Astma-Allergi Danmark

Mild vinter varsler tidlig pollensæson

Del

2015 har været et usædvanligt år præget af vildt varmt vejr globalt, og herhjemme skaber den milde vinter gode vilkår for de tidligst blomstrende træer. Allergikere må derfor forberede sig på, at det nye år kan byde på en både tidlig og lang pollensæson.

Astma-Allergi Danmark varsler tidlig pollensæson, Foto: Astma-Allergi Danmark
Astma-Allergi Danmark varsler tidlig pollensæson, Foto: Astma-Allergi Danmark

Netop offentliggjorte tal fra DMI viser, at 2015 sandsynligvis slår alle varmerekorder og bliver det varmeste år på verdensplan. Samtidig har november været den næst vådeste og tredje varmest måned i Danmark siden 1874, og en ny prognose for december forudsiger, at temperaturen de næste par uger kommer til at ligge tre grader over normalen.

Tilsammen skaber det en farlig cocktail for landets allergikere. Det varme og våde vejr giver nemlig træerne gode vækstbetingelser til at danne pollen, som de er klar til at afgive tidligt, hvis den milde vinter fortsætter.

Allergikere kan derfor godt risikere, at pollensæsonen vil falde tidligt i det nye år. Fx har elletræerne, som er blandt de første til at frigive pollen, allerede sat mange rakler, som de udsender pollen fra, så snart de er modne.

- Det varme vejr er dårligt nyt for allergikerne, fordi det trigger de tidligt blomstrende forårstræer til at springe ud tidligere end normalt. Det bedste håb er derfor, at vinteren slår igennem med sne og kulde, som for alvor kan sætte træernes blomstring på standby og dermed forsinke sæsonstarten, siger Karen Rasmussen, biolog og leder af pollenregistreringen i Astma-Allergi Danmark

Er du klar til pollensæsonen?

Hos Astma-Allergi Danmark holder man øje med vejret og er klar til at sætte ind med tømninger af pollenfælder, hvis kulden udebliver. Når de daglige pollenmålinger først begynder, kan du desuden dagligt blive opdateret med dagens pollental.

- Det er en god idé at holde øje med dagens pollental, for selvom det ikke er muligt helt at undgå pollen, så giver tallet et fingerpeg om, hvornår du som pollenallergiker skal være særlig opmærksom og sørge for effektiv medicinsk behandling, siger Betina Hjorth, rådgivningschef i Astma-Allergi Danmark.

Nøgleord

Kontakter

Inge Fisker
Marketings- og fungerende kommunikationschef
Telefon: 43 22 16 67 eller 26 11 42 47.

Billeder

Astma-Allergi Danmark varsler tidlig pollensæson, Foto: Astma-Allergi Danmark
Astma-Allergi Danmark varsler tidlig pollensæson, Foto: Astma-Allergi Danmark
Download

Links

Information om Astma-Allergi Danmark

Astma-Allergi Danmark
Universitetsparken 4
4000 Roskilde

43 43 59 11http://www.astma-allergi.dk/
Astma-Allergi Danmark er en landsdækkende patientforening, som arbejder for, at alle der er berørt af allergi, høfeber, astma og eksem får en bedre hverdag. Læs mere om astma og Astma-Allergi Danmarks arbejde på www.astma-allergi.dk

Følg pressemeddelelser fra Astma-Allergi Danmark

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Astma-Allergi Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum