Hempel A/S

Michael Hansen afløser Lars Petersson som administrerende direktør for Hempel A/S

Del

Michael Hansen, Executive Vice President Energy & Infrastructure hos Hempel A/S, afløser Lars Petersson som administrerende direktør for virksomheden den 15. oktober 2022. Lars Petersson forlader Hempel for at tiltræde stillingen som administrerende direktør for VELUX Gruppen.

Michael Hansen
Michael Hansen

København, den 31. august 2022: Michael Hansen er blevet udnævnt til efterfølger for Lars Petersson som koncernchef og administrerende direktør for verdensførende malingsvirksomhed, Hempel A/S. Michael tiltræder sin nye stilling den 15. oktober 2022.

Michael Hansen startede i Hempel i maj 2017 som Chief Commercial Officer og har leveret bemærkelsesværdige resultater som en central drivkraft i Hempels globale transformation. I dag er Michael en del af direktionen som Executive Vice President, Energy & Infrastructure.

"Michael Hansen har indgående kendskab til Hempel og virksomhedens markeder og kunder. Med sine gode lederegenskaber og de stærke resultater, han har leveret, har Michael vist, at han er den perfekte efterfølger til at tage over som administrerende direktør og fortsætte Hempels vækst. Jeg er rigtig glad for, at det naturlige valg af en ny koncernchef er en nuværende topleder fra Hempel. Bestyrelsen og jeg ser frem til at fortsætte det gode samarbejde med Michael og hans direktion," siger Richard Sand, bestyrelsesformand i Hempel A/S.

"Jeg er virkelig beæret over at blive udnævnt til administrerende direktør for Hempel, som er en unik, global virksomhed. Med mere end 7.500 dedikerede kolleger, der betjener kunder i mere end 100 lande, en stærk værdibaseret kultur, et skarpt kundefokus og et stærkt socialt engagement, er Hempel en virksomhed, hvor vi alle arbejder sammen om at levere på vores strategi og nå de ambitiøse mål, vi har sat os," siger Michael Hansen. "Vi vil fortsætte vores strategiprogram, Double Impact, med det formål at skabe en lysere fremtid gennem bæredygtige malingsløsninger. Jeg er stolt af at stå i spidsen for en virksomhed, der har en reel, positiv indvirkning på det samfund, vi er en del af, både direkte gennem vores produkter og løsninger, og ved at vi skaber muligheder for vores kolleger rundt om i verden."

"Jeg vil gerne takke bestyrelsen for den tillid, de har vist mig, og jeg ser frem til at påtage mig den nye rolle og bidrage til at styrke Hempels position i malingsindustrien sammen med resten af koncernledelsen og vores dygtige kolleger," tilføjer Michael.

Richard Sand udtaler om Lars Peterssons afgang:

"Bestyrelsen vil gerne takke Lars for en helt exceptionel og dedikeret indsats. Lars har stået i spidsen for og fremskyndet den globale transformation af Hempel med bemærkelsesværdige resultater under meget udfordrende og hurtigt skiftende eksterne forhold."

Lars Petersson tiltræder stillingen som administrerende direktør for VELUX Gruppen den 1. november 2022. Indtil den 14. oktober vil han fortsætte sit engagerede daglige arbejde for Hempel og bidrage til en optimal overdragelse til Michael Hansen og koncernledelsen.

Michael Hansen er uddannet fra Copenhagen Business School og har en Executive MBA fra IE Business School i Madrid, Spanien. Før han kom til Hempel, arbejdede Michael Hansen 19 år for Mærsk, hvor han blandt andet havde stillingen som Vice President, Global Head of Sales & Marketing i Maersk Line.

Kontakter

Billeder

Michael Hansen
Michael Hansen
Download

Links

Information om Hempel A/S

Hempel A/S
Hempel A/S
Lundtoftegårdsvej 91
2800 Kgs. Lyngby

+45 4593 3800http://hempel.com

Om Hempel

Hempel, der er en af verdens førende leverandører inden for pålidelige malingsløsninger, er en global virksomhed med stærke værdier, som samarbejder med kunder inden for segmenterne husmaling, marine, infrastruktur og energi. Hempel har et globalt set-up med fabrikker, innovations- og forskningscentre samt lagre på tværs af lande og regioner.

Hempels maling og overfladebehandlinger beskytter og udsmykker bygninger, infrastruktur og andre aktiver, og spiller en vigtig rolle i vores kunders globale forretning. De hjælper med at minimere vedligeholdelsesomkostninger, giver forbedret æstetik og bedre energieffektivitet.

Hos Hempel er formålet at skabe en bedre fremtid med bæredygtige løsninger til overfladebehandling. Vi er overbeviste om, at vejen til succes ligger i at gøre bæredygtighed til kernen i vores forretning. Det er ikke bare det rette at gøre, det vil også styrke vores konkurrencedygtighed, gøre os mere modstandsdygtige og minimere risici.

Hempel blev etableret i København i 1915. Hempel Fonden er den stolte ejer af Hempel og er med til at sikre et solidt økonomisk grundlag for Hempel-koncernen. Fondens andet formål er at støtte kulturelle, sociale, humanitære og forskningsrelaterede formål i hele verden.

Følg pressemeddelelser fra Hempel A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hempel A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum