Udenrigsministeriet

Militære bidrag til forsvar af danske interesser

Del

Regeringen har i dag på et møde i Udenrigspolitisk Nævn rådført sig med Folketingets partier om nye militære bidrag til fremme af international fred og sikkerhed.

Udenrigsminister Jeppe Kofod:

”Vi skal være med i verdens brændpunkter, hvor Danmark har værdier og interesser på spil. Også med de militære værktøjer. Og vi skal gøre det med en bredere udenrigs- og sikkerhedspolitisk dagsorden for øje. Når vi stiller med nye militære bidrag i Sahel-regionen og i Syrien til kampen mod ISIL, så handler det om mere end umiddelbar brandslukning. Vi sætter ind over flere fronter for at skabe sikkerhed, stabilitet og – på sigt – en positiv udvikling i Europas nærområder. Vi kobler de militære bidrag med en langsigtet diplomatisk, økonomisk og udviklingspolitisk indsats. Samtidig skal vi som kerneallieret løfte vores del af byrden i NATO og fastholde det tætte forhold til USA. Denne brede og balancerede tilgang afspejles i de bidrag vi melder ud i dag.”

Forsvarsminister Trine Bramsen:

”Danmark og det danske forsvar er endnu en gang blevet bedt om at bidrage til fred og stabilitet ude i verdens brændpunkter. Det er jeg særdeles stolt over. For Danmarks sikkerhed og danskernes tryghed styrkes, når vi tager aktiv del i den internationale kamp mod terrorisme og ufred. Og så viser den brede vifte af bidrag, som vi nu lægger op til at sende af sted jo med al tydelighed, at Forsvarets evner, materiel og soldaternes kunnen er særdeles efterspurgt af vores allierede. Ligesom vi sætter en tyk streg under vores status som kernemedlem af NATO."

Efter at have rådført sig med Udenrigspolitisk Nævn i dag vil regeringen i den kommende tid fremsætte de relevante beslutningsforslag i Folketinget.

Fakta om alle 4 bidrag:

- Et kirurghold fra Forsvaret til en koalitionsbase i det nordøstlige Syrien.

- Et substantielt beredskabsbidrag med en kampbataljon, et større krigsskib samt fire kampfly til at styrke NATO’s afskrækkelses- og forsvarsprofil.

- Et transportflybidrag med op til cirka 65 personer og et personelbidrag på op til cirka 10 personer til FN’s fredsbevarende mission, MINUSMA. Dertil kommer et helikopterbidrag med op til cirka 70 personer og 1-2 stabsofficerer til den franskledede Operation Barkhane i Sahel-regionen.

- Et fregatbidrag til samsejlads med en amerikansk hangarskibsgruppe.

Derudover ser regeringen positivt på et muligt flådebidrag til en international maritim indsats med europæisk forankring i Hormuz-strædet.

For yderligere presse:

Udenrigsminister Jeppe Kofod: Poul Kjar, 41865975

Forsvarsminister Trine Bramsen: Linda Liboriussen, 25274528

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Ændrede rejsevejledninger pr. 13. august 202013.8.2020 16:00:10 CESTPressemeddelelse

Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for lande inden for EU/Schengen og UK på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. I denne uge tilføjes Belgien og Malta til listen over lande, hvortil alle ikke-nødvendige rejser frarådes på grund af et for højt antal smittede. Tallene fra SSI viser, at smittetallene for henholdsvis Belgien er på 32,5 og Malta er på 31,5, hvormed begge lande ligger over kriteriet om et nationalt smittetal på 30. Udenrigsministeriet fraråder således alle ikke-nødvendige rejser (orange) til Andorra, Belgien, Bulgarien, Luxembourg, Malta, Rumænien og Spanien på grund af smittetallene. Vi fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser til Irland på grund af Irlands karantæneregler. De opdaterede rejsevejledninger vil fremgå af Udenrigsministeriets hjemmeside i dag. Bemærk at det fra lørdag den 15. august 2020 kl. 00.00 vil kræve et anerkendelsesværdigt formål at indrejse i Danmark fra Belgien og Malta, ligesom det er tilfældet fo

Kofods første besøg efter corona-nedlukning går til Norge12.8.2020 17:24:09 CESTPressemeddelelse

Udenrigsminister Jeppe Kofods første besøg efter corona-nedlukningen går til Norge. Besøget fokuserer på tre af udenrigsministerens aktuelle hovedprioriteter: Genopretning af dansk eksport efter COVID19. Arbejdet for en bæredygtig udvikling i Arktis, der kommer befolkningerne i de arktiske områder til gode. Styrkelse af det internationale samfunds evne til at finde fælles løsninger på globale udfordringer. På alle tre områder er Norge en af Danmarks vigtigste partnere.