Furesø Kommune

Mere liv på Rådhustorvet i Farum

Del

Furesø Byråd vil give mulighed for 20 nye tagboliger på Rådhustorvet, som vil skabe mere liv i området. Det er tankerne i et nyt lokalplanforslag for boliger og erhverv på Rådhustorvet i Farum. Det sendes i høring frem til den 21. februar 2022. Der er borgermøde den 3. februar 2022.

Rådhustorvet set fra parkeringspladsen. Kreditering: Creo Arkitekter
Rådhustorvet set fra parkeringspladsen. Kreditering: Creo Arkitekter

Furesø Byråd besluttede onsdag den 15. december 2021 at sende et nyt lokalplanforslag for Rådhustorvet i høring. Forslag til ’Lokalplan 148 for boliger og erhverv på Rådhustorvet’ i Farum giver blandt andet mulighed for at erstatte erhvervslejemålene på øverste etage af Rådhustorvet 1, 3, 5 og 7 med 20 nye senioregnede boliger med bl.a. en fælles tagterrasse med glasoverdækket opholdsareal.

Med lokalplanen bevæger kommunen sig tættere på byrådets 2030-mål om levende bymidter og flere senioregnede boliger.

”I byrådet vil vi styrke bymidterne ved at skabe mere liv omkring dem. Farum Bymidte er i en positiv udvikling med flere planlagte byggerier, og vi vil gerne skabe mulighed for en endnu mere levende bydel med aktiviteter og fællesskab. Vi har i det politiske udvalg lagt stor vægt på, at de nye boliger har en høj arkitektonisk kvalitet og bidrager til at skabe liv i området også uden for erhvervets åbningstider. Jeg håber, høringen af lokalplanen bliver modtaget positivt”, siger Egil Hulgaard (C), formand for Udvalg for byudvikling og bolig.

Udvalgets næstformand, Lene Bang (A), ser klare styrker i at øge udbuddet af senioregnede boliger:

”Vi har mange ældre, der gerne vil bo i trygge og attraktive områder, hvor de samtidig er tæt på både indkøb, kultur og offentlig trafik. Jeg er glad for, at vi med denne lokalplan kan skabe grundlag for senioregnede boliger, der imødekommer alle disse ønsker”.

Ny tagprofil og træfacader

Tagboligerne vil give området et nyt arkitektonisk udtryk med en markant sadeltagsprofil og træfacader. Forslaget til lokalplanen sikrer samtidig, at Rådhustorvets facader med gule tegl, hvide vinduer og portåbninger bevares.

Sammenhæng med veje og stier

Lokalplanen har også til formål at skabe sammenhæng med gode og direkte stiforbindelser til de omkringliggende områder. Veje, stier og fortove skal indrettes med et mere trafiksikkert flow af hårde og bløde trafikanter, mere beplantning og flere opholdsmuligheder.

Tæt på Sundhedshuset

Lokalplanen giver også mulighed for at etablere en gangforbindelse mellem Sundhedshuset og Rådhustorvet 1-3 i 1. salshøjde, så Sundhedshuset kan udvide med lokaler i Rådhustorvet 1-3.

Forslag til Lokalplan 148 er i høring fra mandag den 20. december 2021 til og med mandag den 21. februar 2022. Bemærkninger til planforslaget skal sendes til Furesø Kommune, Center for By og Miljø via enten Digital Post, som e-mail til bme@furesoe.dk eller som brev til Stiager 2, 3500 Værløse. Skriv venligst sagsnummer 21/20443i brevets overskrift/ e-mailens emnefelt.

Borgermøde til februar

Der bliver afholdt borgermøde om planforslaget torsdag den 3. februar 2022, kl. 17-18.30 i Teatersalen i Farum Kulturhus, Stavnsholtvej 3, 3520 Farum.

Planforslaget bliver offentliggjort på plandata.dk, men kan også findes i sin helhed her: www.furesoe.dk/hoeringer

Kontakter

Egil Hulgaard (C)

Formand for Udvalg for byudvikling og bolig; Medlem af Udvalg for kultur, fritid og idræt

Tlf:2151 8188efh@furesoe.dk

Lene Bang (A)

Næstformand i Udvalg for byudvikling og bolig; Medlem i Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling; Medlem af Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv

Tlf:2148 2223lba1@furesoe.dk

Claus TorpBy- og kulturdirektør

Center for Borgerservice, Kultur og Erhverv, Center for Kommunale ejendomme og Anlæg, Center for By og Miljø.

Tlf:7216 5858clt1@furesoe.dk

Billeder

Rådhustorvet set fra parkeringspladsen. Kreditering: Creo Arkitekter
Rådhustorvet set fra parkeringspladsen. Kreditering: Creo Arkitekter
Download
Rådhustorvet set fra parkeringspladsen. Kreditering: Creo Arkitekter
Rådhustorvet set fra parkeringspladsen. Kreditering: Creo Arkitekter
Download
Strædet. Kreditering: Creo Arkitekter
Strædet. Kreditering: Creo Arkitekter
Download

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum