home a/s

Mere til køberne: Flere huse og lejligheder til salg i alle regioner

Del

Et større udbud er med til at holde gang i boligsalget - hussalget tager lidt revanche i sensommeren. Fortsat få sommerhuse til salg

Nyheder er i fokus hos køberne, og flere boliger til salg er også godt nyt for de sælgere, der 'bytter' sig videre til en anden bolig, fortæller Home. Foto: Home
Nyheder er i fokus hos køberne, og flere boliger til salg er også godt nyt for de sælgere, der 'bytter' sig videre til en anden bolig, fortæller Home. Foto: Home

Ejendomsmægleren Jeppe K, tv-figur fra Zulu, er kendt for udtrykket ’nyt, nyt, nyt’, og der er noget om det, når det kommer til at købe bolig.

Køberne holder skarpt øje med nyt, når jagten på et hjem er gået ind, og aktuelle tal fra Boligsiden er godt nyt for boligkøberne, fastslår ejendomsmæglerkæden Home.

På landsplan er der knap 11,6 % flere villaer og rækkehuse til salg end for et år siden, mens der er 26,7 % flere lejligheder at købe.

Sommerhusene er derimod fortsat i minus, med 10,8 % færre. Se tabel med regionale tal vedhæftet.

Første gang i år

”Udbudstallene viser for første gang i år, at der nu er flere huse og lejligheder at vælge imellem i alle landets regioner end for et år siden. Nyt til salg er en vigtig forudsætning for flere handler. Nyheder på markedet udgør typisk for en stor andel af det samlede boligsalg,” siger Michael Dalsager, der er talsperson og boligmarkedsanalytiker i ejendomsmæglerkæden Home.

Senest er tallene for udbuddet af ejerlejligheder i plus i Region Nordjylland. Her kan køberne altså se på flere lejligheder i år end september sidste år. Det samme skete for villaer og rækkehuse i Nordjylland i august.


Udbud vokset i alle regioner

De nye udbudstal viser, at udvalget af helårsboliger den seneste måned er vokset i alle regioner.

"Hussalget kan i mange kommuner ikke hamle op med sidste års, men vi oplever, at køberne har taget lidt revanche efter en stille sommer. Et kig over hele landet viser, at hussalget lige nu er på den gode side af 'før-corona-årene'," siger Michael Dalsager.

I uge 34 solgte ejendomsmæglerne 12 % flere villaer og rækkehuse end et gennemsnit af årene 2015-2019, og mæglerne fik 8 % flere huse til salg, viser ugestatikken fra Boligsiden.

"Interessen for at købe og sælge hænger sammen. Køberne vil gerne have nyt, og mange sælgere er også kommende købere af en anden bolig," siger talspersonen fra Home.

65 % færre sommerhuse til salg 

For sommerhusene melder postkortet om en lidt anden historie – her er det kun sommerhus-køberne i Region Hovedstaden, der kan vælge mellem flere ferieboliger end for et år siden.

"Der står færre sommerhuse til salg i Midtjylland, Nordjylland og Syddanmark nu end for en måned siden. Faktisk er salget i sensommeren omtrent det samme som før corona," siger Michael Dalsager.

I corona-tiden var det især sommerhusene, der forsvandt som isvafler på grøn stue uden voksenopsyn. Det nuværende udvalg af sommerhuse er 65 % lavere end i juli 2016.

Ifølge Home sker det fortsat, at mæglerne har flere købere, når ’det rigtige’ kommer til salg, og der er fortsat også ejendomme, der bliver handlet over udbudsprisen.

"Balancen er rykket mere over til købernes side, og der skal arbejdes mere med tingene mellem købere og sælgere, men der er fortsat muligheder for en god handel," siger Michael Dalsager.

Udbuddet på boligmarkedet primo juli 2022:

Boligtype

Antal boliger til salg

Ændring seneste måned

Ændring seneste år

Villaer/rækkehuse

27.095

8,0%

11,6%

Ejerlejligheder

7.233

13,3%

26,7%

Sommerhuse

4.702

6,6%

-10,8%

(Kilde: Boligsiden)

Nøgleord

Kontakter

Michael DalsagerTalsperson - senior kommunikationskonsulent - presseservice & analyse

Tlf:2043 3614mida@home.dk

Billeder

Nyheder er i fokus hos køberne, og flere boliger til salg er også godt nyt for de sælgere, der 'bytter' sig videre til en anden bolig, fortæller Home. Foto: Home
Nyheder er i fokus hos køberne, og flere boliger til salg er også godt nyt for de sælgere, der 'bytter' sig videre til en anden bolig, fortæller Home. Foto: Home
Download
Download
Download
Download

Links

Information om home a/s

home a/s
home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

Det er homes mission at være ejendomsmægler for alle, der flytter.
I home hjælper vi dig godt på plads i boliglivet.

  • home er en af landets mest kendte ejendomsmæglerkæder
  • home blev stiftet den 1. august 1989
  • home omsætter årligt boliger for en værdi af 30-35 mia. kr.
  • home har over 900 ansatte
  • home er en franchise-kæde
  • home har ca. 120 franchisetagere
  • home har 185 home-butikker fordelt over hele landet**
  • homes ejendomsmæglere formidler også lejeboliger
  • home har særligt uddannede køberrådgivere
  • home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.


Kom godt hjem!

*  Kilde: Analyseinstituttet YouGov, brandtracking.
** medio 2022.

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum