og stigende udgifter til det specialiserede socialområde nærmere bestemt Børne- og Familieområdet og Voksenhandicap. Med disse stigende udgifter kræver det, at der afsættes flere penge for at fastholde et uændret serviceniveau. Derfor er der i 2022 tilført følgende i forhold til budget 2021: 5,1 mio. kroner til sundheds- og ældreområdet 16,7 mio. kroner til voksen- handicapområdet 9,1 mio. kroner til børne- og familieområdet Også plads til investeringer Hjørring Byråd arbejder med et lang

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum