Det Kongelige Teater

Mennesket som den nye naturkraft

Del

Kirsten Dehlholm og hendes unikke internationale laboratorium for performativ kunst - Hotel Pro Forma - er endelig tilbage på Det Kongelige Teater med en ny gribende og visuel musikproduktion NEOARCTIC.

NEOARCTIC får urpremiere på Riga Russian Theatre i Letland d. 26.-28. august og rykker derefter til Det Kongelige Teater d. 15.-17. september.

Hotel Pro Forma er igen forenet med det internationalt roste Letlands Radiokor. Sammen har de tidligere stået bag succesforestillinger som War Sum Up og Operation:Orfeo, der ligesom NEOARCTIC er forestillinger, der gennem stærke visuelle udtryk bevæger sig i et tværsnit af musikgenrer og stadig turnerer rundt i hele verden.

Et kunstnerisk manifest
NEOARCTIC udforsker vores forståelse af planeten jorden i konstant forandring. Vi lever i den antropocæne tidsalder, hvor mennesket er blevet den nye naturkraft. Gennem sange, lydbilleder og visuelle landskaber præsenterer denne hybridforestilling sit publikum for både ruiner og opstande. Livsformer og landskaber der destrueres men frembringer nye muligheder.

Forestillingen fremkalder 12 landskaber af musik, lyde og visuelle scener. 12 sangere befinder sig i en verden perspektiveret af materielle og immaterielle processer. Ord synges, hviskes, råbes som rytmiske, gentagende, manende lydbilleder. Melodisk musik flettes sammen med eksperimentel elektronisk musik. Smukke melodier opstår og forsvinder. Betagende scenebilleder spørger: Hvor kom vi fra? Hvor skal vi hen? Hvor langt kan vi gå? – Et kunstnerisk manifest.

Et unikt hold
NEOARCTIC co-produceres af Hotel Pro Forma og Letlands Radiokor med Kirsten Dehlholm som instruktør. Dirigent Kaspars Putnins leder musikken, som er komponeret af den britiske elektroniske musiker Andy Stott og den lettiske komponist Krists Auznieks. Den prisvindende forfatter, islandske Sjón, står bag librettoen, modedesigneren Wali Mohammed Barrech har skabt kostumerne og lysdesigneren Jesper Kongshaug sætter sit magiske lys på forestillingen.

Se traileren til NEOARCTIC her

Kontakter

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Dobbelt guld og en sølvmedalje for Balletfestivalen: Have Kommunikation og Det Kongelige Teater modtager fornem international hæder17.8.2018 11:14pressemeddelelse

Vinderne af de eftertragtede Stevie Awards, også kendt som The International Business Awards, er netop blevet offentliggjort. Have Kommunikation har sammen med Det Kongelige Teater vundet tre priser – alle sammen for den stort anlagte Balletfestival 2018, der fandt sted i juni, og som i månederne op til fik alt fra bryggeriarbejdere til superligaspillere til at danse ballet.

Programmet til Opera i det fri 20181.8.2018 08:00pressemeddelelse

Opera i det fri er et gratis tilbud til alle danskere og en mulighed for at opleve nogle af de største operaklassikere sunget af nogle af Danmarks bedste sangere i uformelle omgivelser. Fra den 10.-19. august kommer Opera i det fri rundt til seks danske destinationer. Det drejer sig om Brønderselv, Viborg, Esbjerg, Herning, Tranekær og slutteligt Bernstorff Slot i Gentofte. Det musikalske program består dels af uddrag fra den kommende sæsons forestillinger på Operaen, nogle af de store publikumsfavoritter og en smagsprøve på moderne opera. Her kan du læse, hvad du kan opleve på Opera i det fri 2018: Drot og Marsk af Peter A. Heise Ranes sang: Jens Christian Tvilum Figaros bryllup af Wolfgang Amadeus Mozart Via, resti, servita: Sine Bundgaard/Sofie Elkjær Jensen, Johanne Bock Hai già vinta la causa: David Kempster Crudel! Perché finora: Sine Bundgaard/Sofie Elkjær Jensen, David Kempster Eugen Onegin af Pjotr Tjajkovskij Kuda, kuda: Jens Christian Tvilum Porgy og Bess af George Gershwin

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum