Furesø Kommune

Midlertidige restriktioner for besøg på Furesøs plejehjem

Del

Den nærmeste pårørende kan fortsat besøge sin kære indendørs på Furesøs plejehjem og bosteder. Andre gæster må kun komme på besøg udendørs. Det har Styrelsen for Patientsikkerhed påbudt med omgående virkning efter det stigende antal corona-smittede i hovedstadsområdet. Påbuddet gælder også på Furesøs bosteder.

Styrelsen for Patientsikkerhed har den 15. september 2020 påbudt Furesø Kommune at sørge for midlertidige restriktioner for besøgendes adgang til samtlige kommunale og private plejehjem, plejecentre, plejeboliger og aflastningspladser mv., der ligger i Furesø Kommune. Formålet er at forebygge eller inddæmme udbredelse af Covid-19 i hovedstadsområdet. Beboerne har derfor kun i begrænset omfang mulighed for at få besøg.

”Vi indfører øjeblikkeligt de midlertidige besøgsrestriktioner, som vi har fået påbudt. Den nærmeste pårørende må stadig besøge sin kære som hidtil. Men alle andre gæster skal besøge beboerne på udendørs arealer og skal aftale tid i forvejen. Er plejehjemsbeboere kritisk syge eller døende, er der ikke besøgsrestriktioner. Det sker for at passe på vores mest udsatte borgere i en tid, hvor smittetallene stiger i hovedstadsområdet”, siger Tine Gram, velfærdsdirektør i Furesø Kommune.

Besøgsrestriktionerne omfatter både indendørs fællesarealer og den del af boligen, som beboeren selv råder over.

Besøgsrestriktionerne omfatter desuden bostederne Svanepunktet, Langkærgård, Lynghuset og Jonstrup. På bostederne må 1-2 af borgerens fast besøgspersoner dog fortsat komme på besøg indendørs.

Den nærmeste pårørende må fortsat godt besøge indendørs

På plejehjemmene omfatter besøgsrestriktionerne ikke besøg fra den nærmeste pårørende til en beboer. Den ’eneste nærmeste pårørende’ kan være beboerens ægtefælle, faste samlevende, faste partner, mor, far, barn eller barnebarn.

Er en beboer kritisk syg eller døende kan pårørende fortsat komme på besøg. Pårørende til en tidligere beboer, som er afgået ved døden, må godt hente ejendele, der har tilhørt den pågældende beboer. Ansatte og personer, der kommer for at levere sundhedsbehandling til beboere, må også fortsat komme.

Hvert plejehjem sørger for at sikre, at indendørs og udendørs besøg sker under behørig hensyntagen til Sundhedsstyrelsens anbefalinger om bl.a. god hygiejne og hensigtsmæssig adfærd. Udendørsbesøg skal aftales med plejehjemmet inden ankomst. Det er for at tilstræbe, at besøg foregår fleksibelt, individuelt, omsorgsfuldt og på en måde, så risiko for spredning af smitte på plejehjem og midlertidige pladser reduceres mest muligt.

De midlertidige besøgsrestriktioner gælder indtil den 5. oktober 2020 med mindre Styrelsen for Patientsikkerhed ophæver påbuddet.

 

Kontakter

Tine Gram, velfærdsdirektør, Mobil 7216 4800, tgr@furesoe.dk

Billeder

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

 

 

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum