Esbjerg Kommune

Mere fleksibel parkering i centrum af Esbjerg

Del

Fra mandag den 19. april åbner Esbjerg Kommune for, at bilister kan forlænge parkeringen udover de to gratis timer ved at betale via app eller automat. Ordningen tilgodeser både den kortvarige parkering og de, der gerne vil parkere i længere tid. I samme ombæring får beboere i området et nyt tilbud om en beboerlicens.

Tidligere har de kommunale parkeringspladser centralt i Esbjerg haft en ufravigelig tidsbegrænsning på to timer på hverdage og lørdage. På mandag den 19. april kl. 8 indfører Esbjerg Kommune et system, som i høj grad giver bilister mulighed for at vælge den løsning, der bedst passer til deres behov.

Parkeringstid kan forlænges

Som noget nyt bliver det muligt at parkere i længere tid, end det er tilfældet i dag. I området mellem Nørregade, Havnegade, Jernbanegade og Stormgade, kan man i dag parkere to timer gratis på de fleste offentlige p-pladser ved at stille p-skiven. Det ændrer sig ikke. Derimod åbner et nyt betalingssystem for muligheden for at forlænge parkeringstiden, hvis man har behov for det.

”Med den nye ordning er man som parkant fri for at skulle tilbage og flytte bilen efter to timer, som det er tilfældet i dag. I stedet kan man bare starte betalingen i en betalingsapp eller ved en af de seks nye betalingsautomater. Det skulle også gerne inspirere besøgende til at blive længere tid i byen”, siger formand for Teknik og Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen.

Når de to timers gratis parkering udløber, betaler man 12 kr. per time for at parkere. Ordningen gælder kun hverdage 8-18 og lørdage 8-14, da det er gratis at parkere udenfor de nævnte tidsrum og på søn- og helligdage.

Nyt tilbud om beboerlicenser

Esbjerg Kommune har sendt et brev til alle beboere i den nye betalingszone med et tilbud om at købe en beboerlicens. Licensen giver tilladelse til ubegrænset parkering på kommunale parkeringsarealer, hvor der er betalingsparkering. Licensen koster 400 kr. og er gyldig i 2 år. 

”Vi har strikket en model sammen, som indeholder fordele for dem, der bor centralt og har behov for at parkere bilen. Samtidig kan de, som kun kortvarigt besøger byen, fortsætte med at parkere bilen og stille p-skiven, og så kan de, som ønsker sig mere fleksibilitet bruge muligheden for at betale efter de to gratis timer, p-skiven giver, er udløbet,” uddyber Søren Heide Lambertsen.

Både via betalingsparkeringsapp og -automat kan man forlænge parkeringstiden flere gange, hvis man har behov for det. Det er altså ikke nødvendigt at vide, hvornår man vil forlade parkeringspladsen på forhånd.

Mere information om de nye parkeringsmuligheder kan findes på kommunens hjemmeside www.esbjerg.dk/parkering

Kontakter

Formand for Teknik & Byggeudvalget Søren Heide Lambertsen, mail srlam@esbjerg.dk eller på telefon 40 12 24 12

Billeder

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum