Guldborgsund Kommune

Midler fra Landdistriktspuljen støtter havhave, pumpestation og nyt skovmuseum

Del

Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget har bevilget støtte til tre projektansøgninger, som omfatter etablering af havhave, forundersøgelse af etablering af nyt museum og ny dampkedel.

I Grønsund Havhave kan man fremover høste sine egne muslinger. Foto: Grønsund Havhave
I Grønsund Havhave kan man fremover høste sine egne muslinger. Foto: Grønsund Havhave

Opstart og etablering af havhave

Grønsund Havhave i Stubbekøbing ønsker at opstarte en havhave i farvandet ud for Stubbekøbing Lystbådehavn, hvor blåmuslinger og sukkertang ønskes dyrket fra line. Linedyrkning af blåmuslinger og tang, har potentiale til at forbedre havmiljøet, og Grønsund Havhave håber på, at det kan øge lokalbefolkningens interesse for natur og miljø.

De bevilgede midler skal i første omgang anvendes til en forundersøgelse, som har til hensigt at bekræfte, at området har den egnede miljøtilstand. Herefter påbegyndes projekteringen af anlægget, og i Grønsund Havhave forventer man, at blandt andet høst af muslinger og sociale fællesaktiviteter vil bidrage til et aktivt, lokalt miljø, hvor der er plads til alle.

Forprojekt for Skovens Museum

Skovbrugsmagasinet på Corselitze er i besiddelse af en unik samling af genstande og arkivalier fra Lolland-Falster og Sydsjælland, men med vægt på Østfalster og Corselitze, og foreningen vil nu undersøge muligheden for at etablere et museum, Skovens Museum. Målet er at udnytte samlingens og områdets store potentialer til at skabe en levende formidling og en unik oplevelse for et større publikum med respekt for stedet og dets særlige karaktér.

Midlerne fra Landdistriktspuljen går til at udarbejde koncept og forretningsplan for projektet for dermed at bringe idéen og mulighederne nærmere en konkret realisering af Skovens Museum.

Ny dampkedel til Bøtø Nor gl. Pumpestation

Den defekte dampkedel i den unikke Atlas dampmaskine på Bøtø Nor gl. Pumpestation, Danmarks eneste pumpemuseum, ønskes udskiftet, så den kan opereres uden kedelpassercertifikat. Det betyder, at frivillige kan betjene den i modsætning til i dag, hvor man er afhængig af, at en person med nødvendigt kedelpassercertifikat betjener den.

Foruden bevilgede midler til en ny kedel, er der desuden afsat midler til renovering af sætningsskader, vinduer og døre i den fredede bygning, og den samlede indsats på Bøtø Nor Gl. Pumpestation skal fremtidssikre museets drift. Dermed kan alle fortsat få gavn af museets formidling og indblik i datidens teknologi, lokalhistorie og indblik i klimaet.

Kontakter

Billeder

I Grønsund Havhave kan man fremover høste sine egne muslinger. Foto: Grønsund Havhave
I Grønsund Havhave kan man fremover høste sine egne muslinger. Foto: Grønsund Havhave
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum