Danmarks Idrætsforbund

Mette Paabøl Rytsel blev Årets Energibundt

Del

Efter flere år som frivillig fik Mette Paabøl Rytsel fra Virum-Sorgenfri Tennisklub overrakt Ørsteds og Danmarks Idrætsforbunds pris som Årets Energibundt. Det skete ved DR’s store show SPORT 2019.

Vinder af Årets Energibundt er Mette Paabøl Rytsel. Foto: Lars Møller
Vinder af Årets Energibundt er Mette Paabøl Rytsel. Foto: Lars Møller

Da SPORT 2019 lørdag aften rullede over skærmen, modtog Mette Paabøl Rytsel prisen som Årets Energibundt. Hun fik den som en anerkendelse af sit store, frivillige engagement i Virum-Sorgenfri Tennisklub, hvor hun igennem tiden har ageret alt fra træner, tovholder og spiller til tilrettelægger af stævner og arrangementer. Og så har hun ikke mindst stået bag projektet Team Fred.

Mette vandt prisen foran to andre nominerede, Jesper Lundin og Ole Thomsen, for sit mangeårige og imponerende engagement i Virum-Sorgenfri Tennisklub, hvor hun har stor betydning for klubbens mangfoldighed og sociale sammenhold.

Med prisen får Mette Paabøl Rytsel 75.000 kr., hvoraf 50.000 kr. går til Virum-Sorgenfri Tennisklub og 25.000 kr. til Mette selv. De to øvrige nominerede modtager hver 10.000 kr. for deres store, frivillige indsatser i henholdsvis basketball-klubben BMS Herlev og Billund Cykel Motion.

Mette Paabøl Rytsel ved allerede, hvad den store pris skal bruges til:

”Hvert år er vi på en træningstur i Sverige. Det vil jeg gerne støtte op om, så der kan komme endnu flere med. Der er flere, der synes, det er en dyr tur, så pengene skal gøre prisen lidt mindre på træningslejren, og så skal jeg have nogle af mine Team Fred-børn med. De har aldrig været på træningstur, men de vil synes, det er en kæmpe oplevelse. Selvfølgelig skal de med,” fortæller Mette Paabøl Rytsel .

Team Fred

Mette Paabøl Rytsel fik ideen til skoletennis, da et ungt medlem i klubben Frederik en dag stod og manglede et tilbud i Virum-Sorgenfri Tennisklub. Frederik har autisme og har lagt navn til projektet, der senere er blevet udbredt over hele landet, nemlig Team Fred.

Da Frederik var blevet for gammel til det tennishold, han gik på, og gerne ville spille tennis med børn på sin egen alder, tog Mette sagen i egen hånd: Hun inviterede hans skoleklasse over til tennis. De har nu trænet fast i et år i skoletiden, og det har udviklet sig til endnu flere Team Fred-hold, hvor andre børn med autisme eller andre psykiske lidelser kommer og træner i klubben. Flere af børnene er også blevet fuldt integreret på klubbens almindelige hold, deltager i sommerskole og har bare lyst til at være en del af klubben.

Team Fred er i dag et tilbud, der er tilgængeligt i mange flere klubber end Virum-Sorgenfri Tennisklub.

Prisen som Årets Energibundt, som Mette vandt, er stiftet af Ørsted og Danmarks Idrætsforbund som en hyldest til det fantastiske arbejde, der lægges i idrætsforeningerne landet over. Prisen går til en frivillig, der med en særlig indsats og engagement bidrager til sammenholdet i idrætsforeningen.

”Energibundter som Mette, Jesper og Ole er hver dag med til at gøre en stor forskel i de lokale idrætsforeninger med deres særlige engagement. De lægger en kæmpe, frivillig indsats i at arrangere, træne og i særlig grad bidrage til sammenholdet i foreningen. Det er en uselvisk indsats, der er helt afgørende for de lokale foreninger,” siger Filip Engel, direktør for Branding i Ørsted.

PRESSEKONTAKT

Jacob Bech Andersen, kommunikationskonsulent, Danmarks Idrætsforbund, mobil: +45 24 41 12 13, jaa@dif.dk

Anders Stougaard, Ørsteds presseafdeling, +45 99 55 67 39, astou@orsted.dk

Kontakter

Billeder

Vinder af Årets Energibundt er Mette Paabøl Rytsel. Foto: Lars Møller
Vinder af Årets Energibundt er Mette Paabøl Rytsel. Foto: Lars Møller
Download
Vinder af Årets Energibundt er Mette Paabøl Rytsel. Foto Lars Møller
Vinder af Årets Energibundt er Mette Paabøl Rytsel. Foto Lars Møller
Download

Information om Danmarks Idrætsforbund

Danmarks Idrætsforbund
Danmarks Idrætsforbund
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

43 26 26 26http://www.dif.dk

DIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 62 forbund, ca. 9.000 idrætsforeninger og flere end 1,9 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum