Dansk Byggeri

Mere praktisk undervisning styrker eleverne - men ikke nok

Del

Dansk Byggeri er glad for den brede politiske aftale, der betyder, at eleverne i folkeskolens ældste klasser kan se frem til mere praktisk undervisning og får ret til mere erhvervspraktik. Men underdirektør Louise Pihl havde gerne set, at det var blevet obligatorisk.

Et bredt politisk flertal i folketinget har lavet en aftale, som blandt andet betyder, at eleverne i syvende klasse skal vælge enten et praktisk eller musisk valgfag, som de skal have de næste to år. Og at eleverne får ret til en uges erhvervspraktik i både ottende og niende klasse.

- For Dansk Byggeri er det vigtigt, at de praktiske fag bliver prioriteret på linje med de almene fag. Aftalen sender et klart signal om, at praktiske færdigheder er en værdifuld og ikke mindst efterspurgt kompetence hos de unge, siger underdirektør i Dansk Byggeri Louise Pihl.

Mere ambitiøs aftale

Men Dansk Byggeri ville gerne have haft en endnu mere ambitiøs aftale.

- En bred aftale om at styrke de praktiske elementer i folkeskolen sender et tydeligt signal til både børn og voksne om, at elevernes praktiske evner og udvikling bliver værdsat i langt højere grad end tidligere. Men der skal ikke være tvivl om, at vi hellere havde set, at håndværk og design var blevet et obligatorisk fag i de sidste skoleår, siger Louise Pihl.

Virksomhederne i bygge- og anlægsbranchen efterlyser unge med kompetencer som for eksempel kendskab til materialer, entreprenørskab og løsning af praktiske problemer. Og Louise Pihl håber, at skolernes større fokus på det praktiske vil være med til at spire nogle tidlige håndværkerdrømme hos eleverne - meget gerne i samarbejde med de lokale erhvervsskoler.

Erhvervspraktik burde være obligatorisk

Dansk Byggeri ville også have foretrukket, at erhvervspraktikken i 8. og 9. klasse var blevet obligatorisk.

- Det er ærgerligt, at partierne ikke har prioriteret elevernes møde med erhvervslivet højere. Når eleverne er ude i erhvervspraktik, får de jo netop øjnene op for de mange muligheder, der er for at gøre karriere i det private erhvervsliv, siger underdirektør Louise Pihl, Dansk Byggeri.

Kontakter

Underdirektør Louise Pihl, lop@danskbyggeri.dk, telefon 25 66 63 12
Pressechef Helen Jensen, hje@danskbyggeri.dk, telefon 21 24 47 02

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Dansk Byggeri: Lad familievirksomheder og arvinger være i fred18.6.2019 15:30:00 CESTPressemeddelelse

Det er gift for generationsskifterne i de private virksomheder, hvis arveafgiften bliver sat markant op, sådan som de økonomiske vismænd foreslår. Det siger Dansk Byggeri, efter at vismændene i deres nye rapport argumenterer for at sætte den nuværende arveafgift på fem procent på familieejede virksomheder op til 15 procent. På forårsmødet i Det Økonomiske Råd anbefalede Dansk Byggeris direktør Lars Storr-Hansen også et højere og mere fleksibelt anlægsloft.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum