Morsø Kommune

Michelin-støv over Østers Master Class på Mors

Del

NOMA kok og kokke-ikon skal undervise almindelige forbrugere i Østers som spise i Danmarks Skaldyrshovedstad Nykøbing Mors.

NOMA kokken Torsten Vildgaard laver Østers Master Class i Nykøbing Mors
NOMA kokken Torsten Vildgaard laver Østers Master Class i Nykøbing Mors

Der bliver drysset Michelin-støv ud over Nykøbing Mors, når Danmarks Skaldyrshovedstad markerer afslutningen på østerssæsonen med OYSTER FINAL lørdag den 6. april.

Det er nemlig lykkedes af få Michelin-kokken Torsten Vildgaard, fra den to-stjernede Michelin-restaurant NOMA samt Thorsten Schmidt fra den højtroste Restaurant Barr, begge i København, til at lave en Master Class for østerselskere.

- Det kommer til at foregå i det, der lige om lidt bliver til Nordic Food College på Morsø Landbrugsskole, og der bliver kun udbudt ti pladser til arrangementet. Her skal deltagerne så lære, hvordan man arbejder med østers og hvordan de kan indgå i retter eller stå for sig selv som en yderst delikat ret hjemme, fortæller Projektleder Marie Kjelds.

Og der venter deltagerne noget helt specielt.

- Det er ikke hver dag, almindelige mad interesserede får mulighed for at arbejde med nogle af landets absolut ypperste kokke, og vi er da også utroligt stolte af, at det har kunnet lade sig at gøre at trække så store kapaciteter til OYSTER FINAL, siger Borgmester Hans Ejner Bertelsen (V), Morsø Kommune.

Efter masterclass´en får publikum mulighed for at møde de to kokke på OYSTER FINAL Pladsen ved Lystbådehavnen og Morsø Marina.

Her vil mange blandt andet kunne opleve et foredrag med Bill Dewey, der er en af de førende eksperter indenfor skaldyrsindustrien i USA, hvor han arbejder med blandt andet formidling, udarbejdelse af miljøkodeks, bæredygtighed mv. Han vil blandt andet fortælle om, hvordan skaldyrsindustrien har løftet en lang række amerikanske kystbyer udviklingsmæssigt

Det er Morsø Kommune der står bag OYSTER FINAL, med opbakning og samarbejde bredt over Mors og Limfjorden og tæller blandt andre Vilsund Blue, Sallingsund Færgekro, Café Holmen, Thisted Bryghus, Morsø Jernstøberi, Foreningen Muslingeerhvervet, Stenaldercenter Ertebølle, Nordic Food College under EUC Nordvest, Dansk Skaldyrcenter DTU Aqua, Nordisk Tang, Morsø Oliemølle, Thy Øko-bær, Thy Øko-is, Gaardbageriet, Gro Design, TMP, Morsø Kunstforening og Morsø Sejlklub & Marina.

Oyster Final er endvidere en del af det Interreg Northsea projekt, som Morsø Kommune deltager i.

Billetter til arrangementet kan købes på www.skaldyrshovedstad.dk/final 

Nøgleord

Billeder

NOMA kokken Torsten Vildgaard laver Østers Master Class i Nykøbing Mors
NOMA kokken Torsten Vildgaard laver Østers Master Class i Nykøbing Mors
Download
BARR kokken Thorsten Schmidt laver Østers Master Class i Nykøbing Mors
BARR kokken Thorsten Schmidt laver Østers Master Class i Nykøbing Mors
Download

Information om Morsø Kommune

Morsø Kommune
Morsø Kommune
Jernbanevej 7
7900 Nykøbing Mors

9970 7000http://www.mors.dk

Følg pressemeddelelser fra Morsø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Morsø Kommune