Aabenraa Kommune

Midlertidigt frarådning af badning på Kollund Badestrand

Del

En analyseprøve har vist forhøjede bakterier på Kollund Badestrand, hvilket har resulteret i, at Aabenraa Kommune midlertidigt fraråder badning på stranden.

Analyser af badevandet ved Kollund Badestrand i Kollund har vist et for højt bakterieindhold. Derfor er det blå flag taget ned 31. august og genopsættes først, når nye prøver viser et tilfredsstillende resultat. Næste analyseresultat foreligger senere på ugen.

Badegæsterne informeres om badevandskvaliteten på tavler på stranden.

Det forhøjede bakterieindhold skyldes sandsynligvis den seneste uges kraftige regnskyl, som kan have forårsaget oversvømmelser i kloakken og dermed ledt fortyndet spildevand til havet.

Ved Kollund Badestrand er der målt 2000 enheder e.coli-bakterier og 1200 enheder enterokok-bakterier. Badning frarådes midlertidigt, når e.coli overskrider 1000 enheder per 100 milliliter og enterokokker overskrider 400 enheder per 100 milliliter.

Kontakter

Afdelingsleder Barbara Frenzel, Byg, Natur og Miljø, tlf.: 73 76 70 20; e-mail: bfr@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent, Claus Bøge Jensen, tlf.: 73 76 69 96; e-mail: cbje@aabenraa.dk

Billeder

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum