Gymnasieskolernes Lærerforening

Mens vi venter på en gymnasiereform

Del

En gymnasiereform kan forbedre gymnasieuddannelserne, men risikoen for at ødelægge de uddannelser, som man gennem mange år har udviklet og forbedret, er desværre også stor. Sådan lyder meldingen fra gymnasielærerformand Annette Nordstrøm Hansen.

For 50 år siden var gymnasiet (som dengang alene var det almene gymnasium) for elitens børn. Havde forældrene en uddannelse, var sandsynligheden for en gymnasieuddannelse langt større. ”I dag kæmper vi fortsat med at bryde den sociale arv, men vi er nået langt. Jeg kunne frygte, at de justeringer, som er i støbeskeen, genskaber et elitært gymnasium,” siger Annette Nordstrøm Hansen og fortsætter: ”Som et lille land uden andre ressourcer end hjernekapacitet er der brug for, at vi uddanner vores unge så godt som muligt. Vi mener ikke, at der skal flere unge i gymnasieuddannelserne. Der er også brug for dygtige unge, der tager en erhvervsuddannelse. Men det er for ensidigt kun at bruge karakterer i overgangen fra folkeskole til ungdomsuddannelse. Karakterer kan sige meget, men ikke alt. Derfor er der brug for en bredere vurdering af den enkelte elevs studieparathed. De elever, der skal i gymnasiet, skal være dygtige, og de skal være parate til en boglig uddannelse.”

​Målet med en reformjustering skal være at fastholde og udvikle et højt kvalitetsniveau i gymnasieuddannelserne. Det, der er brug for, er høj faglighed kombineret med relevant fagligt samarbejde. Gymnasielærerformanden så gerne, at man udviklede gymnasiet i forlængelse af lokalt forankret udviklingsarbejde i stedet for ved politiske kompromiser. Det ville føre til egentlig udvikling frem for at være et resultat af en politisk kampplads, hvor den ideologiske tilgang er dominerende.

I gymnasieuddannelserne skal eleverne lære at handle og tage ansvar, ikke bare for sig selv men for fællesskabet. ”Derfor skal vi gøre nogle unge – men ikke alle – rigtig dygtige til naturvidenskab. Det betyder, at ikke alle skal have matematik på A eller B-niveau, ikke alle skal have kemi etc. Andre – men ikke alle – skal være dygtige til sprog, og andre igen skal være dygtige til samfundsvidenskab,” slutter Annette Nordstrøm Hansen, formand for Gymnasieskolernes Lærerforening.

Se GL's forslag til, hvordan reformen bør se ud: 

Sådan mener GL, gymnasiereformen skal justeres

Nøgleord

Kontakter

Yderligere information hos
formand for Gymnasieskolernes Lærerforening
Annette Nordstrøm Hansen
tlf. 26 24 71 04
anh@gl.org

Billeder

Vedhæftede filer

Links

Information om Gymnasieskolernes Lærerforening

Gymnasieskolernes Lærerforening
Vesterbrogade 16
1620 København V

http://www.gl.org

Gymnasielærernes faglige organisation

Følg pressemeddelelser fra Gymnasieskolernes Lærerforening

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Gymnasieskolernes Lærerforening

Fagligheden er hverken steget eller faldet i gymnasiet de seneste 50 år25.5.2018 08:54pressemeddelelse

viser undersøgelse fra EVA. Gymnasielærernes formand, Annette Nordstrøm Hansen: "Jeg er meget tilfreds med, at undersøgelsen dokumenterer, at de gymnasiale uddannelser er fleksible og i stand til at honorere skiftende krav til det, vi bliver bedt om at levere fagligt. Det viser, at gymnasiet ikke er en statisk størrelse, men en uddannelsesinstitution, der er i stand til at flytte sig og følge med tiden og indfri de politiske krav. Det er en vigtig lære af undersøgelsen."

GL-formand: Demokratiundersøgelse skal tages med store forbehold30.1.2018 23:18pressemeddelelse

GL har netop har holdt møde med bl.a. rektorer fra flere skoler, hvor eleverne har en anden etnisk baggrund end dansk. ”Vi talte om udfordringerne på de skoler, og skolerne understregede, at problemer med social kontrol eller problemer i forhold til elevernes religiøse baggrund ikke fylder i dagligdagen. Hvis der er enkelte elever, som udtrykker sig antidemokratisk, så skal det selvfølgelig tages alvorligt, men ifølge skolerne er det ikke en hverdag, de kan genkende”, siger Annette Nordstrøm Hansen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum