Fonden for Entreprenørskab

Mere entreprenørskab i danske skoler – mest i Syddanmark og Midtjylland

Del

At tænke innovativt, kunne få gode ideer og lære at handle på dem – det er en del af skoledagen for flere elever i landets grundskoler end tidligere. Det viser en ny kortlægning af entreprenørskabsundervisning i hele det danske uddannelsessystem, som Fonden for Entreprenørskab står bag.

Se hvor udbredt entreprenørskab er i din kommune her.
Se hvor udbredt entreprenørskab er i din kommune her.

Når klokken ringer ind, er der ikke kun fag som dansk og matematik på skemaet for landets skoleelever. I hvert fald ikke i klassisk forstand. For innovation og entreprenørskab er blevet en del af undervisningen for mange elever, og det betyder, at flere børn og unge får evner til og erfaring med at skabe, forandre og gøre en forskel i verden. Her lærer eleverne at bruge deres faglige viden i nye og ukendte sammenhænge.

16,4 % af landets grundskoleelever, dvs. elever på folke-, fri-, efterskoler og privatskoler, fik i skoleåret 2019/2020 entreprenørskabsundervisning. Det er en fremgang på 1 procentpoint fra året før.

Det er dejligt at se en positiv udvikling i antallet af unge, som møder entreprenørskab, men der er stadig lang vej igen før det er en naturlig del af de unges skoledag. Det er vigtigt at sikre erfaring med innovation og iværksætteri fra tidlig alder, da det her har størst effekt for både den enkelte og deraf også for samfundet. Dette kræver bl.a., at skoler og uddannelser sætter en strategi for dette og at deres lærere og undervisere får de rette kompetencer, siger Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab.

Kortlægningen er minimumstal som dækker over den entreprenørskabsundervisning, som Fonden for Entreprenørskab kan dokumentere, har fundet sted, og der kan altså være lokale og regionale indsatser, som ikke er registreret.

Store regionale og lokale forskelle

Selvom innovation og entreprenørskab med folkeskolereformen blev et tema, alle skulle beskæftige sig med, er der stadig meget stor forskel på, hvor udbredt entreprenørskabsundervisning er.

Region Midtjylland og Region Syddanmark er de regioner, hvor flest elever får entreprenørskabsundervisning. Her er det ca. 18% af eleverne, der får entreprenørskabsundervisning, hvorimod kun 13% af eleverne i Region Sjælland får entreprenørskabsundervisning. Regions Nordjylland og Hovedstaden ligger midt i med 16% af eleverne, der får entreprenørskabsundervisning. Der er dog også store lokale forskelle, som kortet herunder viser.

Se en interaktiv version af kortet her, hvor du kan se tal for din kommune.

Der kan være større udsving fra år til år for hver enkelt kommune, og derfor kan det være relevant at se på udviklingen over tid. Dette kort viser et vægtet gennemsnit for de seneste tre år for hver enkelt kommune.

Se en interaktiv version af kortet her, hvor du kan se tal for din kommune

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Se hvor udbredt entreprenørskab er i din kommune her.
Se hvor udbredt entreprenørskab er i din kommune her.
Download
Download
Vinderne af Projekt Edison 2020 har haft entreprenørskabsundervisning som en del af deres undervisning i skolen.
Vinderne af Projekt Edison 2020 har haft entreprenørskabsundervisning som en del af deres undervisning i skolen.
Download

Links

Information om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab
Fonden for Entreprenørskab
Ejlskovsgade 3D
5000 Odense C

https://www.ffe-ye.dk

Entreprenørskab skal være for alle, for det giver børn og unge evner til at skabe, forandre og gøre en forskel i verden. Det er Fonden for Entreprenørskabs vision, og det vi er drevet af i vores arbejde på skoler og uddannelser.

Det gør Fonden ved at hjælpe skoler og uddannelser med at fremme entreprenante og innovative evner hos elever og studerende. Målet er, at entreprenørskab skal være en naturlig del af undervisningen på alle uddannelsesniveauer i Danmark.

Helt konkret arbejder Fonden for at sikre, at alle elever og studerende færdiggør skole og uddannelse med evner til at tænke nyt, se muligheder og omsætte ideer til værdi som både talentfulde iværksættere og værdifulde medarbejdere til gavn for Danmark. Vi kalder det entreprenant dannelse.

Fonden for Entreprenørskab er desuden det centrale nationale videncenter og omdrejningspunkt for udvikling af entreprenørskab i undervisningen på alle uddannelsesniveauer i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Roskilde-elever vinder opfinderkonkurrencen Projekt Edison med ide om vandafvisende puder til hjemløse20.11.2020 14:17:32 CETPressemeddelelse

Fem elever fra Himmelev Skole i Roskilde vandt den 19. november førstepladsen i opfinderkonkurrencen Projekt Edison ved Danish Entrepreneurship Festival 2020 for deres idé til vandafvisende pudebetræk udviklet af brugte regnjakker. Det er noget af en bedrift, da tusindvis af elever i år har været med i opfinderkonkurrencen, som Fonden for Entreprenørskab står bag i samarbejde med LB Forsikring. Anden- og tredjepladsen gik til elever fra Næstved og Viborg.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum