Garderobeskabe.com

Metoden, der vil ændre dit hjem: Ryd op med Kon Mari Metoden

Del

Den nye oprydningsmetode Kon Mari har taget hele verden med storm og især efter Netflix offentliggjorde serien ”Tidying up with Marie Kondo”. Her kan du læse meget mere om metoden og hvordan du nemt kan gå i gang med det samme derhjemme, og starte din rejse mod et mere ryddeligt og overskueligt hjem.

Hvis du forestiller dig at oprydning skal foregå først i stuen, så i soveværelset og derefter børneværelset, så tro om igen. Ifølge den revolutionerende metode Kon Mari skal du nemlig rydde dit hjem op efter kategori.

Metoden blev grundlagt af den japanske kvinde Marie Kondo og skal efter sigende være en af de mest effektive metoder til at få orden i dit hjem en gang for alle.

Ryd op efter kategori

I stedet for den traditionelle måde at rydde op på, skal du nu begynde at rydde op efter kategori. Heldigvis er det slet ikke så kompliceret eller svært, som det lyder. Du skal nemlig bare starte fra en ende af. Garderobeskabe.com giver dig her en kort og nem guide til Kon Mari. 

  • Tøj. Saml alt dit tøj i en bunke. Dette gælder tøj fra alle skabe i hele huset. Nu har du fået et godt overblik over, hvor meget tøj du egentlig har. Så gælder det om at sortere det stykke for stykke, og du skal kun beholde det tøj, som du er glad for og som giver dig glæde.
  • Bøger. Bøger er dejlige, og de skaber hygge i hjemmet. Men ikke desto mindre kan de hurtigt tage overhånd og fylde for meget. Måske især, hvis vi har samlet i mange år og har bøger stående som vi for længst allerede har læst. Gennemgå dine bøger, og dem du ikke længere er glad for kan du donere til genbrug.
  • Papirer. Dette er desværre en tung kategori for mange. Gamle lønsedler, bankpapirer og kontrakter. Alt sammen personlige papirer, som kan være svære at komme igennem. Men det vil lette dig, når du er færdig. Personlige papirer der skal smides ud kan du køre gennem en makulator, så personfølsomme oplysninger ikke ender i skraldespanden.
  • Diverse småting. Denne kategori er alt hvad du har i hjemmet af småting. Det gælder både pynteting i stuen og køkkengrej. Gennemgå det hele og find ud af hvor meget af det du reelt bruger.
  • Ting med affektionsværdi. Gamle fotografier, arvestykker og meget mere. Hvis du virkelig ønsker mere plads i dit hjem kræver det at du tænker over hvilke af tingene der reelt har gode minder, og hvilke du er klar til at give slip på. 

“Livet bliver meget lettere, når man erkender, at det nok skal gå alligevel, selvom man mangler et og andet.” – Marie Kondo.

Læs mange flere tips til at rydde op her

Held og lykke med projektet!

Nøgleord

Billeder

Information om Garderobeskabe.com

Garderobeskabe.com
Garderobeskabe.com
Borupvang 2b
2750 Ballerup

https://garderobeskabe.com

Garderobeskabe.com hjælper med tips & tricks om indretning og bolig. 

Følg pressemeddelelser fra Garderobeskabe.com

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.