Professionshøjskolen Metropol

Metropol udvikler ny sorgrådgiveruddannelse

Del
Sygeplejersker spiller en afgørende rolle for at forebygge, at efterladte havner i et kompliceret sorgforløb. En ny efteruddannelse vil klæde sundhedsfagligt personale bedre på til at hjælpe sorgramte efterladte videre.

Med en ny bevilling på 7,8 mio. kr. fra Sundhedsstyrelsen etablerer foreningen Børn, Unge & Sorg nu et nyt Nationalt Sorgcenter – det første af sin art i Danmark. Det sker i et tæt samarbejde med bl.a. Metropol, der nu går i gang med at udvikle et modulbaseret efteruddannelsesforløb, der skal give sygeplejersker bedre viden om, hvordan sorg rammer efterladte, når nære pårørende dør. Uddannelsen skal styrke sygeplejerskernes teoretiske og praktiske viden, så de er bedre i stand til at hjælpe de efterladte til bedre sorgbearbejdelse og forebygge komplicerede sorgforløb.

Lene Sørensen, uddannelseskonsulent på Metropol, siger:

”Sygeplejersker står med en vanskelig opgave, når de skal hjælpe børn, partnere eller andre pårørende, når en nærtstående person dør. De efterladte kan havne i komplicerede sorgforløb, der forhindrer dem i at komme videre, og som kan gøre det umuligt at fungere både i deres uddannelse, på jobbet eller socialt. Her kan sygeplejesker spille en afgørende rolle ved at hjælpe de efterladte i gang med sorgbearbejdelsen. Den nye efteruddannelse, vi har klar til efteråret 2017, bygger på forskningsbaseret viden om, hvordan det gøres bedst, så sygeplejerskerne bliver rustet til at spotte de risikofaktorer og symptomer, der gør forskellen mellem normal sorg og kompliceret sorg.”

Brug for oprustning på sorgområdet

Fra 2018 indfører WHO ’kompliceret sorg’ som officiel diagnose, hvilket stiller krav til udviklingen af klinikske retningslinjer for diagnosticering og behandling. Det nye Nationale Sorgcenter skal samle viden om sorg og sorgarbejde generelt - men i særdeleshed om forebyggelse, risikofaktorer, tidlig opsporing og behandling af kompliceret sorg på tværs af aldersgrupper og sikre en systematisk efteruddannelsesindsats over for alle relevante faggrupper i sundhedsvæsenet, herunder sygeplejersker, læger og psykologer.

Metropols uddannelse vil trække på undervisere fra Børn, Unge og Sorg, der er landets førende sorgrådgivningstilbud. 

Preben Engelbrekt, direktør i Børn, Unge og Sorg, siger: 

”Der er i den grad brug for en seriøs oprustning på sorgområdet. Det viser forskningen, og vi ved det fra 16 års erfaring som rådgivningscenter for sorgramte. Vi får dagligt øjenvidneberetninger fra familier, børn og unge om de barrierer, man støder på, når livet bliver ødelagt af sorg. Derfor skal beslutningstagere og fagprofessionelle på tværs af sektorer være langt bedre opdateret på den nyeste viden om sorg og behandling. Metropol har solid erfaring og de helt rigtige kompetencer på området, og det nye uddannelsesforløb bliver central i den samlede indsats.”

Om Det Nationale Sorgcenter

Det Nationale Sorgcenter er etableret for at:

  • Indsamle, systematisere og sikre en fast forankret vidensspredning og formidling i både regioner, kommuner og hos privatpraktiserende behandlere til gavn for rådgivning og behandling af mennesker med kompliceret sorg og deres familier
  • at styrke og koordinere forskning i forhold til udviklingen af konkrete evidensbaserede behandlingsmetoder på sorgområdet
  • at tilbyde behandling af høj professionel kvalitet til mennesker, hvor sorgen, efter at have mistet, er på vej til at hindre et normalt hverdagsliv

Nøgleord

Kontakter

Lene Sørensen, uddannelseskonsulent, Metropol, tlf. 5138 0611, leso@phmetropol.dk


Preben Engelbrekt, direktør, Børn, Unge og Sorg, tlf. 2561 1262, pe@bornungesorg.dk

Billeder

Information om Professionshøjskolen Metropol

Professionshøjskolen Metropol
Professionshøjskolen Metropol



Følg pressemeddelelser fra Professionshøjskolen Metropol

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Professionshøjskolen Metropol

Nationalt Videncenter om Udsatte Børn og Unge vil give børnene en stemme -  åbningskonference 15. november13.11.2017 06:30:00 CET | Pressemeddelelse

Mere end 60.000 børn og unge i Danmark har særlige sociale behov. Vi ved allerede en del om, hvad der kendetegner denne gruppe, og om de udfordringer der er ved de eksisterende tilbud på området. Der mangler imidlertid viden om, hvordan man konkret kan arbejde med at styrke den sociale mobilitet for udsatte børn og unge. Derfor har alle landets professionshøjskoler i samarbejde etableret Nationalt Videncenter om Udsatte Børn og Unge, forkortet NUBU.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye