Aarhus Teater

Midt i en Coronatid: Aarhus Teater offentliggør repertoiret for sæson 2020/21

Del

Foråret er over os, og alting spirer og gror – også på Aarhus Teater. Traditionen tro løfter vi derfor sløret for, hvad publikum kan glæde sig til at opleve på vores fire scener i 2020/21, når vi i dag lancerer den nye sæson.

Det er med stor glæde, at teaterdirektør Trine Holm Thomsen præsenterer repertoiret for sæson 2020/21. Publikum kan se frem til 22 forestillinger – heraf 14 egenproduktioner – samt en lang række arrangementer som fx Forsamlingshuset, Over Torvet og fællessang med Aarhus Teaters Kor, der i samspil med forestillingerne kan styrke fællesskabet og give nye perspektiver på kunsten. Og billetsalget starter allerede i dag! 

Glæd dig til at møde bl.a. Pernille Rosendahl, Jens Jørn Spottag, Simon Mathew og resten af Aarhus Teaters stærke ensemble. De optræder i en sæson, hvor vi styrker teater til børn og børnefamilie (Et juleeventyr og Charlie og Chokoladefabrikken, begge på Store Scene), hvor vi har øget fokus på klassikerne set fra et aktuelt ståsted (fx Kong Lear, Et juleeventyr og Den Vægelsindede), og hvor vi præsenterer dans på Scala i nyt samarbejde med det internationalt anerkendte Black Box Dance Company i Holstebro.

Vi håber af hele vores bankende teaterhjerte, at vi kan og må spille teater efter sommerferien. I skrivende stund ved vi ikke med sikkerhed, om det lader sig gøre – og i så fald hvordan og for hvor mange. Det er vilkårene, det har vi fuld forståelse for, og Aarhus Teater følger naturligvis regeringens anvisninger. Men (teater)livet fortsætter og vi planlægger ud fra, at vi atter kan slå dørene op til publikum inden for en overskuelig fremtid. Det glæder vi os til!


Teaterdirektør Trine Holm Thomsen siger:

-       Vi glæder os helt særligt til at offentliggøre vores forestillinger i den nye sæson på baggrund af de triste måneder, hvor COVID-19 har lukket landet. Coronakrisen har vist, hvor stærkt vores behov for at være sammen er, og jeg tror, der er en udbredt længsel efter igen at indgå i fællesskaber, hvor vi samles om det, der betyder noget. Kunsten og kulturen kan være med til at give os perspektiver på tilværelsen på anden måde end gennem daglige tabeller over syge, indlagte og døde. Vi trænger til noget, der nærer os. Giver os modet og lysten og livet tilbage. Jeg kan i hvert fald love, at vi på Aarhus Teater er SÅ klar til åbne vores fælles teaterrum og dele det hele med publikum.

Sæson 2021 står i samarbejdets tegn.

Trine Holm Thomsen forklarer:

-       Når vi går sammen, når vi bredere ud og kan vise et større udbud af scenekunst, ligesom vi sammen kan udvikle scenekunsten. Teater er forgængeligt, og det koster mange ressourcer at lave ambitiøse forestillinger, så i et bæredygtighedsperspektiv giver det god mening at lade en forestilling få længere liv, så flere kan se den. Vi danner blandt andet kunstneriske parløb med Sort/Hvid, Østerbro Teater, Aveny-T, Betty Nansen Teatret, Black Box Dance Company, Den Danske Scenekunstskole, Opgang2 og vores lokale kolleger Teatret Svalegangen, Teatret Gruppe 38 om den internationale scenekunstfestival ILT21. Herudover indgår vi også et helt nyt samarbejde med IKEA Aarhus, hvor vi under UDFLUGTEN rykker ind i varehusets udstillingsmøblement.

 

 

EGENPRODUKTIONER AARHUS TEATER 2020/21

Gæstespil er ikke medtaget i nedenstående oversigt.

STORE SCENE

TEATERKONCERT C.V JØRGENSEN 
C.V. Jørgensens ikoniske sange forvandlet til ny teaterkoncert af Cederholm og Bjerkø. Præsenteres i samarbejde med Aveny-T

Fra 14. aug

ET JULEEVENTYR
Dickens’ familieklassiker med Jacob Madsen Kvols som gnavpotten Scrooge og musik af Marie Koldkjær Højlund
Fra 5. nov

KONG LEAR
Shakespeares eksplosive tragedie iscenesat af Katrine Wiedemann og med Jens Jørn Spottag i hovedrollen
Fra 11. feb

CHARLIE & CHOKOLADEFABRIKKEN
Danmarkspremiere på musicalsuccessen fra West End og Broadway, baseret på Roald Dahls magiske bog. Aarhus Teaters Simon Mathew har hovedrollen som Willy Wonky
Fra 6. maj

SCALA

DEN VÆGELSINDEDE
Holbergs forrygende komedie iscenesat af den nyskabende franske instruktør og koreograf Laurent Chétouane
Fra 4. sep

VITA DANICA
Dansekoncert om den danske folkesjæl med Pernille Rosendahl, musikere og otte dansere på scenen
Startskud på nyt, toårigt samarbejde mellem Black Box Dance Company i Holstebro og Aarhus Teater
Fra 8. jan

LEONORA CHRISTINA – SANDHEDENS DRONNING
Christian Lollike går i kødet på den radikale ener fra Blåtårn – baseret på Danmarks første kvindesagsforkæmper Leonora Christinas selvbiografiske erindringer Jammers Minde
Fra 25. mar

STUDIO

EN FORTÆLLING OM BLINDHED
En voldsom, sanselig og epidemisk fortælling af Jose Saramago, bearbejdet og iscenesat af Christian Lollike og Sigrid Johannesen. Præsenteres i samarbejde med S/H
Fra 29. aug

THE SUPREME GENTLEMAN
Nyt stykke af Nanna Cecilie Bang om den seksuelt indebrændte mand, der hader kvinder. Præsenteres i samarbejde med Betty Nansen Teatret
Fra 22. jan

A CLOCKWORK ORANGE
En hårdtslående rejse ind i et univers af vold, stoffer og sex, baseret på Anthony Burgess’ elektriske sci-fi roman, der også blev filmatiseret i en ikonisk og kontroversiel version af Stanley Kubrick
Fra 15. apr

STIKLINGEN

KÆRLIGHEDENS FORRYKTE FORMER
Urpremiere på Stefan Zweigs pirrende og erotiske noveller. Præsenteres i samarbejde med Den Danske Scenekunstskole (Skrivekunst)
Fra 6. nov

YOU´VE COME A LONG WAY, BABY
Urpremiere på ny dansk dramatik om feminisme og smørrede reklamesmil af den prisbelønnede forfatter Christina Hagen
Fra 25. feb

100 SANGE
Anmelderrost stykke om terrorens ofre af en af Europas førende dramatikere Roland Schimmelpfennig – fremført af seks nye skuespiltalenter. Præsenteres i samarbejde med Den Danske Scenekunstskole (Skuespil Aarhus)
Fra 8. maj


UDFLUGTEN


KÆRLIGHED EFTER LUKKETID
Kom helt tæt på de ægteskabelige dramaer hos Ibsen, Strindberg og Bergman, når vi tager dig med gennem IKEAs butiksudstilling efter lukketid. Præsenteres i samarbejde og opføres i IKEA Aarhus
Fra 20. maj

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger og interview med Trine Holm Thomsen hos kommunikationschef Morten Daugbjerg, tlf. 4213 4700 / presse@aarhusteater.dk

Billeder

Download
Teaterdirektør Trine Holm Thomsen - Foto Isak Hoffmeyer
Teaterdirektør Trine Holm Thomsen - Foto Isak Hoffmeyer
Download
Teaterkoncert C.V. Jørgensen - Artwork Creative Zoo
Teaterkoncert C.V. Jørgensen - Artwork Creative Zoo
Download
Et juleeventyr - Artwork Creative Zoo
Et juleeventyr - Artwork Creative Zoo
Download
Kong Lear. Foto Emilia Therese
Kong Lear. Foto Emilia Therese
Download
Charlie & Chokoladefabrikken. Artwork yellow1.dk
Charlie & Chokoladefabrikken. Artwork yellow1.dk
Download
Den Vægelsindede. Foto Anna Marín Schram
Den Vægelsindede. Foto Anna Marín Schram
Download
Vita Danica. Foto Christian Bang
Vita Danica. Foto Christian Bang
Download
Leonora Christina - Sandhedens Dronning. Foto Creative Zoo
Leonora Christina - Sandhedens Dronning. Foto Creative Zoo
Download
Kærlighedens forrykte former. Artwork Creative Zoo
Kærlighedens forrykte former. Artwork Creative Zoo
Download
You´ve come a long way, baby. Foto Anna Marín Schram
You´ve come a long way, baby. Foto Anna Marín Schram
Download
100 Sange. Artwork Creative Zoo Foto Anna Marín Schram
100 Sange. Artwork Creative Zoo Foto Anna Marín Schram
Download
Kærlighed efter lukketid (Udflugten) Foto Montgomery Photo
Kærlighed efter lukketid (Udflugten) Foto Montgomery Photo
Download
A Clockwork Orange. Foto Petra Kleis
A Clockwork Orange. Foto Petra Kleis
Download
En fortælling om blindhed. Foto Petra Kleis
En fortælling om blindhed. Foto Petra Kleis
Download
The Supreme Gentleman. Foto Anna Marín Schram Artwork Yellow1.dk
The Supreme Gentleman. Foto Anna Marín Schram Artwork Yellow1.dk
Download

Links

Information om Aarhus Teater

Aarhus Teater
Aarhus Teater
Teatergaden 1
8000 Aarhus C

89 33 23 00http://www.aarhusteater.dk

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Teater

3.2 mio. til Aarhus Teaters Læringsafdeling14.9.2018 10:06:32 CESTPressemeddelelse

Aarhus Teater styrker tilbuddene til østjyske børn og unge. Flere børn og unge i Aarhus og Østjylland får nu mulighed for at møde teatret på scenen, bag scenen og i klasseværelset. Ikke blot som et afbræk fra undervisningen, men som en del af den. Det er resultatet af en ny fondsdonation på 1.6 mio. kr. fra Spar Nord Fonden til Aarhus Teaters lærings-afdeling – Aarhus Teater Læring (ATL). Donationen vil både gå til videreførelse af forskningsprojektet Ej blot til lyst, der også støttes af Aarhus Kommune, og til udvikling af nye teaterpædagogiske tilbud til lærere og elever i grund- og ungdomsuddannelserne. Dermed er ATL teaterpædagogiske tilbud sikret frem til og med 2021.

Anmeldere skal være til stede på flere formater29.5.2018 07:00:00 CESTPressemeddelelse

Med podcast kan du nå dybt i kritikken, imens lytteren vasker op – og med YouTube kan du ramme nye målgrupper. Anmeldelsens fremtid ligger ikke nødvendigvis kun i det skrevne ord. Det er nogle af pointerne i Gentænk Teateranmeldelsen - et samarbejde mellem Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX), Aarhus Teater og Have Kommunikation, som blev gennemført i 2017 i samarbejde med Aarhus Europæisk Kulturby 2017 og Region Midtjylland.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum