Turbine Forlaget A/S

Mikuna inviterer indenfor igen

Del

Sigrid, Mette og Line er de tre kvinder bag den veganske Café Mikuna, der holdt til i Aarhus C. Caféen er lukket, men Mikuna består stadig. Og nu er de aktuelle med en lækker kogebog, og i forbindelse med udgivelsen slår Mikuna igen dørene op for en kort bemærkning. Søndag d. 27. oktober fra kl. 14-17 fejres udgivelsen på Nørrestenbro Galleri, Nørrebrogade 2 i Aarhus C. Her er alle velkomne til at kigge forbi, købe en bog og smage på lækre retter.

Kogebogens flotte forside
Kogebogens flotte forside

Mikuna betyder mad på quichua, sproget der tales i Ecuadors regnskov. Og for Sigrid, Mette og Line handler Mikuna om dyb og ægte madglæde. Vegansk mad handler for dem også om kærlighed til dyrene og kloden. Og netop kærligheden til dyr, kloden og maden har tømret de tre madglade iværksættere sammen. Først mødte Mette og Line hinanden på kokkeskolen i Aarhus og sammen rejste de til Ecuador, hvor de mødte Sigrid. De arbejdede alle tre på et dyrerehabiliteringscenter inde i junglen. Og på en eller anden måde blev det startskuddet til Café Mikuna og nu også til denne kogebog, der gør det muligt for alle at gøre en forskel for kloden og dyrene ved at begynde med at tilberede lækre, velsmagende veganske retter.

Opskriften på Danmarks Bedste Burger 2018 er med i bogen. For den titel vandt de nemlig på Mikuna for deres burger med plantebøffer, ølpanerede løgringe og pickles. Og så er der også de pålægssalater, der er FRI for kød – tunFRIsalat og hønseFRIsalat for at nævne nogle. Rejsen rundt i Mikunas madunivers kommer vidt omkring på kloden, før den ender hjemme i de danske køkkener, hvor der laves fortolkninger af det indiske, italienske og mexicanske køkken – selvfølgelig i veganske versioner.

Bogens billeder oser af madglæde. Det er tæt på, at billederne i sig selv både dufter, smager og får mundvandet til at løbe. Og hvor er det egentlig befriende, at første skridt til at redde klimaet kan begynde med at sætte tænderne i farvestrålende, velsmagende og nærende retter, der gør det svært at savne at spise kød og mejeriprodukter.

Fakta om bogen:

FRI – Vegansk mad fra Café Mikuna
Forfattere:
Sigrid Barfod, Mette Hyldgaard Pedersen og Line Damgaard
TURBINE // ISBN: 9788740658576 // 244 sider // Vejl. pris 299,95 kr.

Udkommer d. 28. oktober 2019

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Kogebogens flotte forside
Kogebogens flotte forside
Download

Links

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Videnskabsmandens kærlighedserklæring til Sibiriens natur og urfolk10.6.2020 08:00:00 CESTPressemeddelelse

Manden som elskede Sibirien er en fascinerende og eventyrlig roman baseret på den tyske naturvidenskabsmand Fritz Dörries’ (1852-1953) personlige erindringer, der af hans oldebarn blev overdraget til norske Roy Jacobsen og hans kone Anneliese Pitz. Sammen har de skrevet en roman, der er en overvældende kærlighedserklæring til naturens verden, og som giver et fascinerende indblik i, hvor meget vores forhold til naturen og omverdenen har ændret sig på lidt over hundrede år.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum