Mere sundhed – tættere på borgeren

Del

Der er stor forventninger til regeringens kommende sundhedsudspil. Derfor lancerer Lif i dag syv pejlemærker med ønsker til fremtidens sundhed i Danmark.

Lif samler i dag kandidater til regions- og kommunalvalget i hhv. Region Hovedstaden og Københavns Borgerrepræsentation til valgdebat om sundhed. Det sker på bagtæppet af massive forventninger til regeringens kommende sundhedsudspil og med afsæt i syv pejlemærker, som Lif i dag lancerer.

”Aldrig har der været større forventninger til politikernes samarbejde på tværs af regering, Folketing, regioner og kommuner. Med syv pejlemærker for mere sundhed tæt på borgeren vil vi inspirere til debat til det kommende regions- og kommunalvalg og forud for en kommende sundhedsaftale,” siger Lifs koncernchef Ida Sofie Jensen om baggrunden for udspillet.

"Gennem de seneste 10-15 år har øget specialisering og systematik betydet, at man får stort set den samme behandling, uanset om man er på hospitalet i Sønderborg eller Odense. Men fokus på specialisering har også medført et mere fragmenteret sygehusvæsen, der er længere væk fra borgeren,” forklarer koncernchefen.

Med en stadig ældre befolkning og flere borgere med kronisk sygdom er der behov for at styrke det nære sundhedsvæsen og sammenhængen mellem sundhedsvæsenets sektorer. Der er brug for sammenhængende forløb og effektiv forebyggelse og behandling. Men en kommende sundhedsaftale er også en anledning at adressere ambitioner om nærhed og samarbejde mellem sektorerne, understreger koncernchefen.

”Et sundhedsvæsen af høj kvalitet skal også sikre, at borgerne har hurtig og lige adgang til forebyggelse og innovativ behandling. Her spiller life science-branchen en naturlig rolle som samarbejdspartner og bidragsyder til forskning i, viden om og innovation af fremtidens sundhedsløsninger,” forklarer hun og fortsætter:

”I Lif støtter vi op om det, der er missionen for en kommende sundhedsaftale: At skabe et mere sammenhængende og helhedsorienteret sundhedsvæsen, hvor der er fokus på kvalitet og lige adgang for borgerne. Ambitionerne forudsætter et stærkt sygehusvæsen med ansvar for den komplicerede og sjældne behandling, der er i tæt samarbejde med det nære sundhedsvæsen, og som understøttes af et tæt offentlig-privat samarbejde om forskning og udvikling af innovative behandlingsløsninger."

Nøgleord

Kontakter

Vedhæftede filer

Links

Information om Lif Lægemiddelindustriforeningen

Lif Lægemiddelindustriforeningen
Lersø Parkalle 101
2100 København Ø

39 27 60 60https://lif.dk/

Lif er brancheorganisation for de forskende danske og udenlandske lægemiddelvirksomheder i Danmark. Fællesnævneren er, at Lifs medlemmer alle udvikler nye innovative lægemidler til forebyggelse og behandling.

Når forskning, udvikling og innovation omsættes i sundhed, vækst, arbejdspladser og velstand er det til gavn for hele det danske samfund.

Lif arbejder derfor for, at foreningens medlemmer kan forske, udvikle, producere, markedsføre, distribuere og informere om nye og bedre lægemidler.

Følg pressemeddelelser fra Lif Lægemiddelindustriforeningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lif Lægemiddelindustriforeningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum