Erhvervsministeriet

Mere hjælp på vej til digital omstilling i danske SMV’er

Del

Den populære tilskudspulje i SMV:Digital åbner den 16. april igen for ansøgninger, hvor små og mellemstore virksomheder kan søge om tilskud til rådgivning om automatisering, digitalisering og e-handel.

Små og mellemstore virksomheder i Danmark har stort potentiale for gevinster ved digitalisering. Derfor åbner SMV:Digital-puljen nu igen for støtte til SMV’ernes digitale omstilling og e-handel, så virksomhederne kan omstille og udvikle sig, blive mere konkurrencedygtige og skabe arbejdspladser.

Sidste år udmøntede SMV:Digital mere end 90 mio. kr. og igangsatte mere end 900 digitale projekter i SMV’erne via tilskud fra programmet. Derfor har regeringen og aftalepartierne bag finansloven for 2021 også afsat ekstra midler til SMV:Digital i perioden 2021-2023.

Erhvervsminister Simon Kollerup:

”Det er vigtigt, at vi får løftet digitaliseringen i SMV’erne, der udgør størstedelen af dansk erhvervsliv. Derfor glæder det mig også, at vi nu kan åbne for en ny tilskudspulje i SMV:Digital, som vi ved fra tidligere vil sætte gang i digitale projekter, der fremmer investeringer i teknologi og styrker produktiviteten og omsætningen i SMV’erne”.

”I regeringen har vi i det hele taget stort fokus på SMV’ernes digitale omstilling. Derfor er det også et selvstændigt område, som vi har bedt det netop nedsatte digitaliseringspartnerskab om at se på.”

Tilskudspuljen er denne gang på i alt 20 mio. kr. og åbner fredag den 16. april kl. 9. Her kan SMV’er søge om tilskud på 100.000 kr. til rådgivning inden for automatisering, digitalisering og udvikling af e-handel. Ansøgninger behandles efter først-til-mølle-princippet.

Fakta om SMV:Digital

  • SMV:Digital er et landsdækkende program, der skal understøtte, at flere små og mellemstore virksomheder foretager investeringer i og anvender løsninger inden for automatisering, digitalisering og e-handel.
  • Siden efteråret 2018 har SMV:Digital givet støtte til mere end 1.600 digitale projekter i SMV’er i hele Danmark. Fra 2020 har SMV:Digital fået et styrket grønt fokus med særskilte tilskudspuljer til digitale projekter med grønne effekter. 
  • Den kommende tilskudspulje kan sætte gang i digitale projekter i 200 SMV’er.

Læs mere på www.smvdigital.dk

Kontakter

Presserådgiver Tina Buhl Pretzmann, tlf. 91 33 70 17, tibupr@em.dk

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.em.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Danmark har et godt digitalt udgangspunkt, men der er plads til forbedringer14.4.2021 17:16:39 CEST | Pressemeddelelse

Danmark er stadig blandt de digitale frontløbere, og vi har et stærkt digitalt udgangspunkt og gode forudsætninger for at klare os i den digitale verden som borgere og som virksomheder. De danske virksomheder er generelt gode til at bruge digitale teknologier, men der er også områder, hvor der er potentiale for mere – særligt når det kommer til at bruge avancerede digitale teknologier såsom kunstig intelligens. Det viser Erhvervsministeriets seneste Redegørelse om Danmarks digitale vækst.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum