Milena Corredig modtager Villum Investigator-bevilling
Professor Milena Corredig fra Institut for Fødevarer modtager 30 mio. kr. til projektet Fremtidssikring af bearbejdning af fødevarebiomolekyler (REPROOF).
Vores fødevaresystem skal være mere bæredygtigt og robust. Det er nødvendigt at udvikle strategier til forarbejdning af råvarer til fremtidens fødevarer uden at gå på kompromis med sikkerhed, stabilitet eller appel, og samtidig minimere ressourcespild og optimere den ernæringsmæssige værdi.
Kun en integreret fødevaresystemtilgang kan levere grundlæggende viden og nye intelligente forarbejdningsmetoder til at styre dynamikken i interaktionerne mellem komplekse fødevarebiomolekyler. Milena Corredigs forskning vil muliggøre mere modstandsdygtige fødevareprocesser og inspirere en ny generation af forskere, der arbejder ved grænsefladen mellem teknik, biokemi og fødevarefysik
Milena Corredig er professor ved Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet og leder af CiFood – Aarhus University Centre For Innovative Food Research. Hun forsker i design og forarbejdning af fødevarer, der forbinder domænerne inden for fødevarebiokemi, fødevareforarbejdning og materialevidenskab.
”Jeg er ydmyg og begejstret for at blive udnævnt til Villum Investigator. Det giver mig muligheden for at fokusere på min langsigtede forskningsvision og træne den næste generation af forskere i et meget tiltrængt forskningsområde - forarbejdning af fremtidens fødevarer,” siger Milena Corredig.
Villum Investigator-programmet støtter erfarne og internationalt anerkendte forskere, som kan yde et afgørende bidrag til de tekniske og naturvidenskabelige områder på et dansk universitet.
De ti forskere, der nu får titlen Villum Investigator og bevillinger på mellem 25 – 40 millioner kr., har alle mindst ti års banebrydende forskning i bagagen.
De er udvalgt blandt 72 ansøgere efter international praksis med vurdering af ansøgning hos VILLUM FONDENs arbejdsgruppe, bedømmelse hos tre uafhængige fagfæller og endelig udvælgelse af fondens bestyrelse. Bevillingerne løber over seks år.V
Nøgleord
Kontakter
Professor Milena Corredig,
Institut for Fødevarer,
Aarhus Universitet,
Email: mc@food.au.dk,
Telefon: 22719132
Billeder
Information om Aarhus Universitet Technical Sciences
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Digitale tvillinger skal gøre fremstillingsindustrien mere robust over for uforudsete begivenheder27.3.2024 09:15:13 CET | Pressemeddelelse
Force majeure, ufred, blokerede handelsruter, pandemier. Uforudsete nedbrud i den globale forsyningskæde som følge af pludselige hændelser gør fremstillingsindustrien sårbar. Det skal et nyt internationalt forskningsprojekt nu forsøge at tackle.
Danske spildevandsanlæg leder masser af medicinrester ud i naturen: Nu er løsningen der25.3.2024 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
Forskere fra Aarhus Universitet har demonstreret, at det er muligt at fjerne mere end 95 procent af de aktive stoffer fra medicinresterne i spildevandet, inden det ledes ud i naturen. I dag fjerner vi kun omkring 20 procent.
Østgrønlændere har store mængder miljøgifte i kroppen: Får giften ind gennem maden19.3.2024 14:26:32 CET | Pressemeddelelse
Især de østgrønlændere, der spiser isbjørn, sæl og hval, har forhøjede niveauer af giftstoffer i blodet, viser ny forskning.
Hvad er værdien af arealbaserede naturindsatser?19.3.2024 12:55:58 CET | Pressemeddelelse
Dansk Naturindikator 2.0 skal give svaret i et nyt forskningsprojekt til gavn for lodsejere, virksomheder og kommuner.
Forskere slår alarm: Hvert år dør alt for mange marsvin i fiskernes garn7.3.2024 07:34:11 CET | Pressemeddelelse
For at holde den nuværende bestand af marsvin i de indre danske farvande stabil, må kun 24 marsvin dø i fiskernes net om året. Som det er nu, dør over 900 årligt.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum